Foto: Shutterstock
Ko uzdāvināt bērnam Ziemassvētkos? Šīs rotaļlietas kļūs par īstiem svētkiem gan mazajiem, gan lielajiem!

Tāpat kā katru gadu, tuvojoties svētkiem, steidzam meklēt dāvanas, kuras no sirds iepriecinātu bērnus. Vēlaties, lai rotaļlietas būtu noderīgas, saistošas un attīstītu bērna prasmes? Šādā gadījumā labākā dāvana – loģikas spēles. Elektroniskajā un fiziskajā veikalā "ABC Rotaļlietas" ir ļoti liels šādu rotaļlietu sortiments, turklāt lielāko daļu no tām šajā nedēļas nogalē varēsiet iegādāties arī ar lielisku atlaidi. Gatavojieties Ziemassvētkiem laikus!

Dāvinot loģikas spēles, pirmkārt, vajadzētu ņemt vērā bērna vecumu, jo pārlieku sarežģīta spēle bērnu neieinteresēs, savukārt pārlieku viegla – ātri apniks. Vecums ir svarīgs arī tā iemesla dēļ, ka loģikas spēles veic attīstošo funkciju. Pareizi izvēloties, veidosiet un attīstīsiet nepieciešamās prasmes. Vajadzētu izvērtēt arī bērna raksturu. Noslēgta rakstura bērniem labāk patiks individuāli prāta mežģi, kas prasa uzmanību un spēju koncentrēties, savukārt ekstravertiem – ātras, stratēģiskas spēles, kuras var spēlēt lielākā kompānijā.

Loģikas galda spēles – jauna ģimenes tradīcija


Loģikas galda spēles ieteicams dāvināt bērniem no septiņu gadu vecuma. Tās var būt ātras, spēlējamas pēc "krustiņu – nullīšu" principa, vai tādas, kas prasa daudz laika, stratēģiskas, piemēram, dambrete vai šahs. Visu galda spēļu priekšrocība – tās vienlaikus var spēlēt vismaz divi cilvēki. Turklāt tās neapnīk, un spēles var izmantot daudzus gadus. Dāvinot stratēģisku galda spēli, varat veidot arī jaunas tradīcijas: mēneša pēdējā piektdiena – ģimenes vakars ar picu un spēlēm.

Galda spēle "Swivel"

Spēli iegādāties varat: www.abcrotallietas.lv

Spēļu paklājs "Dambrete un šahs"

Spēli iegādāties varat: www.abcrotallietas.lv

Prāta mežģi – maziem un lieliem


Šajā kategorijā ir ļoti liela izvēle. Piemērotu spēli atradīsiet gan pašiem mazākajiem, gan pieaugušajiem. Prāta mežģi, kas ir paredzēti bērniem līdz sešu gadu vecumam, attīsta motoriku, veido prasmes, veicina radošumu. Lielākā daļa no tiem veic arī izglītojošu funkciju – palīdz mācīties rēķināt, rakstīt, izprast un iepazīt. Vecākiem bērniem paredzētās spēles būs vērstas uz loģisko domāšanu, pacietību un spēju koncentrēt uzmanību. Šādu dāvanu novērtēs vecāki bērni, kuriem patīk izaicinājumi.

Loģikas puzle: Ilustrēts kvadrāts

Spēli iegādāties varat: www.abcrotallietas.lv

Loģikas spēle: Buma–labirints

Spēli iegādāties varat: www.abcrotallietas.lv

Laika pārbaudītas spēles


Ir spēles, kas vienkārši nenoveco, – tās spēlēja mūsu vecvecāki, vecāki, tās spēlējam arī mēs paši. Nedaudz vizuāli atjaunotas, tās saglabā savu popularitāti arī mūsdienās. Mēs tās saucam par klasiku. Tās ir – "Rubika kubs", "Tetris", "Domino", "Labirints". Šie prāta mežģi ir lieliska izvēle, ja simboliskas Ziemassvētku dāvanas ir plānotas draugiem vai kolēģiem.

SPēle "Domino"

Spēli iegādāties varat: www.abcrotallietas.lv

Ir patīkami gaidīt svētkus, ja tiem rūpīgi gatavojas. Izmantojiet šīs idejas un parūpējieties par Ziemassvētku dāvanām laikus www.abcrotallietas.lv. Šeit jūs gaida ne tikai lielas atlaides, bet arī bezmaksas piegāde uz mājām!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!