Foto: Publicitātes foto

Sākot no 2019. gada janvāra, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Rīgas Biznesa skolā (RBS) Latvijas mērķtiecīgie jaunieši paralēli mācībām vidusskolā varēs apgūt Londonas Universitātes starptautisko sagatavošanas programmu (International Foundation Programme), lai sagatavotos studijām pasaules vadošajās augstskolās. Pieteikšanās mācībām minētajā programmā notiek līdz 7. novembrim.

Mācības RBS starptautiskajā sagatavošanas programmā, kuru izstrādājuši Londonas universitātes mācībspēki, ir unikāla iespēja mērķtiecīgiem Latvijas jauniešiem papildināt zināšanas, lai iestātos jebkurā Lielbritānijas universitātē un daudzās Eiropas, ASV un Austrālijas augstskolās, konkurējot ar britu vidusskolu A-līmeņa (А-levels) un Starptautiskās augstskolu sagatavošanas programmas (International Baccalaureate) absolventiem. Programma būs pieejama par trīs reizes zemāku maksu nekā Londonā, turklāt skolēnam mācību laikā nevajadzēs atstāt Latviju un mājas.

RBS ir vienīgā institūcija Baltijā ar tiesībām realizēt Londonas Universitātes starptautisko sagatavošanas programmu. Mācību beigās, pēc eksāmenu nokārtošanas, skolēni saņems Londonas Universitātes sertifikātu, kas apliecinās viņu zināšanu atbilstību Lielbritānijas un citu pasaules vadošo universitāšu standartiem.

Mācību laikā skolēniem būs jāapgūst matemātika un statistika, ekonomika, socioloģija un starptautiskās attiecības. Katra priekšmeta apguvei paredzētas 150 akadēmiskās stundas. Papildus tiks pasniegta arī akadēmiskā angļu valoda. Programmas akadēmisko kvalitāti un rezultātu objektivitāti nodrošinās eksāmeni, kurus pārbaudīs Londonas Universitātes pārstāvji un kas notiks neatkarīgā eksaminācijas centrā.

Programmas gaitā skolēni saņems arī konsultācijas par dokumentu noformēšanu, iestājoties Lielbritānijas vai ASV augstskolās, savukārt tiem, kuri vēlēsies studēt RBS, tiks ieskaitīta daļa 1. kursa priekšmetu.

Lai pretendētu uz mācībām RBS piedāvātajā starptautiskajā sagatavošanas programmā, jauniešiem jābūt vismaz 11. klases skolēniem, jānokārto tests matemātikā (17. novembrī), angļu valodas eksāmens IELTS vismaz ar rezultātu 6.0 (līdz 1. decembrim) un jāpiedalās pārrunās ar programmas direktori (līdz 7. novembrim).

Ja skolēnam ir šaubas par iespēju veiksmīgi nokārtot IELTS, līdz 7. novembrim var pieteikties bezmaksas angļu valodas testam.

Kandidātiem, kuri uzrādīs labus rezultātus matemātikas eksāmenā un pārrunās, būs iespēja no 20. līdz 30. novembrim sagatavoties IELTS.

Vairāk informācijas par pieteikšanos, programmu un pārbaudījumiem: sandija.berzina@rbs.lv vai 67089800.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!