Foto: Publicitātes attēli
Rudens ir īstais laiks, kad varam atļauties gan košākas krāsas tērpā un grimā, gan iekļaut garderobē arī dažādas faktūras, materiālus un rakstus. Košas acu ēnas un līnijas, sūnu zaļš vai šokolādes brūns dūmakains grims, izteiksmīgākas lūpu kontūras un matu cirtas, rūsgani matu krāsojumi un dažādi matu pinumi, grezni tērpi, apavi uz augstās zoles un mugursomas – šīs ir tikai dažas no aktuālajām rudens modes tendencēm 2021. gadā.

Vairāk stāsta TC "Alfa" stiliste Laura Valuta.

Grima tendences

Grafiski laineri. Smalka, plāna līnija, dubulta līnija vai līnija plakstiņa locījuma vietā – jo radošāk, jo labāk. Krāsas var būt košas un piesātinātas vai, gluži pretēji, – tumšas un neitrālas. Ņem vērā, ka līnijas kalpo kā akcents vai papildinājums koptēlam.

Košas acu ēnas. Ja tava rudens garderobe sastāv no brūnajiem, melnajiem un daudziem tumšajiem toņiem, nekas nevar būt labāks par košāku toņu acu ēnām, lai atsvaidzinātu un atdzīvinātu koptēlu. Izvēlies fuksiju rozā, tirkīza zilo, lavandas violeto vai laima zaļo toni.

Monohroms grims. Ja esi monohroma grima piekritēja, saskaņo acu ēnu toņus ar vaigu sārtumu un lūpu toni. Iegūsi ļoti pārdomātu, elegantu un modernu izskatu. Nejauc kopā siltos toņus ar vēsajiem! Turies pie vienas gammas.

Dūmakainas acis. Viens ir skaidrs – dūmakainās acis ir tumšo mēnešu atbilstošākais acu grims. Tam nav jābūt melnam un matētam. Tas var būt sūnu zaļš tonis vai šokolādes brūns. Izvēlies krēmveida acu ēnas, ko ar pirksta spilventiņu viegli uzklāj uz plakstiņa, un maigi iztušē kontūras, lai iegūtu gaisīgu, dūmakainu rezultātu. Ātri, efektīvi un noturīgi.

Tumšāka lūpu kontūra. Esam atgriezušies laikos, kad lūpu kontūru atkal tonējam mazliet tumšāku nekā lūpas, tādējādi iegūstot ierāmētu, izteiksmīgu lūpu formu. Gaišais tonis lūpu centrālajā daļā lūpām piešķirs apjomu.

Matu griezumu un frizūru tendences

No afro cirtām līdz ilgviļņiem. Rudens un ziemas sezonā arvien vairāk redzēsim smalki un izteikti cirtotus matu sakārtojumus. Šoruden ilgviļņi sāks atgriezties kā pieprasīts matu veidošanas pakalpojums.

Pagarinātas, biezas čolkas. Tās var būt perfekti iztaisnotas, ar nolīdzinātu malu, vai dažāda garuma, viegli gulstoties uz skropstām un radot sajūtu, ka nav laicīgi atjaunots griezums. Bet mēs zinām, ka šoruden modē ir tieši šāds matu sakārtojums!

Platīnblonds "pixie" matu griezums. Ļoti īsi, viegli nēsājami, kopti un, pats galvenais, – maksimāli platīnblondi mati. Arvien lielāku popularitāti iegūst tieši īsie matu griezumi.

Ugunīgais vilnis. Sarkanie, rūsganie matu krāsojumi ir šī brīža aktualitāte, kas izceļas pasaulē slavenu sieviešu vidū. Ja košs grims tev nav tuvs, tumšo rudens garderobi vari atsvaidzināt ar košāku un ugunīgāku matu krāsojumu.

Perfektas bizes. Lai arī šķiet, ka bizes un matu pinumi ir populāri vasarā un festivālos, šoreiz šī tendence būs aktuāla arī rudenī un ziemā. Simtiem bizīšu, dažas franču bizes vai unikāli izpīts zīmējums – fantāzijai nav robežu, galvenais, lai ir pinums!

Viegli viļņi. Matu sakārtojums būs aktuāls, ja tajā varēs manīt liektas formas. Matu viļņi neizskatās apzināti veidoti, bet viegli iegūlušies un dabiski. Izmantojam auksto matu veidošanu, difūzeri, fēnu un apaļo ķemmi. Bet izvairāmies no karstajiem loku veidošanas instrumentiem!

Apģērba tendences

Bagātība un greznība. Šoruden modē ir izteiksmīgi un apjomīgi tērpi - mirdzoši un metāliski, ar kristāliem un fliteriem. Drosmīgi un svinīgi!

Vairāk krāsas. Izvēlies košas, tīras un piesātinātas krāsas. Sinepju dzeltenais, flamingo rozā, rūsas un lavandu toņi – tie ir tikai daži no šī rudens top toņiem.

Kostīmi, uzvalki, bikškostīmi. Rūtoti un vienkrāsaini, kārtu kārtām un ļoti pareizi. Sākot ar bītleni, kreklu, vesti, žaketi, mēteli, biksēm un nobeigumā vēl uzsienam kaklasaiti! Nē, šis nebūt nav par vīriešu modi, bet gan par aktuālo sezonas sieviešu garderobi.

Trikotāža. Pīts vai tamborēts, rakstains vai vienkāršs – kāds būs tavs šī rudens ērtākais tērps? Trikotāža ir jaunais "must have". Smalki adītas kleitas, svārki, jakas, džemperi, divdaļīgi kostīmi – gan ikdienai, gan svinīgam vakaram! Ņem vērā, ka šīs sezonas modernākā apdruka ir tieši horizontālas līnijas.

20. gadu atgriešanās. "Flapper" stila bārkstainās kleitas, zīda "slip" kleitas ar vai bez mežģīnēm. Kombinē ar gariem mēteļiem vai "oversize" žaketēm.

Uzpūsta, apjomīga vai mīksta. Tieši tādai ir jābūt šīs sezonas rudens siltajai jakai, vestei vai mētelim. Mierīgos vai – gluži pretēji – košos un piesātinātos toņos. Tomēr visvarīgākais ir un paliek ērtums! Virsdrēbes siltajam laikam izvēlies siltas un ērtas. Tās var būt jakas vai pusmēteļi ar oderējumu vai no tīras vilnas. Pievērs uzmanību detaļām – aprocēm, apkaklēm, atlokiem un pogām – jo interesantākas, jo labāk! Ja apjoms tomēr nav tavā gaumē, izvēlies pančo vai apmetņa tipa mēteli.

Saīsinātais apģērbs. Šoruden modē būs ne tikai saīsinātie krekliņi un jaciņas, kas atsedz vēderu, bet arī klasiskais žaketes garums tiek saīsināts vairāk nekā uz pusi! Visaktuālāk šādus saīsinātos topus vai žaketes ir nēsāt tieši komplektā.

Klasisks mētelis. Tas vienmēr būs modē, tomēr atceries, ka klasisks nenozīmē melns vai brūns, bet arī pogājams, garumā pāri celim. Ja tomēr izvēlies ierasti klasisko, tad smilšu krāsas trencim garderobe jābūt noteikti! To vari rotāt ar svinīgiem akcentiem, tādējādi padarot to daudz aktuālāku.

Raksti un ritmi, kompozīcijas un aplikācijas kā "pečvorks" (lupatiņu tehnika). Papildini savu tēlu ar tērpu, kas ir gluži kā mākslas darbs. Gleznoti ziedi, ilustrācijas no baroka laika vai ģeometriski laukumi – derēs it viss, kas piesaista uzmanību.

Lakāda. Melns lakādas trencis ir modernas sievietes "must have".

Faltēti svārki garumā līdz potītēm. Kombinē ar sporta apaviem vai zābakiem, t-krekliem un apjomīgiem adījumiem vai izvēlies klasisko blūzi.

Apavu tendences

Čelsijas stila zābaki. Šogad viena no rudens apavu aktualitātēm noteikti būs dažādu krāsu un formu Čelsijas stila zābaki.

Krokoti garie zābaki. Ja esi garo zābaku mīļotāja, šogad dod priekšroku tieši tādiem, kas veido izteiksmīgas krokas.

Oksfordas stila apavi. Laiks nomainīt louferus uz oksfordas stila apaviem ar biezām zolēm. Šādi apavi būs piemēroti gan pie uzvalka tipa kostīma, gan džinsiem, gan arī ziedu rakstu kleitām.

Platformas. Izteiksmīgās un augstās zoles ir atgriezušās un būs plaši manāmas pilsētas ielās. Materiāls – āda. Toņi – tumši.

Sporta apavi. Šīs sezonas akcents un aktualitāte būs arī dažāda fasona, dizaina un krāsu sporta apavi. Atrod savu unikālo pāri un padari vienkāršu un akurātu koptēlu daudz interesantāku. Izvēlies neordinārus sporta apavus.

Somu tendences

Mugursomas. Laiks nomainīt rokassomu pret mugursomu! Turklāt atbrīvotas rokas ļaus pilnvērtīgi izbaudīt pastaigu vai sniegs pozitīvu iepirkšanās pieredzi. Mugursoma ir rudens galvenā investīcija – dodies sportot, uz ofisu, iepirkties vai vienkārši labi pavadīt laiku!

Liela izmēra (maisveidīga) soma. Tā, lai tajā ietilpst gan jogas tērps, gan dārzeņi no vietējā tirdziņa un vēl paliek brīva vieta visādiem nieciņiem un, protams, arī svarīgām lietām.

Ķēdes un ķēdītes. Somai ar ķēdi būs būt! Somas ar metāliskām, plastmasas, spīdīgām vai krāsainām ķēdēm nekur nepazūd, bet turpina būt aktuālas arī šajā sezonā.

Apskāvienu klubs. Mīkstas, mīļas un pūkainas somas būs aktuālas kā rudens, tā arī ziemas sezonā. Adījumi, mākslīgā āda, bārkstis vai spalvas – izvēlies to, kas tev šķiet vismīlīgāk.

Daudzfunkcionāla soma. Jo vairāk kabatu, klipsīšu un āķīšu, jo praktiskāka. Lai piekarinātu ūdens pudeli, neaizmirstu atslēgas, būtu vieta lūpu krāsai un, galvenais, lai nav jānes rokās! Apliekamas ap gurniem, pārliekamas pāri plecam vai piestiprināmas pie jostas – iespēju daudz, izvēlies savu!

"MINI" soma, kas lielākoties gan kalpo kā aksesuārs un nekas vairāk, arī šogad būs modē.

Aksesuāru tendences

Cepuršalles. Adīta "balaclava" vai "snood" izrādās ir vissvarīgākais šī rudens aksesuārs. Būs gan silti, gan varēsi ērti paslēpties arī slikto matu dienā.

Modernā vecmāmiņa. Šogad modē arī dažādu krāsu un materiālu lakati, bet ar vienu nosacījumu – apliekam tos ap galvu.

"Moon boots" stila apavi. Jā, mēness apavi jau atkal modē – lieli, pufīgi, silti un neticami ērti. Pasteidzies, lai pirmais sniegs tiek sagaidīts ar stilu!

Lielas saulesbrilles. Šogad iedvesmojamies no ziemas sporta veidu brillēm. Jo lielākas, jo labāk! Un ja vēl krāsainie stikli, tad vispār izcili!

Izteiksmīga josta. Tā var būt plata ādas josta vai metāliska ķēde. Kombinē to ar zīda kleitu, kostīmu, žaketi vai apliec virs adīta džempera.

Gredzeni. Efektīvi un daudz! Metāliski, no plastmasas, ar akmeņiem vai krāsaini. Atliek vien izvēlēties, jo modē būs visi.

Lielas, izteiksmīgas rotaslietas. Dažādu tekstūru un krāsu, ķēžu tipa kaklarotas un garie auskari. Vēl joprojām modē būs nēsāt izteiksmīgus auskarus vai gluži pretēji – tikai vienu, nevis pārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!