Foto: Publicitātes foto

Modes un izklaides centrs “Rīga Plaza” kampaņas #RESTARTS2021 ietvaros aicināja Dailes teātra aktrisi un radio SWH personību Leldi Dreimani pagatavot maltīti, aizstājot vismaz trīs ierastos pārtikas produktus ar jaunām garšām un veselīgām alternatīvām. Lelde Dreimane izvēlējās pagatavot vienu no populārākajām turku virtuves zupām – lēcu zupu jeb çorba.

"Dzīvojot Turcijā, šo zupu ēdu teju vai katru dienu. Tā ir ļoti garšīga un nedaudz pikanta. Lai gan zupa ir veģetāra, tā sniedz sāta sajūtu. Atgriežoties Latvijā biju pārliecināta, ka çorba kļūs par mana uztura neatņemamu sastāvdaļu un regulāri to iekļaušu savā ēdienkartē. Taču par to piemirsu. Pateicoties šim izaicinājumam, esmu atkal atgriezusies pie turku virtuves un ienesusi jaunas garšas savā ikdienā," uzsver Dreimane.

Turku lēcu zupa jeb çorba

Sastāvdaļas:

  • 5 glāzes ūdens
  • 1 glāze lēcu (ieteicams izmantot sarkanās lēcas, bet derēs arī citas)
  • 1 sasmalcināts sīpols
  • 1 vidēji liels kartupelis (sīki sagriezts, var būt arī rīvēts)
  • 1 burkāns (sīki sagriezts, var būt arī rīvēts)
  • 1 tējkarote tomātu pastas; atceries – tur, kur tomāti, tur maza šķipsniņa cukura
  • Sāls un pipari (pēc garšas)
  • 1 gaļas buljona kubiciņš (nav obligāts)
  • 1 citrona sula (pēc garšas)

Pagatavošana:

Visas sastāvdaļas vāra uz vidējas uguns aptuveni 20-30 minūtes. Pēc tam masu sablenderē. Pirms pasniegšanas pievieno nedaudz citrona sulu.

Par kampaņu #RESTARTS2021 kopā ar "Rīga Plaza"

"Rīga Plaza" līdz š.g. 21. martam aicina ikvienu atrast savu labbūtības formulu, piedaloties izaicinājumos un ieviešot jaunus paradumus savā ikdienā. Piedalīties izaicinājumā var, izvēloties kādu no kampaņas #RESTARTS2021 izaicinājumiem un publicējot tā izpildi brīvā stilā, foto vai video formātā savā sociālo tīklu kontā ("Facebook" / "Instagram" laika joslā vai storijā). Kampaņas ietvaros jāatzīmē @RigaPlaza un jālieto tēmturi #RESTARTS2021. Visi publicētie attēli un video (no 2021. gada 15. februāra līdz 21. martam), kuros ir atzīmēta @RigaPlaza un lietots tēmturis #RESTARTS2021, piedalīsies 500 EUR dāvanu kartes izlozē no "Rīga Plaza". Papildu informācija par izaicinājumiem un noteikumi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!