Foto: Publicitātes foto
Vēloties veicināt jaunās paaudzes izpratni par tradicionālo kultūru un nodrošināt latviešu tautas tradīciju pārmantojamību, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Kultūras centrs "Iļģuciems" savā pasākumu klāstā ievieš jaunu tradīciju – pasākumu ciklu "Bērnu rīti". Cikla ietvaros bērni un vecāki būs gaidīti uz tematiski dažādiem pasākumiem sestdienu rītos no 26. septembra līdz 19. decembrim.

Katrs rīts būs veltīts latviešu gadskārtu svētkiem un tradīcijām – Miķeļdienai, Mārtiņdienai, Ziemassvētkiem, maskošanās un tradicionālo svētku rotājumu darināšanas tradīcijām. Katrā no pasākumu cikla rītiem bērni tiks iesaistīti rotaļās, darbnīcās un interaktīvās darbībās.

Rudens ciklā bērniem būs iespēja iepazīt tautas mūzikas instrumentus, iemācīties latviešu tautasdziesmas, izkustēties dančos un rotaļās kopā ar folkloras kopu "Laiksne", kā arī pašiem savām rokām izveidot pasākuma tematikai atbilstošu darinājumu – masku, ķistu, grabuli. Rudens cikla bērnu rīti norisināsies 26. septembrī, 24. oktobrī un 7. novembrī, un tie būs piemēroti pirmsskolas vecuma bērniem.

Ziemas ciklā 5., 12. un 19. decembrī bērniem būs iespēja apgūt dažādu rokdarbu darināšanas prasmi. Katrs rīts būs veltīts kāda Ziemassvētku laika darinājuma tematikai – puzuriem, apsveikuma kartītēm un citiem. Rokdarbu veidošana attīsta bērna pirkstu veiklību, radošo domāšanu un fantāziju. Kā izejmateriāli tiks izmantoti dabas materiāli – meldri, salmi, klūdziņas un citi. Dabas materiāliem piemīt patīkama smarža un to darinājumu pielietojums lielākoties ir universāls. Rokdarbu prasmes ierādīs un nodarbības vadīs Tautas lietišķās mākslas studijas "Ataudze" vadītāja Ineta Vēvere, kā arī Tautas lietišķās mākslas studijas "Puduris" dalībniece Irēna Iofina.

Ineta Vēvere teic: "Darbojoties ar dabas materiālu, iespējams atbrīvoties no sasprindzinājuma, rosināt iztēli un domas, vingrināt sīko pirkstu muskulatūru, attīstīt telpisko domāšanu, radīt noderīgas un dekoratīvas lietas un, protams, jauki pavadīt laiku."

Bērnu rītu sākums: pulksten 12.00.

Biļetes iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā trīs darba dienas pirms katra pasākuma Rīgas Kultūras centra "Iļģuciems" 1. stāva vestibilā, kā arī stundu pirms pasākuma. Biļetes cena – 4 eiro. Tā kā vietu skaits ir ierobežots, lūgums sekot līdzi aktuālajai informācijai par pasākumiem Rīgas Kultūras centra "Iļģuciems" mājaslapā un sociālajā tīklā "Facebook".

Pasākumu laikā var tikt filmēts un fotografēts.




Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!