Foto: Publicitātes foto
Apzinoties dažādās cilvēku vajadzības un vēlmes, izglītības iestādes arvien vairāk meklē veidus kā darbā izmantot mūsdienīgākas mācību formas. Viena no tādām ir tālmācība, kas izglītību padara daudz pieejamāku – mācīties iespējams no jebkuras vietas, sev ērtā laikā.

Turpinājumā 6 iemesli, kādēļ tālmācība ir ne vien mūsdienīga, bet arī izdevīga iespēja.

Elastība

Mācības tālmācībā iespējams pielāgot savam dzīves ritmam un vajadzībām, jo mācīties var jebkurā sev ērtā laikā – no rīta, pa dienu, vakaros vai brīvdienās. Nav jābūt noteiktā laikā un vietā, tādēļ izglītojamais pats var noteikt savu mācīšanās tempu.

Iespēja ietaupīt laiku un naudu

Mācības tālmācībā bieži vien prasa mazākus finansiālos un arī laika ieguldījumus, vienlaikus piedāvājot tradicionālajām mācību formām līdzvērtīgu izglītības kvalitāti. Tālmācības programma ļauj ietaupīt arī to laiku un līdzekļus, kas citkārt būtu jāiegulda nokļūšanai uz un no izglītības iestādes. Visbeidzot – strādājošajiem nav jāpielāgo savs darba grafiks vai jāpārtrauc darba attiecības, lai iegūtu vēlamo izglītību.

Izglītības pieejamība

Dažkārt dzīvesvietas tuvumā nav piemērotas izglītības iestādes – tas ir nopietns šķērslis izglītības ieguvei. Tālmācība šo problēmu atrisina, ļaujot mācīties mājās vai jebkur citur – tam nepieciešams vien dators ar interneta pieslēgumu. Vairs nav iemesla atlikt mācības – pateicoties tālmācībai, kvalitatīva izglītība kļuvusi daudz pieejamāka.

Individuāls mācību plāns un temps

Tālmācības programmas ir izstrādātas, lai nodrošinātu maksimāli individuālu pieeju katram skolēnam un studentam. Tās tiek nemitīgi pilnveidotas, lai pielāgotos dažādajām un mainīgajām izglītojamo prasībām.

Mācoties tālmācībā, cilvēks var izvēlēties sev nepieciešamo mācību tempu un intensitāti. Piemēram, ja kāda tēma šķiet vienkāršāk saprotama, tai var neveltīt tik daudz laika, savukārt tam, kas sagādā lielākas grūtības, var pievērst vairāk uzmanības. Apmeklējot izglītības iestādes klātienē, jārēķinās ar citu skolēnu vai studentu vēlmēm un vajadzībām.

Efektīvi risinājumi labākai mācīšanās pieredzei

Pateicoties multimediju satura un jaunāko tehnoloģiju izmantošanai, tālmācības programmas nodrošina lielāku mācību pieredzi un metožu dažādību. Tas ļauj mācību vielu apgūt daudz ātrāk un efektīvāk.

Vienkāršs mācību process

Iespēju mācīties tālmācībā parasti izmanto tie, kuri vēlas efektīvi apvienot izglītības iegūšanu ar darbu, ģimenes dzīvi vai citām svarīgām nodarbēm. Tālmācības programmas speciāli tiek veidotas tā, lai šo prasību apmierinātu.

Konsultācijas parasti tiek organizētas gan klātienē, gan arī attālināti (piemēram, ar Skype starpniecību) un visā mācību laikā tiek nodrošināts pasniedzēju atbalsts.

Rīgas Tālmācības vidusskola – kvalitatīva izglītība, kas pieejama ikvienam

Viena no izglītības iestādēm, kas mācību procesu organizē tālmācības formā, ir Rīgas Tālmācības vidusskola. Tajā iespējams iegūt pamatizglītību (7.-9. klase) un vidējo izglītību (10.-12. klase).

Izglītojamiem tiek nodrošināts individuāls mācību plāns, izsmeļoši mācību materiāli un video, tiešsaistes un klātienes konsultācijas. Rīgas Tālmācības vidusskola lepojas ar zinošiem pasniedzējiem, kas tic tālmācības idejai un meklē arvien jaunus veidus, kā uzlabot mācību procesu. Uzzināt vairāk par Rīgas Tālmācības vidusskolu un tās sniegtajām iespējām var skolas interneta vietnē.

Tālmācība ir veiksmīga mācību forma, kas ļauj apvienot izglītības ieguvi ar darbu, ģimeni un citām svarīgām dzīves jomām. Mācies sev ērtā laikā un tempā – no jebkuras vietas, kur pieejams internets. Tas ir ērti un izdevīgi!

Mācības tālmācībā cilvēki izvēlas dažādu iemeslu dēļ, taču neatkarīgi no situācijas un prasībām, tālmācības process palīdz sasniegt izvirzīto mērķi – iegūt izglītību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!