Foto: Publicitātes foto

Vai maz iespējams atrast tādu Latvijas iedzīvotāju, kurš neko nav dzirdējis par ātrajiem kredītiem? Ikviens par tiem kaut ko zina, un ikvienam ir savs viedoklis, ko bieži vien nepamato personīgā pieredze. Ātrie kredīti nezaudē popularitāti, bet kāpēc cilvēki turpina pieteikties īstermiņa aizdevumiem? Iepazīsties ar galvenajām pakalpojuma priekšrocībām, lai nepieciešamības gadījumā veiktu informētu izvēli!

  1. Ātrais kredīts ir visoperatīvākā finanšu palīdzība

Ātrais kredīts internetā nodrošina iespēju saņemt vajadzīgo naudas summu mazāk nekā pusstundas laikā. Vairumā gadījumu aizdevējs izskata klienta pieteikumu un pieņem lēmumu 10-15 minūtēs, tikpat ilgs laiks ir vajadzīgs naudas pārskaitīšanai internetbankā. Noformēt aizdevumu zibens ātrumā iespējams, ja izpilda divus pamatnosacījumus:

  • kredītam piesakās aizdevēja darba laikā;
  • pārskaitījums notiek vienas bankas ietvaros (starpbanku pārskaitījumu parasti aizņem 1-2 darba dienas).

Lai saņemtu naudu aptuveni pusstundas laikā, kredīta summai jāatbilst aizņēmēja maksātspējai. Ja cilvēks vēlas aizņemties lielu summu, aizdevējs ir tiesīgs pieprasīt ienākumus apliecinošos dokumentus, tāpēc aizdevuma saņemšanas laiks var palielināties.

2. Ātrie kredīti ir pietiekami lieli ikdienas vajadzībām

Pēc jaunākajiem ātro kredītu nozares ierobežojumiem izplatījās bažas par nozares slēgšanu vai radikālu pārdefinēšanu. Sliktās prognozes nav piepildījušās, un arī tagad Latvijas iedzīvotājiem ir pieejami ātrie kredīti ar pietiekamu lielu kredītlimitu:

  • aizdevumi ar atmaksas termiņu līdz 30 dienām ir līdz 215 eiro (50% no valstī noteiktās minimālās algas);
  • aizdevumi ar garāku atmaksas termiņu ir ar lielāku kredītlimitu, parasti līdz 400-500 eiro.

Lai gan ātro aizdevumu kredītlimits nav tik apjomīgs kā dažiem patēriņa kredītiem, tas ir vairāk nekā pietiekams, lai atrisinātu īstermiņa ikdienas sarežģījumus. Ņem vērā, ka ikviens aizdevums tiek samērots ar aizņēmēja maksātspēju, tāpēc konkrētam cilvēkam pieejamā summa var būt mazāka par aizdevēja maksimālo kredītlimitu.

3. Ātro kredītu tirgus ir piesātināts ar piedāvājumiem

Ātrais kredīts ir standartizēts aizdevums ar fiksētu pieteikšanās un atmaksas procesu, taču arī tas var būt pielāgots kredīta ņēmēja īpašajai situācijai. Īstermiņa aizdevumu tirgū ir pieejami:

  • ātrais kredīts ar negatīvu kredītvēsturi;
  • ātrais kredīts no 18-20 gadiem;
  • ātrais kredīts ar elastīgu atmaksas termiņu u.c.

Saņemt aizdevumu ar negatīvu kredītvēsturi vai jaunā vecumā ir iespējams, ja aizņēmējam ir pietiekama maksātspēja un stabili ienākumi.

4. Ātrie kredīti ir pieejami bez procentu pārmaksas

Gandrīz ikviens kredīts nozīmē papildu tēriņus komisijām un procentiem, bet atsevišķiem ātrajiem kredītiem piemēro 100% atlaidi procentu maksai. Tā saucamais bezmaksas ātrais kredīts ir aizdevēju īpašais piedāvājums jaunajiem klientiem. Kredītam ar procentu atlaidi var būt ierobežots kredītlimits, jo tādējādi aizdevējs samazina kredītriskus – gan sev, gan kredīta ņēmējam.

Ja iepriekš Tu nekad neizmantoji īstermiņa aizdevumus, un Tev ir vajadzīga vien neliela summa steidzamiem tēriņiem, iespējams, ātro kredītu varēsi saņemt bez procentu pārmaksas. Ātrais bezprocentu kredīts pieejams ne pie visiem aizdevējiem, taču nav arī pilnībā pazudis no piedāvājuma.

5. Ātrais kredīts pieejams dažādām vajadzībām

Ātros kredītus izmanto gan rēķinu apmaksai, gan preču iegādei un citiem mērķiem. Aizdevējs neprasa norādīt pieteikumā aizņemšanās iemeslu, tāpēc ikviens cilvēks var pats izvērtēt kredīta nepieciešamību. Lai aizņemšanās sagādātu tikai pozitīvu pieredzi, apsver kredīta par un pret un savas iespējas norēķināties ar aizdevēju termiņā!

Kopumā Latvijā ir vairāki desmiti kredītdevēji, kas piedāvā īstermiņa aizdevumus. Izpētīt visus piedāvājumus un izvēlēties piemērotāko Tev palīdzēs kredītu salīdzināšanas platforma NetCredit. Ienāc www.NetCredit.lv un uzzini, vai Tavā situācijā kredīts var būt parocīgs!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!