Turpinājuma autoram būtu jāpārnes nenosakāma vecuma zēns no Džeimsa Metjūsa Berija 1904. gada grāmatas uz 21. gadsimtu.

“Great Ormond Street” slimnīca Londonā, kura ieguva tiesības uz šo darbu, kad 1937. gadā nomira Berijs, tagad meklē kandidātus, apjautājot izdevējus un literātu aģentus.

“Mēs ceram, ka turpinājums nesīs tā lasītājiem tikpat daudz prieka, kā oriģināls,” saka slimnīcas izpilddirektore Džeina Kolinsa.

Pēc ES likumiem tiesības uz slavenajiem grāmatas varoņiem beidzas 2007. gadā, bet pēc ASV likumiem – 2023. gadā, un slimnīca cer, ka šis turpinājums paildzinās tiesību beigu termiņu, kuras nes pietiekami lielus procentu maksājumus par to izmantošanu filmās.

Tagad autori piedalās tādā kā konkursā, kuru ir izsludinājusi bērnu slimnīca, par to, kurš tad būs turpinājuma autors. Konkursā var piedalīties gan pieaugušo, gan bērnu grāmatu autori, un nav nekādu prasību attiecībā uz rakstnieka nacionalitāti. Vienīgais noteikums ir, ka grāmatai ir jābūt sarakstītai angļu valodā.

Rakstniekiem vajadzēs uzrakstīt īsu anotāciju un vienu grāmatas nodaļu, un šie darbi būs jaiesniedz līdz nākamā gada 31. janvārim.

Dalībnieku sarakstīto vērtēs ekspertu grupa. Slavenie bērnu grāmatu autori Filips Pulmans un Žaklīna Vilsone ir paziņojuši, ka viņi ir iepazinušies ar piedāvājumu, bet tas viņiem nešķiet interesants.

Grāmatu ir paredzēts izdot 2005. gada rudenī, un tajā lasītāji varēs sastapt tos pašus varoņus, kas darbojās pirmajā grāmatā.

Slimnīcas pārstāvji stāsta, ka viņi jau gadiem ilgi bija apsprieduši šo iespēju, un tagad vēlas izdot grāmatu daļēji papildus ienākumu dēļ, bet arī tāpēc, ka tik daudzi bērni un pieaugušie ar prieku lasītu jaukās grāmatas turpinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!