Foto: Publicitātes foto
Visbiežāk par striju parādīšanos uztraucas topošās un jaunās māmiņas, taču strijas var mūs piemeklēt dažādos vecumos un no tām nav pasargāti arī vīrieši. Galvenais striju rašanās iemesls parasti ir straujas ķermeņa masas izmaiņas, kurām āda nespēj tik ātri pielāgoties. Ko darīt, lai no strijām izvairītos, un kā tās ārstēt, ja strijas ir parādījušās? Konsultē BENU Aptiekas farmaceite Zanda Ozoliņa.

Strijas ir rētu veids, kas attīstās, kad mūsu āda ātri izstiepjas vai saraujas. Pēkšņas izmaiņas izraisa kolagēna un elastīna, kas atbalsta mūsu ādu, plīšanu, tādēļ, ādai sadzīstot, var parādīties strijas, skaidro farmaceite.

Profilakse un novēršana

Viens no galvenajiem noteikumiem striju profilaksei ir svara kontrole, jo, strauji palielinoties svaram, pieaug arī striju veidošanās risks, stāsta Z. Ozoliņa. Tādēļ lietojiet ikdienā daudz šķidruma – tas palīdzēs uzturēt ādu veselu, mīkstu un elastīgu. Izvēlieties uzturā tādus produktus, kas veicina ādas veselību – tiem jāsatur daudz C, D un E vitamīna, kā arī cinka un olbaltumvielu. Tāpat ir ieteicams lietot lielāku C vitamīna devu, jo šis vitamīns piedalās kolagēna veidošanās procesā. Pētījumi liecina, ka veselīga D vitamīna deva organismā samazina striju veidošanos. Lai gan cinka tiešā ietekme uz striju veidošanos nav pierādīta, tomēr tas palīdz saglabāt ādas veselību kopumā.

Tāpat arī hialuronskābes un Omega-3 taukskābju lietošana ikdienā nodrošina ādas mitrināšanu un barošanu. Savukārt regulāra vingrošana un veselīga dzīvesveida piekopšana palīdzēs uzturēt veselīgu un skaistu ādu ilgtermiņā, atgādina farmaceite.

Spied šeit!

Kā izvēlēties pretstriju līdzekli?

Kā ierasts, arī striju gadījumā labāku un ātrāku efektu sasniegsiet, ja par strijām sāksiet domāt savlaicīgi – rūpējoties par striju profilaksi, piemēram, grūtniecības laikā vēl pirms to parādīšanās sākot lietot piemērotus līdzekļus un pastiprināti rūpējoties par ādu.

Ja strijas jau ir parādījušās, pretstriju līdzekļus ieteicams sākt lietot pēc iespējas ātrāk – uz svaigām, jaunām strijām. Losjoni, krēmi un eļļas satur A un E vitamīnu, kolagēnu, kā arī aktīvas vielas, kas nedaudz balina ādu, tādējādi uzlabojot striju vizuālo izskatu. Tāpat noderēs krēmi ar hialuronskābi dziļai ādas mitrināšanai.

Atcerieties, ka uzlabojumu un labu rezultātu sasniegšanai ir nepieciešams laiks! Pretstriju līdzekļu lietošana ir ilgstoša, tāpēc sev labāko ieteicams izvēlēties gan pēc tekstūras un smaržas, gan arī pēc materiālajām iespējām, iesaka farmaceite.

SUPERCENAS pretstriju līdzekļiem Benu.lv

Parūpējieties par striju profilaksi un novēršanu jau tagad, izmantojot Benu.lv lielisko piedāvājumu – no 11. līdz 24. augustam visiem pretstriju līdzekļiem 40% atlaide! Izvēlieties sev tīkamāko vai izmēģiniet vairākus, lai rūpētos par savas ādas skaistumu un labsajūtu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!