Foto: Publicitātes foto
Ziemai piestāv sniegs. Un sniegam piestāv ziemas prieki - pikošanās, vizināšanās no kalniņa, slēpošana, slidošana un citas aizraujošas nodarbes. Taču, lai tās varētu īstenot, nepieciešams piemērots aprīkojums - ragavas, slidas un slēpes. Šobrīd, kad veikalu piedāvājums ir daudzveidīgs, dažkārt ir grūti saprast, kam pievērst uzmanību, piemeklējot sev vajadzīgo inventāru. Turpinājumā daži ieteikumi, kas palīdzēs izvēlēties īsto risinājumu.

Ragavas

Iecienīta nodarbe, īpaši jaunākās paaudzes vidū, ir vizināšanās ar ragaviņām. Tas ir aizraujoši un neprasa pārāk lielu piepūli, tādēļ šī nodarbe piemērota dažāda vecuma bērniem. Arī veikalu piedāvājumā ir dažāda veida ragavas, lai katrs var izvēlēties sev piemērotākās.

Būtiskākie kritēriji, kam pievērst uzmanību, ir:

  • Izturība - kalns, pa kuru slidināmies, ne vienmēr ir gluds - bieži vien nogāzi klāj akmeņi, koku saknes un citi šķēršļi, tādēļ īpaši svarīgi, lai ragavas būtu gana izturīgas;
  • Komforts - otrs būtiskais faktors ir komforts - ragaviņām jābūt ērtām. Te svarīgs ir arī ragaviņu izmērs un atbilstība lietotāja vecumam, auguma garumam un citiem parametriem;
  • Svars - jāizvērtē arī ragaviņu svars, jo tās gan jānogādā uz kalniņu, gan mājām. Tāpat ragavas jāuzvelk augšā kalniņā. Ja ragavas izvēlaties mazākam bērnam, pārliecinieties, ka ragavas nav pārāk smagas

220.lv piedāvājumā ir dažādi ragavu veidi - klasiskās ragavas, paliktņi, slīdņi, sniega matrači - plašas iespējas izvēlēties sev tīkamāko variantu.

Slidas

Daudzi iecienījuši arī slidošanu. Tai gan vajadzīgas zināmas iemaņas, bet, kad tās apgūtas, tad prieks no slidošanas ir liels. Arī slidu izvēle ir daudzveidīga, tādēļ noderēs daži praktiski padomi:

  • Ja slidas vajadzīgas hobijam, nevis profesionālai darbībai, var izvēlēties kādu no budžeta variantiem;
  • Jāņem vērā, ka kvalitatīvākas (un līdz ar to arī dārgākas) slidas labāk pasargā no kāju traumām;
  • Izvēloties slidas bērnam, noteikti vēlēsies, lai tās der vairāk kā vienu sezonu. Tādēļ jāpārliecinās, ka, iebīdot kāju sašņorētā slidā, papēža daļā paliek brīva vieta divu pirkstu platumā. Vislabāk slidā vilkt vilnas zeķes, slidām jābūt cieši aizšņorētām

Ja plānojat iegādāties slidas interneta veikalā, pievērsiet uzmanību to aprakstiem - slidu materiāliem, izmēriem un citiem būtiskiem faktoriem. Der atcerēties arī, ka iepērkoties internetā, spēkā ir distances līgums, kas nosaka, ka iegādātās preces 14 dienu laikā var atdot atpakaļ veikalā.

Slēpes

Daudziem iecienīto ziemas prieku augšgalā ierindojas slēpošana. Atkarībā no tā, kāds slēpošanas veids aktuāls - distanču vai kalnu slēpošana - arī jāizvēlas slēpes.

Izvēloties kalnu slēpes, svarīgi aspekti ir slēpju garums, elastība un rādiuss. Iesācējiem labāk izvēlēties elastīgākas slēpes. Tas, kādu rādiusu izvēlēties, atkarīgs no tā, kāds ir slēpošanas stils. Piemēram, lieliem ātrumiem piemērots lielāks rādiuss. Kas attiecas uz slēpju garumu, te jāņem vērā auguma garums - parasti tas ir no zemes līdz degunam +/- 5 cm. Tiesa - jo īsākas slēpes, jo vieglāk manevrējamas, savukārt ar garākām var sasniegt lielāku ātrumu.

Otrs variants ir distanču slēpes. Izvēloties šāda tipa slēpes šeit, svarīgi kritēriji ir slēpotāja augums un svars. Katrs ražotājs veido tabulu ar ieteicamajiem izmēriem, taču parasti piemērotākais risinājums ir auguma garums + 10 - 15 cm, tomēr viss atkarīgs no tā, kādam slēpošanas stilam slēpes vajadzīgas. No ķermeņa svara, savukārt atkarīgs, kādas cietības slēpes būs atbilstošākās un izturīgākās.

Viss ziemas prieku baudīšanai arī interneta veikalā 220.lv

Ja aktuāla ragavu, slēpju vai slidu iegāde, vērts ieskatīties arī interneta veikala 220.lv piedāvājumā, kur šis inventārs pieejams patiešām plašā izvēlē. Iepirkšanās internetā:

  • Ļauj ietaupīt laiku, jo visu aktuālo var atrast ātri un vienkārši - nepavadot laiku vairākos veikalos;
  • Palīdz ietaupīt naudu, jo ērti var salīdzināt dažādus variantus un atrast labāko cenu piedāvājumus;
  • Paredz ātru pasūtījuma noformēšanu - neizejot pat no mājām;
  • Nodrošina izdevīgus piegādes nosacījumus

Slēpošana, slidošana, vizināšanās ar ragaviņām - tas sniedz daudz prieka! Atrodiet sev piemērotāko inventāru un izbaudiet aktīvu atpūtu vienatnē vai ģimenes un draugu lokā. Ieskatieties un izvēlieties to, kas nepieciešams tieši Jums - interneta veikalā 220.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!