Lai iepriecinātu arī tos, kam šogad svētku laiku nākas sagaidīt ne tik priecīgā noskaņā slimnīcas palātā, saldais zīmols Dansukker gādāja par Ziemassvētku noskaņu tieši viņiem. Piparkūku dekorēšanas darbnīcās Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā Vienības gartvē un klīnikā "Gaiļezers" piedalījās bērni, kam kustību traucējumi vai slimības smagums netraucē pārvietoties slimnīcas teriorijā.

Lielas piparkūkas zaķu, sirsniņu, eglītes un citās formās varēja rotāt, izmantojot pavāru gatavotas pūdercukura glazūras ar dabīgām krāsvielām, kas iegūtas no burkāniem, zemenēm, mellenēm un spinātiem. Guļošajiem palātas biedriem izrotātās piparkūkas nogādāja māsiņas, dakteri-klauni un slimnīcas sociālie darbinieki.


Viens savai mammai, cits - vectētiņam, vēl kāds palātas biedram - bērni bija gatavi skaisto, izrotāto piparkūku pasniegt kādam sev mīļam cilvēkam, jo dāvinot prieku gūst ne tikai dāvanas saņēmējs, bet arī tās gādātājs. Protams, par bērnu iesaisti un skaistajām piparkūkām priecājās ar labie Dansukker rūķi, kas palīdzēja bērniem tikt galā ar glazūras tūtām un piparkūku rakstiem. Ceram, ka Ziemassvētku brīnums apciemos visus bērnus, arī sasirgušos mazos pacientus!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!