Foto: Publicitātes foto/Aksels Zirnis
Par godu Latvijas dzimšanas dienai un uzņēmuma "Grenardi" 20. jubilejai papildināta unikālā rotaslietu kolekcija "Rotājies, Latvija", kas tapusi sadarbībā ar Vairu Vīķi-Freibergu. Bijusī Valsts prezidente allaž cildināta par lielisku gaumi, un šis nav izņēmums – kolekcijas sērijai "Rīta saule" ir pievienoti jauni sudraba elementi – gredzens, auskari un kaklarota –, kas veido saskaņotu ansambli ar iepriekš radīto piespraudi un aproču pogām.

Pirmo reizi kolekcija "Rotājies, Latvija" tika prezentēta pirms gada, kad tā guva ļoti lielu atsaucību – pirmās rotas tika izpirktas jau divu dienu laikā. Šogad kolekcijas papildinājumu – jaunradītās "Rīta saules" rotas – varēs iegādāties novembrī, Latvijas dzimšanas dienas mēnesī. Tāpat kā iepriekšējās kolekcijas rotas, arī jaunie elementi – gredzeni, auskari un kaklarotas – būs darināti no sudraba un pieejami arī ar dzeltenā un rozā zelta pārklājumu.

Kā kolekcijas centrālais objekts izvēleta saules zīme, jo tā iemieso mūžīgo kustību, tā ir dzīvības un radīšanas simbols latviešiem, turklāt saule bijusi arī Vairas Vīķes-Freibergas ilggadējs izpētes objekts, "Delfi" informē "Grenardi" mārketinga vadītāja Ance Jēkabsone.

"Arī modernam cilvēkam maiga siltuma nevar būt par daudz. Mums vasaras ir īsas, un saule saistās ar dabas atdzimšanu, ar Jāņu ziedošām pļavām, ar ogu, augļu un dārzeņu ražām, un savā ziņā arī ar atvaļinājumu brīvību. Gaismas visa gada garumā mums ir gaužām maz," savu pārliecību pauž Vaira Vīķe-Freiberga.

Kolekcijas "Rotājies, Latvija!" rotas pieejamas cenu kategorijā no 48 līdz 126 eiro. No katra kolekcijas izstrādājuma 10 eiro tiek ziedoti Vairas Vīķes-Freibergas vārdā nosauktajai un Vītolu fonda administrētajai stipendiju programmai spējīgiem, centīgiem, bet maznodrošinātiem jauniešiem Latvijas augstskolās.

"Rotājies, Latvija!" rotas pieejamas "Grenardi veikalos tirdzniecības centros "Spice", "Alfa", "Sky&More", viesnīcā "Grand Hotel Kempinski Riga" un "Given by Grenardi" veikalos visā Latvijā, kā arī internetā www.grenardi.lv un www.given.lv.

Foto: Rotas, kas tapušas sadarbībā ar Vairu Vīķi-Freibergu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!