Foto: Publicitātes foto

Rīgas modes nedēļa ir kļuvusi par lielāko platformu Baltijā, kur modes dizaineri divas reizes gadā prezentē savas jaunākās kolekcijas. Lai gan projekta pamatmērķis ir atklāt un atbalstīt pašmāju modes māksliniekus, arī ārzemju dizaineri ir ļoti gaidīti modes nedēļas viesi. Daudzveidīgā kultūru mijiedarbība un pieredzes apmaiņa padara pasākuma programmu interesantāku un sniedz pievienoto vērtību visām iesaistītajām pusēm, un šoreiz modes nedēļā piedalīsies astoņi ārzemju dizaineri, no kuriem pārstāvji no Uzbekistānas un Beļģijas Rīgu apciemos pirmo reizi, informē pasākuma organizatori.

Ivo Nikkolo un Pohjanheimo ir modes zīmoli no Igaunijas, kas ieguvuši starptautisku atpazīstamību un arī Rīgas modes nedēļā ir jau ļoti labi zināmi dalībnieki. Vēl viena dizainere no Baltijas reģiona ir lietuviete Agne Kuzmickaite, kura RFW piedalījusies jau vairākas reizes.

Itālijas zīmols DiLiborio Rīgas modes nedēļas laikā tiks prezentēts īpašā pasākumā konceptveikalā TALE.

Naira Khachatryan ir armēņu izcelsmes dizainere, kura pabeigusi Maskavas Tekstila Akadēmiju, un jau ilgu laiku dzīvo un strādā Itālijā. Pateicoties savām sievišķīgajām trikotāžas kolekcijām, viņa ir saņēmusi vairākas prestižas starptautiskas godalgas.

Ukrainu modes nedēļā pārstāvēs zīmols Golets, kas tika dibināts 1995. gadā. Zīmola veiksmes pamatā ir ar rokām darināti un individuāli šūti apģērbi gan sievietēm, gan vīriešiem.

Beļģijas dizainere Lena Lumelsky ir piedalījusies vairākos starptautiskos projektos. Pazīstamākais no tiem ir ilustrētā modes siluetu grāmata The Black Theatre, kas 2010. gadā tika iekļauta MoMu modes muzeja ekspozīcijā Antverpenē.

Dizainere no Uzbekistānas Zulfiya Sulton 2008. gadā saņēmusi godalgu kā labākā tradicionālo ornamentu dizainere. Viņas haute couture kolekciju filozofija apvieno austrumu stilam raksturīgo eleganci ar rietumnieku komfortu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!