Mūsdienās gandrīz katram no mums garderobē ir vismaz viens pāris bikšu, kas savu karjeru sāka kā vīriešu darba apģērbs. Jā, runa ir par unikālajiem džinsiem! Lai gan joprojām šāda tipa bikses netiek akceptētas dažādu profesiju pārstāvjiem, piemēram, banku darbiniekiem un juristiem, interese par tām ir ārkārtīgi liela. Līdz ar šī raupjā, izturīgā kokvilnas apģērba popularitāti radusies arī kaudze jautājumu, uz kuriem šodien centīsimies atbildēt.

Viens no galvenajiem ieteikumiem – džinsa bikses nevajadzētu pirkt bez mērīšanas. Ir daudz citu apģērbu, ko var pirkt interneta veikalos, bet džinsi... tas būs sarežģīti. Īpaši, ja sieviete apveltīta izteiktām formām un vajadzīgs, lai džinsi piegulētu un komplimentētu augumam. Met slinkumu pie malas un ideālo džinsu meklējumiem velti laiku!

Viens no svarīgākajiem aspektiem ir, vai pārzini konkrētā zīmola vai interneta veikala izmērus. Es neieteiktu tiešsaistē sūtīt džinsus pilnīgi jaunā, nezināmā vietnē. Izmēru tabulas katram zīmolam var būt atšķirīgas, neatbilstot vispār pieņemtajām izmēru tabulām – pa ja tās zini no galvas. Iesaku paņemt mērlenti un kārtīgi izpētīt konkrēta interneta veikala izmēru tabulas. Tādām jābūt katram sevis cienošam tiešsaistes veikalam.

Ja skapī paslēpušies vecie, labie džinsi, izpēti tos līdz pēdējai detaļai – kāds zīmols, piegriezums, sastāvs (pats galvenais, cik daudz sastāvā ir elastāns). Un pērc tieši turpat, kur iepriekš!

Realitātē var gadīties, ka vienā veikalā tev der M/38. izmērs, bet citur – L/40. izmērs. Un tās ir zīmolu atšķirības. Vērts piebilst, ka ļoti svarīgs aspekts ir arī piegriezums. Var pastāvēt liela atšķirība, vai pērc "skinny" vai, piemēram, "mommy fit" bikses. Vislielākā varbūtība, ka pieguļošas bikses būs par mazu, platākas – par lielu.

Ja, veikalā mērot džinsa bikses, nevari izlemt starp izmēriem, vienmēr ņem mazāko variantu. Džinsa audums izstaipīsies, un pēc pāris valkāšanas dienām tie vairs nepiegulēs augumam kā iepriekš. Ciešāk pieguļošie izstaipīsies tieši uz auguma.

Pasūtot interneta veikalā, pievērs uzmanību, vai zem konkrētā modeļa biksēm pie fotogrāfijas nav pieminēts, kāds ir modeles bikšu izmērs un sievietes garums. Tas bieži var palīdzēt saprast, kādu izmēru izvēlēties sev.

Runājot par modes tendencēm, ir tikai divas lietas, kas būtu jāzina. No modes sen izgājuši un nemoderni ir "skinny" džinsi jeb cieši pieguļoša piegriezuma bikses. Par šo stāstu jau sezonām ilgi un par to vienmēr tiek veltīti pārmetumi visiem modē iesaistītajiem Protams, arī zinu, cik lieliski izskatās kombinācija pavasara sezonā – balts, lielizmēra krekls ar tieši ar šādiem džinsiem. Tādēļ droši pieļaujam nelielas atkāpes.

Un otra lieta – modē ir viss, kas ir lielizmēra, plati un pilnīgi "relaxed fit" tipa džinsi. Pie sezonas tendencēm redzēsi, ka versiju par šo tēmu ir neskaitāmi daudz gan vīriešiem, gan sievietēm. Galvenais uzdevums ir uzmērīt visus un atrast sev piemērotākās bikses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!