Foto: Vida Press
Katram reiz ir bijis īpaši iecienīts un lolots apģērba gabals, ko ir bijis žēl izmest vai atdot tālāk kādam citam. Sentimentāla jaka, kuras mūžs tiek pagarināts, nogriežot piedurknes. Vai bikses, kas pārveidotas par šortiem. Ja izklausās pazīstami, tad modulāras modes pamati ir apgūti.

Var izmantot tādus terminus kā "daudzfunkcionāls", "pielāgojams" un līdzīgus, bet jēdzieniski, modulārā vai moduļu mode ir apģērbi, apavi vai aksesuāri, kas, mainot formu un valkāšanas iespējas, ir "izjaucami" (moduļos) un no jauna "saliekami". Atšķirībā no piemēra par jaku un biksēm šīs iespējas pats ražotājs jau ir apģērbā iestrādājis. Visbiežāk, izmantojot dažādus stiprinājumus, sākot ar pogām, rāvējslēdzējiem, spiedpogām un Velkro lentem, lai piestiprinātu un noņemtu papildu elementus (apkakles, kapuces, kabatas un tā tālāk), un viena veida apģērbu pārveidotu par citu (pateicoties noņemamām staru apakšdaļām, bikšu pāris var kļūt par šortiem).

View this post on Instagram

A post shared by Komune (@komune.space)


Tendenču prognozēšanas uzņēmuma "WGSN" 2021. gada ziņojumā teikts: "Šī tendence rāda jaunus veidus, kā pirkt un palielināt priekšmetu vērtību, dažkārt tos vienkārši atjauninot vai "atsvaidzinot", citreiz ļaujot apģērbiem vai priekšmetiem pielāgoties dažādiem gadalaikiem ar nodrošinātu funkcionalitāti."

Rāvējslēdža apavi, apmetnis un kabatas ir somas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!