Foto: Publicitātes foto
Ģērbšanās stils "Lounge suit" ir formāls un piemērojams saviesīgiem pasākumiem, atsevišķās niansēs līdzinoties "White Tie" un "Black Tie" apģērbu etiķetei, tomēr tai pat laikā tas ir vairāk pietuvināts "Business formal" stilam, paredzot vienkāršāku apģērbu, apavu un aksesuāru izvēli un reizē ieturot elegantu un izsmalcinātu stilu.

"Lounge suit" ģērbšanās etiķete visbiežāk sastopama korporatīvos biznesa pasākumos, kā arī saviesīgās pusdienās, pieņemšanās, vakariņās, kāzās, kristībās un arī bērēs.

Pasākumos, kuru ielūgumā norādīts lūgums ievērot "Lounge suit" ģērbšanās etiķeti, teicami iederēsies samērā grezna kokteiļkleita garumā līdz celim vai garā kleita, kas sniegsies piecus centimetrus virs potītēm.

Tērpa audumam noteikti nevajadzētu būt ikdienišķam – vēlams priekšroku dot zīda, satīna vai šifona audumiem, kā arī var izvēlēties tērpu ar rotājumiem. Tiesa, ievērojot "Lounge suit" ģērbšanās etiķeti, jāatceras, ka pasākuma viešņas tērpam greznības un ekstravagances ziņā nav vēlams konkurēt ar tā rīkotājas apģērbu, tā ļaujot mirdzēt namamātei.

Tāpat var valkāt kostīmus, tai skaitā bikškostīmus, kā arī, vienkāršākos pasākumos – askētiska piegriezuma kleitas, ko papildina žakete. Jāatceras, la lielākajā daļā gadījumu "Lounge suit" ģērbšanās stils paredz atkailinātu roku un plecu piesegšanu.

Ja pasākuma norises vieta ir ārpus telpām un tas tiek rīkots gada siltajā sezonā, "Lounge suit" ģērbšanās etiķetē ir pieļaujama arī cepures valkāšana – aksesuāram, protams, jābūt elegantam un izsmalcinātam, kā arī pieskaņotam kopējam apģērbam, apaviem un aksesuāriem.

Izvēloties apavus, pieļaujami arī pamanāmi dekori, siksniņkurpes un, atsevišķos gadījumos, sandales.

Savukārt, valkājot virsdrēbes, jāizvēlas elegants un klasiska piegriezuma mētelis vai apmetnis, kas papildinās tērpu un kopējo tēlu.

Avoti: Debretts.com, Dresscodeguide.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!