Foto: Shutterstock
Ziema pie mums atbridusi pa sniegotiem ceļiem. Tomēr, līdz ar sezonas maiņu un piesnigušo apkārtni, laiks padomāt arī par savu garderobi, ko atkal laiks nedaudz pakoriģēt un atjaunot. Kas ir tās lietas, kas aktuālas būs ziemas sezonā? Lūk, iedvesmojoties no "Fashionisers" un "Purewow" stila ekspertiem, izcēlām būtiskāko, kam noteikti pievērst uzmanību!

Melna kleitiņa ar garām piedurknēm


Viena no garderobes stila ogām, kas nemainīgi aktuāla ir visos gadalaikos, ir mazā melnā kleitiņa. Un šeit pat nav lielas nozīmes katras individuālajam stilam. Ja vasarā tā ir kleita, piemēram, ar atkailinātu muguru vai dziļu "V" izgriezumu, tad ziemā priekšroku dosim elegantai kleitai, kura nosedz nedaudz vairāk.

Tomēr, lai arī izvēlēsies kleitu ar garām piedurknēm, būtiska loma ir piegriezumam un detaļām. Arī runājot par materiālu, vari domāt ārpus rāmjiem un ierastajiem audumiem kā āda, samts, zīds. Uzticies savam iekšējam stilistam un izveido savu neatkārtojamo stilu.
Šeit vari apskatīt stilistu ieteikumus par to, kā kleitas un svārkus "iznest" arī dzestrajos gada mēnešos.

Pareizais mētelis


Virsdrēbes ziemā par tavu stila izjūtu pavēsta visvairāk, tāpēc jo īpaši svarīgi parūpēties par pareizās virsjakas izvēli. Tiesa, lai arī modes tendences var uzņemt straujākos apgriezienus, nepārtraukti mainoties, ziemas mētelis tomēr visbiežāk ir pirkums, kuru novērtējam ne tikai vienu sezonu, tāpēc svarīgi, lai tas nebūtu pārāk "stilīgs" un jau nākamajā gadā neizietu no modes.

Droši vien vispiesardzīgākais solis būs klasiska mēteļa iegāde, tomēr, protams, neliela modes deva vajadzīga ikvienam. Iespējams, tas būs "oversized" tipa mētelis, bet tikpat labi – virsjaka vēl joprojām aktuālajā militārajā šikā.
Pirms iegādājies virsajaku, pārliecinies, ka tā tev piestāv un atbilst tavām ķermeņa aprisēm. Šeit iespējams aplūkot populārākajiem ķermeņa tipiem atbilstošākos mēteļus.

Piemēroti džinsi


Vai tiešām vajadzētu atkārtot, ka džinsi – tā ir teju neatņemama garderobes detaļa ikvienai? Ja vasarā mēs tomēr priekšroku devām īsiem džinsu šortiņiem, tad tagad pavisam droši varam pārcilāt džinsu krājumus, variējot ar dažādiem bikšu modeļiem.

Šeit iespējams aplūkot džinsus, kas vislabāk piestāvēs tavām ķermeņa aprisēm.

Ādas bikses

It īpaši tad, ja tu piederi pie tās nelielās cilvēku grupiņas, kura ne acu galā nevar paciest džinsu bikses, lūk, šosezon aktuāla būs alternatīva, kas, iespējams, sildīs sirdi un arī stilbus!

Seksīgi, stilīgi un pasniegti dažādās variācijā un stilos. Būtiski pieminēt, ka arī nebūt nevajag aprobežoties ar melno krāsu, jo plašā krāsu izvēle ļauj pielāgot savai sirdij un stilam tuvāko.
Jāpiebilst, ka, gluži kā džinsi, arī ādas bikses ir no modes nemaz tik ātri neizejošs apģērba gabals, tāpēc būs labs pirkums, kas kalpos ilgus gadus, ja vien gaumei būs tuvs.

Adītie džemperi


Ziema ir tas gadalaiks, kad no skapja dziļākajiem plauktiem varam izvilkt visus siltākos un mīkstākos džemperus, kas tik ļoti atgādina mājas sajūtu. Tomēr noticis kāds būtisks pagrieziens modē – lielie, mīkstie džemperi vairs nav uzskatāmi vien par ērtākos mājas apģērbu, bet ar tiem var iziet arī sabiedrībā, nekautrējoties par savu stilu.

Šeit vari aplūkot dažas idejas, kā šos džemperus padarīt par garderobes odziņu.

Īsie zābaciņi

A photo posted by LIKEtoKNOW.it (@liketoknow.it) on Nov 27, 2016 at 8:37am PST


Lai arī plauktā garie zābaki var izskatīties gana eleganti, ne visām tie piestāv. Universāls apavu pāris ziemai noteikti būs zābaki līdz potītēm. Tie vizuāli garākām liks izskatīties īsākām dāmām, turklāt paver diezgan daudz iespēju, kā sakombinēt dažādas stila kombinācijas.

Pirms zābaku iegādes vērts iepazīties ar aspektiem, kas jāņem vērā pirms lielā pirkuma.

Džemperkleita

Gluži tāpat kā adītie džemperi, lielu lomu šajā sezonā spēlē arī džemperkleitas. Arī dzestrākie gada mēneši nav pietiekams attaisnojums tam, lai reizi pa reizei neietērptos kleitā.

Džemperkleitas it kā ir universāls apģērba gabals, tomēr problēmas sākas tad, kad gribam tādu iegādāties, jo ne viss izskatās tik lieliski kā cerēts. Šeit vari iepazīties ar to, kādu džemperkleitu izvēlēties, atbilstoši ķermeņa aprisēm.

Drosmīgu apdruku šalles

@aniklacasse bundled up in style & ready for winter ❄️ #coat#blanketscarf#streetstyle#canada#canadian#style#fashionistas#outfits

A photo posted by Fashion Canadians (@fashioncanadians) on Nov 21, 2016 at 4:41am PST

Ziemas mēnešos jo īpaši aktuālas būs šalles ar drosmīgām apdrukām. Arī te vari piemeklēt gaumei atbilstošo – izvēlies leoparda raksta šalli vai kaut ko pavisam abstraktu. Arī līniju spēles vēl joprojām no rudens tendencēm notur drošu pozīciju aktualitāšu augšgalā.

Tiesa, arī lakati un šalles ir jāprot pieskaņot pie apģērba gabala, tāpēc šeit vari ielūkoties dažos veidos, kā šalles saskaņot ar konkrētām garderobes detaļām.

Perfektā cepure

Tas, ka galva ziemas mēnešos ir jāsaudzē un jāpaslēpj no aukstuma, ir skaidrs, tomēr pārāk bieži cilvēki mēdz aizbildināties ar to, ka cepures nepiestāv. Tas ne tuvu nav patiesībai! Vienkārši nav sameklēta cepure, kas piestāv! Runājot par tendencēm, veikalu plaukti vēl joprojām teju gāžas apkārt no pārpilnības ar cepurēm, kurām galā ir bumbulis. Šī tendence jau ilgākus gadus neatstāj mūsu sirdis. Tomēr savai gaumei tuvas cepures atradīs arī sportiskā stila piekritējas, iegādājoties vienkāršas cepures, kas pieguļ galvai.

Iegādājoties cepuri, būtiska uzmanība noteikti ir jāpievērš gan sejas formai, gan matu krāsai, gan, piemēram, tam, vai nēsā brilles. Šeit vari iepazīties ar niansēm, kas ļaus izvēlēties atbilstošāko cepuri.

Ādas somiņa

Tā kā vasaras pītās somas un samērā "vieglās" auduma somiņas esam nolikuši "ieziemošanai", laiks tvert pēc rokassomiņas, kas atbilstu ziemas mēnešiem. Lielisks risinājums ir ādas somiņas, kas būs pietiekami smagnējas, lai labi izskatītos arī pie ziemas mēteļiem, bet gana elegantas, lai piestāvētu pie apģērba arī iekštelpās.

Ja esi nobriedusi iegādāties kādu dizainera somiņu, esi droša, ka nesanāk pievilt savas cerības, iegādājoties kādu pakaļdarinājumu. Šeit vari detalizēti iepazīties ar pazīmēm, kas ļaus atšķirt oriģinālu no laba viltojuma.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!