Foto: Publicitātes foto
Vēsturiskā, greznā Kaļķu ielas namā, kas savā vairāk nekā gadsimtu ilgajā mūžā ir pieredzējis modi, dizainu un mākslu dažādākajās tās izpausmēs, šovasar vietu radis jaunāko Latvijas dizaineru veikals.

Veikalu atvērusi dizaineru apvienība "Butterman", kas jau sevi ir pierādījusi īstermiņa pop-up modes un dizaina projektos dažādās tirdzniecības vietās gan Rīgā, gan Tallinā, gan citur.

Jaunajā "Butterman" veikalā, kur aizvien redzamas vēsturiskās greznības detaļas, tādas kā karnīzes, rokturi, ornamenti un kalumi, pārstāvēti ir ne tikai apvienības "Butterman" dalībnieki, bet arī citi augstas kvalitātes Latvijas modes zīmoli. Dizaineres Unas Bērziņas stilīgi pārdomātie tērpi, "Tribal Hotel" elegantie zīda apģērbi, "Samtathings" komforta tērpi un modes rotaļlietas, Baibas Tamanes jauneklīgais dizains, rotas no Madaras Keidžas un citi. Dažādos zīmolus (ap 50 apģērbu, aksesuāru un mājlietu dizaineru un zīmolu) apvieno uzticība augstai materiālu un izstrādājumu kvalitātei, roku darbam, oriģinālam un inovatīvam Latvijas dizainam.

Lai gan prezentēti dažādu stili un virzienu modes zīmoli, tie ir iekārtoti kā vienotas kompozīcijas daļa mājīgā salona atmosfērā. Šajā gadījumā elegance ir arī pieejama, jo veikals darbojas kā mākslas projekts, un tāpēc ir iespējams iegādāties dizaineru izstrādājumus ar patiešām minimālu uzcenojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!