Foto: Shutterstock
Ja tavā skapī nav atrodama lielā rudens šalle, visticamāk, neesi vēl gatava laist vaļā vasaru un pieņemt vēso gadalaiku pietuvošanos. Šis stila elements, ko sava lielā izmēra dēļ angliski dēvē par "blanket scarf" (tulkojumā – segas šalles), ir lieliski piemērots rudens garderobei, un, interesanti izmantots, var kļūt par ārējā tēla odziņu.

Un tagad pārskati savu aksesuāru grozu – ja tajā neatrodi lielo rudens/ziemas šalli, bet labprāt tajā tērptos, savu nākamo pirkumu vari balstīt šīs sezonas aktuālajās modes tendencēs. Krista Timze, vizuālā tēla stiliste, skaidrojusi, ka noteikti nevajag baidīties savā garderobē ienest vizuļus, tāpēc mirdzoši un spīdīgi apģērba gabali – sākot no blūzēm un beidzot ar šallēm, būs tieši laikā. Kas attiecas uz krāsām, nebaidies no piesātinātiem toņiem, neaizmirstot par rudens klasiku – brūnajiem toņiem.

Starp citu, kā norādījusi stiliste Laura Valuta, šoruden modē ir arī "modernās vecmāmiņas" koncepts, tas ir, dažādu krāsu un materiālu lakati. Ja izvēlies tos savam tērpam, paturi prātā svarīgu nosacījumu – lakats jāapliek ap galvu.

Jā, lakatiem un šallēm patiesi nav vieta tikai uz pleciem! Turpinājumā iepazīstinām ar vairākiem stilistes un modes pasaules pārzinātājas Krisas Pearlšteinas ieteikumiem, kas izklāstīti portālā "Real Simple", kā stilīgi valkāt lielās un siltās šalles, dažubrīd tās pārvēršot pat par reāliem drēbju gabaliem. Un, protams, ja izvēlēsies šai šallei dot iespēju, tev vienmēr rokas stiepiena attālumā būs plediņš, kas sasildīs necerēti drēgnos brīžos!

Platā plecu šalle

Šis noteikti šķitīs visvienkāršākais un pašsaprotamākais variants, taču to nepieminēt būtu grēks. Vienkārši pārmet šalli brīvi pāri pleciem gluži kā plediņu, ļaujot tai nosegt ne tikai plecus, bet arī rokas. Šādā variantā laukā paliks tikai plaukstas, tādējādi tava ikdienas pienākumu veikšana netiks apgrūtināta.

Ar jostiņu

Apsverams variants ir šalles pielietošana kopā ar jostiņu – apliec šalli simetriskā garumā ap kaklu un piestiprini ar izvēlēto jostu. Un, ja vēl tēlu papildināsi ar kādu rudenīgu mēteli, lielā šalle izskatīsies teju vai kā kleita! Šādos gadījumos nevajadzēs nemaz ārkārtīgi iespringt, kuru blūzi vai kleitu šodien uzvilki mugurā.

Šis ir lielisks veids, kā vari izcelt savu vidukli – pat zem visām drēbju kārtām!

Nevīžīgais skaistums

Jā, reti kad nāksies dzirdēt, ka nevīžīgs var būt skaists, taču šim variantam apzīmējums pat ļoti labi piestāv. Ne vienmēr šallei jābūt perfekti izgludinātai un uzliktai uz pleciem – reizēm to pat ieteicams savā ziņā "apmest" ap kaklu, tikai nedaudz piekoriģējot tās apjomu. Sāls slēpjas tajā, ka šallei jāļauj krist, kur tā pati vēlas – arī tad, ja galos nebūt neveidojas simetrija.

Asimetriskais variants


Lai gan izmēros lielās un mīkstās šalles vislabāk piemērotas gada vēsākajiem mēnešiem, tas nebūt nenozīmē, ka tās nevarētu valkāt arī citos gadalaikos. Lūk, asimetrisks variants, kas lieliski papildinās klasiskus un vienkrāsainus tērpus!

Lakata aizstājējs

Rudenīgajām šallēm lielākoties ir divas formas – taisnstūrveida vai kvadrātveida. Katrai no tām ir savi plusi, un kvadrātam tā ir iespēja to valkāt gluži tāpat kā "oversize" lakatus. Izveido perfektu trijstūra formu un garākās malas galus sasien aiz galvas!

Savukārt, ja nevēlies siet lielu mezglu, kas varētu reizēm arī neizskatīties visai gaumīgi, apsverams variants ir galu salikšana krustā, bet pēc tam to noslēpšana zem priekšpusē izveidotā trijstūra.

Ar garu "asti"

Ja tavā rīcībā ir dikti gara šalle, vari izviedot kompozīciju ar nosaukumu "Garā aste". Paņēmiens ir pavisam vienkāršs – šoreiz tikai vienu galu apliec cieši ap kaklu, ļaujot otram brīvi krist gar sānu vai ķermeņa priekšpusi. Šajā variantā gan svarīgi pie kakla esošo daļu nostiprināt, lai šalle nevajadzīgi neslīdētu lejup.

Uz pusēm, pāri pleciem

Viens no vienkāršākajiem variantiem, kā modīgi un skaisti valkāt šāda tipa (taisnstūrveida) šalles, ir tās salocīt gareniski uz pusēm un pārlikt pāri pleciem. Viss ģeniālais ir vienkāršs, tāpēc neko vairāk arī šim variantam pievienot nevajag. Pats galvenais izvēlēties šalli, kuras raksts vai krāsa komplimentēs tavam izskatam!

Bezgalības šalle

Vai par "bezgalības šallēm" dēvētie aksesuāri ir tavi mīļākie? Ja tā, arī lielā rudens šalle var par tādu pārtapt. Šis variants garantē, ka krūšu daļa un kakls būs pasargāts no aukstuma, savukārt kompaktums palīdzēs harmoniski iederēties kopējā tēlā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!