Foto: instagram.com/liketoknowit/nicolettemason
Kad izdodas atrast ērtus apavus, kas ne tikai ir pieejami tavā izmērā, bet arī dikti iet pie sirds, pašām nemanot, daudzu sieviešu sejas sāk rotāt smaids. Taču glītās kurpes var zaudēt savu īpašo izskatu vien tāpēc, ka skapī piemeklē tām neatbilstošus apģērba gabalus. Šoreiz piedāvājam iepazīties ar ieteikumiem, kādas tērpu kombinācijas lieliski izskatīsies ar dažādiem apaviem, piemēram, zābakiem, sandalēm, laiviņām un papēžu kurpēm.

Pirms ķeramies klāt konkrētiem tērpu salikumiem, vērts piebilst – ir apavu veidi, kas katrai ķermeņa formai piestāv vislabāk. Piemēram, ja tev ir plati pleci, šauri gurni un tievas kājas, labs variants ir izvēlēties spilgtas slēgtās laiviņas, lai pievērstu uzmanību ķermeņa šaurākajai daļai, raksta "WomensHealthmag". Turpretī ābola formas sievietēm iesaka valkāt gladiatora tipa sandales, bet īsta un smalka auguma dāmas veikalos aicina meklēt augstpapēžu kurpes vai "platformenes" ar pilnu zoli.

Sievietes, kurām ir smilšu pulksteņa figūra, lieliski izskatīsies vaļēja tipa papēžu kurpēs. Tas gan nenozīmē, ka uz citiem apavu veidiem konkrētā figūras tipa īpašniecei nevajadzētu skatīties, taču jāpatur prātā veidi, kā tie palīdzēs izcelt ķermeni. Šajā rakstā atradīsi, kā izvēlēties tieši tev atbilstošākās džinsa bikses, bet te – kā atrast piemērotāko kleitas piegriezumu.


Ar sportiskiem apaviem

View this post on Instagram

A post shared by LIKEtoKNOW.it (@liketoknow.it) on Feb 7, 2019 at 7:00pm PST

Lai gan tādi apavi kā kedas un botas šķietami ir domātas tikai sportiskām aktivitātēm, tie lieliski izskatās arī ar kleitām un svārkiem. Apavu modes tendence, kas jau kādu brīdi atrodas topa augšgalā, ir "neglītie" sporta apavi, kas velkami ar biksēm, svārkiem, šortiem un pat pieskaņojami gariem mēteļiem.

View this post on Instagram

A post shared by Tessa Lindsay Garcia (@tessalindsaygarcia) on Feb 24, 2019 at 4:57pm PST

Sportiski apavi ir lieliski piemēroti dienām, kad zināms – ilgu laiku nāksies pavadīt "uz kājām". Ja no mājas izgāji ar sportiskiem apaviem, tev nebūs jāuztraucas, ka, ejot ātrā solī vai paskrienot, nepaspēsi uz sabiedrisko transportu.

View this post on Instagram

A post shared by FASHIONPUGLADY BY JAQUELINE (@fashionpuglady) on Feb 24, 2019 at 4:14am PST
View this post on Instagram

A post shared by M O N A (@thesmilingsweetheart) on Feb 26, 2019 at 1:11pm PST

Pirms gadu desmitiem daudzi pat nevarēja iedomāties, ka reiz sportiski apavi tiks vilkti ne vien ar biksēm, kas nenoliedzami ir ērts un labs variants, bet arī kleitām un svārkiem. To varētu dēvēt par "sportisko eleganci", kurā dāmas var justies brīvi un ērti, saglabājot sievišķību.

View this post on Instagram

A post shared by JULIE SARIÑANA (@sincerelyjules) on Feb 11, 2019 at 9:19am PST


Ar augstpapēžu kurpēm

View this post on Instagram

A post shared by LIKEtoKNOW.it (@liketoknow.it) on Feb 20, 2019 at 5:10pm PST

Gan ar šaurā papēža, gan arī platformas augstpapēžu kurpēm lieliski izskatīsies kā kleitas un svārki, tā arī dažādu audumu bikses. Vismaz vienām ērtām augstpapēžu kurpēm vajadzētu būt katras sievietes garderobē, jo tās palīdz gan vairot graciozitātes sajūtu, gan arī piemērojamas dažādām tērpu kombinācijām. Ļoti uzmanīgām jābūt, pie papēžu kurpēm izvēloties sportiska stila bikses, jo ir šaura robeža starp to, lai tas izskatītos stilīgi un jau bezgaumīgi.

View this post on Instagram

A post shared by Mary Orton (@maryorton) on Feb 21, 2019 at 2:28pm PST
View this post on Instagram

A post shared by Sheryl (@walkinwonderland) on Feb 20, 2019 at 7:38pm PST

Ja izvēlies iešļūceņu tipa papēžu kurpes, pielūko, lai svārku apakšējā daļa nebūtu garāka par celi, jo pretējā gadījumā tās izcelsies daudz mazāk, norāda "Vogue" eksperti.

View this post on Instagram

A post shared by Fashion Canadians (@fashioncanadians) on Oct 3, 2018 at 9:33pm PDT

Daudzām sievietēm šķiet, ka augstpapēžu kurpes nav piemērotas ikdienai – tās jāatstāj skapī līdz brīdim, kad dosies ciemos, uz teātri vai randiņu. Kā vēstī "Vogue", augstpapēžu kurpes ar platāku un resnāku papēdi būs mazāk uzkrītošas, taču ļaus saglabāt sievišķību un pagarinās augumu.

View this post on Instagram

A post shared by Fashion Canadians (@fashioncanadians) on Sep 29, 2018 at 9:51am PDT
View this post on Instagram

A post shared by Rochelle Johnson (@iambeauticurve) on Nov 17, 2018 at 11:58am PST
View this post on Instagram

A post shared by Sheryl (@walkinwonderland) on Feb 24, 2019 at 6:07pm PST

Kādi ir populārākie stila grēki, izvēloties papēžu kurpēm pieskaņotu apģērbu, uzzini šajā rakstā.


Ar dažādu garumu zābakiem

View this post on Instagram

A post shared by LIKEtoKNOW.it (@liketoknow.it) on Jan 17, 2019 at 5:50pm PST

Lai gan zābaki dalās garos, īsos un pusgaros, lielos vilcienos tos var valkāt ar vieniem un tiem pašiem apģērba gabaliem. Tas, kāda kombinācija tiks izvēlēta, lielākoties atkarīgs no laikapstākļiem, jo var gadīties, ka zābaku pāris jāmeklē pat vasarā. Taču ir sievietes, kurām patīk zābakus vilkt ar šortiem, tādēļ nereti tas vienkārši ir gaumes jautājums.

View this post on Instagram

A post shared by Tessa Lindsay Garcia (@tessalindsaygarcia) on Feb 26, 2019 at 2:42pm PST

"Real Simple" vēstī, ka īsie potīšu zābaki jeb "ankle boots" lieliski izskatās kombinācijā gan ar šaurām biksēm un legingiem, gan arī platām, kā rezultātā no zābaka varēs redzēt vien purngalu. Ja izvēlies zīmuļsvārkus vai kleitu, kas sniedzas pāri celim, izsmalcinātākam skatam ieteicams skapī meklēt īsos zābaciņus uz papēža. Vēl citus variantus, kā stilīgi kombinēt īstos zābakus ar svinīgām un ikdienišķām drēbēm, atradīsi šeit.

View this post on Instagram

A post shared by Fashion Canadians (@fashioncanadians) on Feb 14, 2019 at 10:23pm PST
View this post on Instagram

A post shared by Sheryl (@walkinwonderland) on Dec 28, 2018 at 3:08pm PST

Runājot par pusgarajiem un garajiem zābakiem, tie visbiežak tiek vilkti pie īsākiem svariem, taču svarīgi konstatēt, lai starp svārku/kleitas malu un zābaku būtu kaut neliela starpa. Platās bikses atstāj īsajiem zābakiem, jo garie daudz labāk saskanēs ar apspīlētām biksēm un, piemēram, platu džemperi vai tuniku. Vēl citas idejas meklē šeit.

View this post on Instagram

A post shared by Olivia Jeanette💫 (@oliviajeanette_) on Jan 7, 2019 at 11:32am PST
View this post on Instagram

A post shared by LIKEtoKNOW.it (@liketoknow.it) on Feb 17, 2019 at 3:00pm PST


Ar laiviņu tipa kurpēm

View this post on Instagram

A post shared by Sonia Lyson (@sonialyson) on Feb 22, 2019 at 11:27pm PST

Lai gan daļa sieviešu laiviņas uzskata par ļoti ērtiem apaviem, kurus var vilkt pie teju visa skapja satura, nereti dāmas izvēlas šo variantu vien tādēļ, ka augstpapēžu kurpēs kājas dienas noslēgumā ir beigtas. Ja vēlies pieturēties pie laiviņu varianta, tikpat elegantu skatu kā papēžu kurpēs vari gūt, izvēloties izteiksmīgu krāsu vai ornamentu zempapēžu variantus.

View this post on Instagram

A post shared by M O N A (@thesmilingsweetheart) on Dec 7, 2018 at 2:11pm PST
View this post on Instagram

A post shared by LIKEtoKNOW.it (@liketoknow.it) on Jan 4, 2019 at 5:01pm PST

Glītas laiviņas droši var vilkt kājās, gan ejot uz darbu, gan arī apmeklējot teātri. Tie ir patiesi universāli apavi! Ja tomēr augstāk minētais padoms par izteiksmīgām laiviņām tevi neuzrunā, atceries, ka vienkāršas, neitrālu toņu kurpes dod iespēju daudz plašāk variēt ar spilgtiem aksesuāriem.


Ar sandalēm un 'iešļūcenēm'

View this post on Instagram

A post shared by Karina Reske (@karinastylediaries) on Dec 29, 2018 at 5:24pm PST

Sandales un iešļūcenes ir absolūti vasaras sezonas apavi, kuriem drīz varēs sākt traukt nost putekļus. "Elle" raksta, ka to veidi un dizaini ir tik dažādi, ka sandales var vilkt gan uz pludmali, gan arī dārza ballīti ar draugiem. Vienas no populārākajām ir dumpinieciski romantiskās gladiatoru stila sandales, kas ar dažādu biezumu un veidu striķīšiem sienamas ap kāju. Tās kombinējamas ar teju visiem svārku garumiem – galvenais, lai būtu iespējams tās apskatīt visā krāšņumā. Ja vēlies vilkt bikses, "Harper's Bazaar" iesaka tās kombinēt ar īstajām "gladiatorenēm".

View this post on Instagram

A post shared by M O N A (@thesmilingsweetheart) on Jan 31, 2019 at 1:06pm PST
View this post on Instagram

A post shared by Karina Reske (@karinastylediaries) on Aug 6, 2018 at 4:51pm PDT

Sandales un "iešļūcenes" nodrošina absolūtu kājas brīvību – tev nebūs jāuztraucas par nepatīkamu svīšanu un spiešanu. Tās teicami izskatās kā ar īsiem šortiem, tā arī garām biksēm, plandošiem svārkiem un gaisīgām kleitām.

View this post on Instagram

A post shared by FASHIONPUGLADY BY JAQUELINE (@fashionpuglady) on Aug 18, 2018 at 2:05am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!