Foto: Publicitātes foto
Augošu organismu ļoti svarīgi nodrošināt ar uzturvielām un vitamīniem, tāpēc bioloģisko tējsulu ražotājs "Dabas Dots" ar moto "Veselīgs dzēriens – veselīgs bērns!" laidis klajā "D'Tea Junior" tējsulas bērniem, kas ir garda un veselīga alternatīva ierastajiem mākslīgi saldinātajiem dzērieniem.

"D'Tea Junior" ir 100% dabisks, tīrs un bioloģisks Latvijā radīts dzēriens, kura sastāvā ir pašu spiesta sula un augu tēja. Pretēji ierastajiem sulas dzērieniem, kas ražoti no koncentrāta, "D'Tea Junior" dzērieniem nav pievienots cukurs – produktā ir tikai dabīgais cukurs no saldajiem āboliem.

Tā kā pārlieka cukura lietošana uzturā var būt par iemeslu bērnu hiperaktivitātei, garastāvokļa svārstībām, miega traucējumiem, liekajam svaram un citām veselības problēmām, "Dabas Dots" bērniem paredzēto dzērienu cukura daudzumu samazinājis uz pusi. Salīdzinājumam – "D'Tea Junior" sastāvā ir no 5,4 līdz 6,3 g dabīgā cukura uz 100 g, savukārt līdzīgos dzērienos parasti ir no 10 līdz 12 g mākslīgā cukura (aptuveni viena tējkarote).

Jaunās tējsulas pieejamas divās garšu kombinācijās: ābolu+kumelīšu tējas un ābolu+zemeņu+kumelīšu tējas, tādējādi juniori veselīgā atspirdzinājuma garšu varēs izvēlēties atbilstoši savai gaumei, atkarībā no tā, vai dod priekšroku saldākam, vai skābākam dzērienam.

"D'Tea Junior" tējsulās esošā ābolu sula satur daudzas vērtīgas minerālvielas, piemēram, kāliju, magniju, mangānu, fosforu un kalciju, zemenes ir bagātīgs vairāku B grupas, C un K vitamīnu avots, savukārt kumelīšu tējai piemīt nomierinošs un pretiekaisuma efekts.

Pretēji ierastajiem plaša patēriņa produktiem, "D'Tea" tējsulu izgatavošanā nav izmantoti konservanti, koncentrāti, sīrupi, mākslīgas krāsvielas un garšas pastiprinātāji, jo uzņēmuma filozofijas pamatā ir pārliecība, ka veselīgs un dabiskas izcelsmes uzturs, tostarp arī dzērieni, ir veselības garants, un jo īpaši tas ir būtiski, ja runa ir par bērniem.

"Dabas Dots" tējsulu pozitīvo ietekmi uz veselību apstiprina arī RSU Bioķīmijas laboratorijā veikts pētījums, kura rezultātā noskaidrojās, ka šie produkti ir labs dabisko antioksidantu avots, kas var palīdzēt nostiprināt imunitāti un organisma dabiskās aizsargspējas.

"Dabas dots" idejas autors un īpašnieks Rolands Briņķis atklāj, ka sākotnējā ideja patiesībā bija ražot dabīgus dzērienus sportistiem, jo brīvajā laikā aizraujas ar garo distanču skrējieniem, kuros ņem līdzi paša "brūvētas" mikstūras – sablendētas ogas ar medu un svaigas sulas, lai skrējiena laikā nodrošinātu organismu ar ātrajiem ogļhidrātiem. Taču ātri vien nonācis pie atskārsmes, ka bez sintētiskām piedevām ir ļoti grūti uztaisīt profesionālam sportistam interesantu produktu, kas spētu konkurēt tirgū ar jau esošajiem sporta dzērieniem. Tad sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultāti tapa pirmās bioloģiskās tējsulas.

Pirmie trīs ražošanas gadi aizvadīti neatlaidīgā darbā, pārliecinot un iepazīstinot ar jauno produktu vietējos tirgotājus un patērētājus, bet nu darbs vainagojies panākumiem un produkcija tiek eksportēta arī uz Vāciju, Somiju, Ukrainu un Krieviju, bet drīzumā arī uz Dāniju un Igauniju. Diezgan konkrēti arī izkristalizējies tējsulu cienītāja profils – tās ir jaunās ģimenes ar bērniem, kā arī "millennial" pilsētnieku paaudze – no 25 līdz 35 gadu vecumam.

"Redzot interesi no jaunajām ģimenēm, radās ideja par atsevišķu dzērienu radīšanu tieši bērniem. Esam jau nodevuši testēšanai, un atsauksmes ir tiešām pozitīvas. Mammas priecājas, ka beidzot var nopirkt produktu, kas ir gan garšīgs, gan veselīgs. Liekot roku uz sirds varu teikt, ka tur ir mūsu pašu spiesta sula un vārīta tēja, un pilnīgi nemaz nav pievienots cukurs!" lepodamies par savu sirdsdarbu atklāj Rolands.

Turklāt "Dabas Dots" atbalsta vietējo ražošanu, tāpēc liela daļa izejvielu tiek iepirkta no pašmāju zemniekiem, izvēloties tikai bioloģiski audzētas ogas un tēju. Turklāt šogad vietējo audzētāju ogu īpatsvaru ražošanā plānots palielināt līdz pat 70%.

Līdz 30. septembrim, pērkot jebkurus divus "D'Tea" produktus un reģistrējot pirkuma čeku, ir iespējams laimēt lidojumu ar helikopteru vai kādu no 30 produktu groziem. Vairāk informācijas – mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!