Foto: Publicitātes foto
Bērnu autokrēsliņi ir vieni no pirmajām lietām, kuras vecākiem noderēs, kad ģimenē tiek sagaidīts mazulis. Kopš pirmās dienas viņa drošība būs ārkārtīgi svarīga, un pareizie autokrēsliņi par to parūpēsies. Latvijas tirgū ir pieejami dažādu modeļu, krāsu un lielumu bērnu autokrēsliņi, kas būs piemēroti jūsu mazulim dažādos bērnības posmos – vietējais veikals "Babyfans" piedāvā lielu preču klāstu un lielisku izvēli.

Neatkarīgi no jūsu mazuļa vai bērna vecuma jums ir jāpārliecinās, ka esat izvēlējies pareizo automašīnas sēdekli, lai parūpētos par optimālu drošību, piemēram, ir jāpadomā, vai esat izvēlējies pareizo automašīnas sēdekli savam transportlīdzeklim, vai autokrēsliņš ir pareizi uzstādīts, kā arī – vai tas ir piemērots jūsu mazuļa vai bērna garumam un augumam.

Kā izvēlēties jūsu ģimenei piemērotāko sēdeklīti?

Kā jau minējām, tad labākie bērnu autokrēsliņi ir piemēroti gan jūsu bērnam, gan jūsu automašīnai un tos ir viegli uzstādīt un lietot. Pirmā lieta, kas noteikti ir jāpatur prāt, – augums un svars ir svarīgāki par vecumu. Mūsdienās kā mērvienību autokrēsliņa piemērotībai izmanto bērna garumu, nevis svaru vai vecumu. Šāda lēmuma pieņemšana ir vispareizākā, jo var būt daudz atšķirību starp bērnu garumu un vecumu, kā arī svaru. Bērniem, kuri ir vienaudži, būs dažādi attīstības ātrumi, tādēļ arī viena vecuma bērnu garumi var atšķirties par 20 centimetriem un daudziem kilogramiem. Šī iemesla dēļ garums vislabāk norāda, vai bērnam labi derēs vecāku izvēlētais sēdeklis, kā arī tas būs lielisks indikators par to, kad vecākiem vajadzētu pārsēdināt bērnu uz viņa vai viņas nākamo automašīnas sēdeklīti.

Nekad nepērciet bērnu autokrēsliņu, kas ir pārāk liels, un pārliecinieties, ka tas ir piemērots jūsu bērna augumam jau no pirmās lietošanas dienas. Bērnu autokrēsliņi tiek ražoti dažādiem pasaules tirgiem, tādēļ uz tiem bieži tiek norādītas arī vecuma kategorijas, taču, tā kā viens bērns var ļoti atšķirties no cita, tad vecuma grupa galvenokārt jāuzskata tikai par ieteikumu, un galējais lēmums ir jāpieņem, balstoties uz jūsu bērna garumu.

Veikalā "Babyfans" ir pieejami autokrēsliņi dažādiem bērnu garumiem un ar atšķirīgu izmantošanas specifiku. Ir iespējams iegādāties gan autokrēsliņus zīdaiņiem no dzimšanas līdz sešu mēnešu vecumam, gan arī vecākiem bērniem atšķirīgos vecuma posmos. Veikala klāstā ir kā ar skatu uz aizmuguri vērsti bērnu autokrēsliņi zīdaiņiem, tā arī krēsliņi, kurus var pilnībā pagriezt par 360 grādiem, ir pieejami arī tādi krēsliņi, kuri kalpo kā paliktņi, lai vecākie bērni varētu paši pienācīgi lietot drošības jostu, ja viņi vēl nav sasnieguši nepieciešamo, valstī noteikto garumu.

Kad ir pienācis laiks pāriet uz nākamo automašīnas sēdeklīti?

Speciālisti iesaka pēc iespējas ilgāk gaidīt, lai pārietu no mazuļa uz mazu bērnu sēdeklīti. Zīdaiņi ir vislabāk aizsargāti, ja viņiem izvēlas krēsliņu ar skatu uz aizmuguri. Tādā veidā, ja notiek kāds negadījums, autokrēsliņa priekšdaļa absorbē trieciena enerģiju, pasargājot jūsu atvasi. Labs brīdis, kurā pārsvarā tiek izvēlēti nākamie bērnu autokrēsliņi, ir tad, kad mazulis ir pāraudzis savu sēdeklīti un viņa vai viņas galvas augšdaļa jau sasniedz atzveltnes augšdaļu. Pāriet uz nākamo automašīnas sēdeklīti pirms šī laika nav ieteicams, jo sēdekļa augšdaļa ir veidota tā, lai pienācīgi aizsargātu bērna galvu.

Kad mazulis jau ir izaudzis no sava sēdeklīša, tad parastie bērnu autokrēsliņi būs nākamā atbilstošā izvēle. Veikala Babyfans piedāvājumā atradīsiet dažādu modeļu un krāsu autokrēsliņus, kuri ne tikai būs funkcionāli un piemēroti jūsu mazajam, bet arī labi izskatīsies. Ir pieejami krēsliņi dažādiem bērnu garumiem, tādēļ būs iespējams ātri un ērti piemeklēt jums nepieciešamo. Kad jūsu bērns ir izaudzis 150 centimetrus garš, tad bērnu sēdeklītis oficiāli vairs nav nepieciešams. Tas ir brīdis, kad jūsu atvare jau ir pietiekami liela un patstāvīga, lai izmantotu parastās automašīnas drošības jostas, bet līdz tam varat uzticēties, ka veikalā "Babyfans" pārdotie bērnu autokrēsliņi pilnībā parūpēsies par jūsu bērnu drošību. Tiek piedāvāts viss jūsu atvasei nepieciešamais – apskatiet preču klāstu mūsu veikalā https://babyfans.lv/ jau šodien!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!