Foto: Shutterstock

Šobrīd dzīvojam laikā, kad, izejot no mājas, sejas aizsargmaska ir obligāta nepieciešamība. Patīk vai nepatīk, bet sejas maskas ir mūsu ikdiena, un tā tas būs vēl kādu laiku. To var uztvert kā apgrūtinājumu vai, kā iesaka stiliste Krista Timze, jaunu modes aksesuāru, kas domāts ne tikai mūsu drošībai, bet arī iespējai vienkārši pievienot papildu elementu savam vizuālajam tēlam.

Modes pasaule ir reaģējusi ļoti ātri, tādēļ nevajadzētu būt problēmām atrast sejas masku, kas paspilgtinātu tieši tavu individuālo stilu. Dažāda dizaina sejas maskas šobrīd piedāvā (vai drīzumā laidīs klajā) ne tikai ārvalstu, bet arī vietējie dizaineri, piemēram, Aleksandrs Pavlovs vai Elita Patmalniece, bet viņi nav vienīgie. Līdz ar to atliek vien iepazīties ar plašo piedāvājumu klāstu un izvēlēties sev tīkamāko sejas masku. Turpinājumā stiliste Timze dalās ieteikumos par to, ko apdomāt pirms sejas maskas iegādes, lai tā kļūtu par daļu tava stila.

Savukārt šajā rakstā esam apkopojuši visu būtiskāko par sejas aizsargmaskām – kā tās pareizi lietot, uzšūt pašai, uzglabāt un utilizēt vienreiz lietojamās. Tāpat atgādinām, ka sejas masku lietošanas uzdevums ir nevis pasargāt sevi no inficēšanās, bet gan tā ir solidaritātes izpausme, lai no inficēšanās pasargātu apkārtējos. Kā arī tā neaizstāj citas koronavīrusa profilakses un ierobežošanas metodes kā sociālo un fizisko distancēšanos un roku dezinfekciju.

Praktiskums


''Izvēloties savu sejas aizsargmasku, viens no galvenajiem noteikumiem – tai jābūt praktiskai. Pirmkārt, lai tā ir ērta, nespiež gumijas, tai pat laikā, lai cieši pieguļ sejai. Otrkārt, noteikti pievērs uzmanību, lai tā tiešām pasargā, lai tas nav tikai auduma gabals, kas uzlikts uz sejas "skata pēc". Tai ir jābūt ar vismaz trīs slāņiem. Treškārt, izvēlies krāsu, ar kuru tev ir visvieglāk "sadzīvot" ikdienā. Zinu, ka tā nav viegla izvēle, jo reti kurš cits aksesuārs ir tik pamanāms, tuvs un jūtams. Es personīgi dodu priekšroku melnas krāsas sejas maskai, jo tā nesmērējas un piestāv ikdienas apģērbam.

Noteikti nevajadzētu satraukties, ja uzreiz ar pirmo sejas maskas iegādi neizdodas atrast vispiemērotāko. Mēs visi tikai vēl mācāmies, kas ir ērti, praktiski, droši un arī vizuāli pievilcīgi. Tā ir nopietnu lietu kombinācija, kas prasa pacietību.

Katrai dzīves situācijai sava sejas maska

View this post on Instagram

A post shared by Glori Mya (@godmotherofjewelry) on Oct 30, 2020 at 11:17am PDT


Personīgi es esmu nonākusi pie secinājuma, ka man liek justies labi tas, ja man ir vairākas versijas par savu sejas masku. Iesaku to arī tev. Sejas maska, ar ko iet uz darbu. Maska brīvdienām, tā, piemēram, var būt ar ziedu rakstu rotaļīgākam noskaņojumam. Un noteikti padomā arī par ko glamūrīgāku randiņam ar draudzenēm vai otru pusīti, protams, ievērojot pulcēšanās ierobežojumus. Radi savu sejas masku garderobi! Iespējams, tas radīs vairāk prieka un nedaudz piemirsīsi par vārdu "obligāts".

Sejas maska – tava individualitāte

View this post on Instagram

A post shared by Emma (@emmy_stitches_) on Oct 30, 2020 at 10:59am PDT

View this post on Instagram

A post shared by Online Accessory Zone (@onlineaccessoryzone) on Oct 30, 2020 at 5:37am PDT


Par spīti visiem pasaules notikumiem un apstākļiem mums ir iespēja nezaudēt savu individualitāti, kā arī tā ir iespēja izpausties. Sejas maska ir pamanāmākais aksesuārs kāds jel kad bijis modes aktualitātēs, tāpēc izmanto to! Tici man, neviena somiņa vai kurpes nav bijusi tādā uzmanības centrā kā sejas aizsargmaskas.

Neaprobežojies ar neinteresantajām, dabai nedraudzīgajām sejas maskām. Meklē šuvēju vai šuj pati – uz sejas maskas liec saukļus, savus mājas mīluļus u. tml. Vai varbūt tev ir nepieciešama sejas maska ar sava uzņēmuma logo? Es uzskatu, ja šāds pamanāms ''aksesuārs'' ir jālieto ik dienu, jāpadomā – vai ir kaut kas, ko vēlos pateikt, nebilstot ne vārda.

Labi izskatīties – tas nav atcelts

View this post on Instagram

A post shared by Sabrina Seoul Face Mask (@sabrinaseoulfacemask) on Oct 19, 2020 at 11:23am PDT


Jā, mums liek aizsegt daļu seju, bet nav aizliegts izskatīties un justies labi. Puse no sejas aizsegta? Laiks skaistām acu ēnām un spilgtām acīm, jo skatienu neviens neliek mums aizsegt. Auskariem traucē sejas masku gumijas? Izvēlies rokassprādzes, kaklarotas vai matu aksesuārus, vairāk pievērs uzmanību matu sakārtojumiem. Tāpat ir vēl daudz citu lietu, kas var priecēt acis.

Šobrīd krāsot lūpas šķiet bezcerīga darbība, bet, ja esi noilgojusies pēc sava mīļākā lūpu krāsas toņa, to izmanto, iepriecinot mīļoto mājas, gatavojot vakariņas, vai kolēģus video sapulcēs.

Ko stāsta aktualitātes?

View this post on Instagram

A post shared by Consultora de Imagem (@patricia.berlinck) on Jun 21, 2020 at 3:20pm PDT


Pētot aktualitātes, secinājums ir viens – tās ir ļoti dažādas, sākot ar džinsa auduma un beidzot ar roku apzīmētām zīda auduma sejas aizsargmaskām. Bet šai brīdī tas vairs nav tik svarīgi. Svarīgākā aktualitāte – maskai būt, lai mēs varētu ierobežot vīrusa izplatību. Iesaku vienkārši veltīt vairāk laika, lai izvēlētos gan praktisku, gan vizuāli atbilstošu savam stilam un dzīvesveidam. Tādu sejas masku, kuras paņemšana līdzi, izejot no mājas, nevis sagādātu apgrūtinājumu, bet kļūtu par ieradumu un ikdienišķu, drošu un patīkamu modes aksesuāru.''

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!