Foto: Shutterstock

Jāpiekrīt, ka modei ir tendence vēlreiz parādīties pie apvāršņa, tāpēc tas, ka dziļākajos mammu un vecmāmiņu skapja kaktos nākas meklēt kādu mūsdienīgu apģērba gabalu, vairs nav nekas jauns. Protams, tā kā modes aktualitātes mainās ik brīdi, tas, ka spējam šīm lietām piešķirt otro elpu, patiesībā ir diezgan normāli. Lūk, dažas "Cosmopolitan" apkopotās modes aktualitātes, kas bija iecienītas 1996. gadā un ir atgriezušās pie mums arī tagad.

Bikses ar platajiem galiem jeb "kļošenes"

Iespējams, mēs esam pārāk nogurušas no iespīlētajiem džinsiem, kuru gali ir sašaurināti, taču jāteic, ka arvien vairāk parādas dāmas, kuras rāda glamūrīgu piemēru tam, ka, iespējams, jāsāk domāt par atgriešanos pagātnē un šādu džinsu iegādi.

Mazas bizītes, kuras iespraucas nekārtīgos matu sakārtojumos

Kad jāatminas deviņdesmito gadu matu sakārtojums, tad noteikti prātā nāk –"jo vairāk, jo labāk". Ar vienu, piemēram, bizi nepietika. Tā vietā tika izveidota nekārtīga aste, kurā iekšā vijās kāda maza bizīte. Jāsaka, ka arī šie nekārtīgie matu sakārtojumi tagad svin savu uzvaras gājienu, jo, kā jau minējām iepriekš, šogad matu sakārtojumos dominē brīvība.

Dubultais džinss

Stipri jāšaubās, vai kādreiz vēl džinss būs tik augstā vērtē kā 2001. gada "Amerikāņu mūzikas balva" ceremonijā, kad Džastins Timberleiks un Britnija Spīrsa pārsteidza visus ar savu džinsīgo kostīmiņu parādi, taču džinss nudien ir atgriezies atpakaļ pie mums un ikdienā parādās ne vien kā bikšu audums, bet arī jaku un dažādu citu aksesuāru sastāvā.

A photo posted by Miss Gunner (@miss_gunner) on May 12, 2016 at 3:15pm PDT

Platformas kurpes

Jāsaka, ka deviņdesmitajos gados viscaur strāvoja "meiteņu spēks". Kā daļa no šī meiteņu spēka noteikti bija platformas kurpes – jo augstākas, jo labāk. Arī tagad tās atgriezušās atpakaļ, un dāmas var sacensties, kura nu ir garāka.

Ap kaklu apspiestā kaklarota

Šis bija viens ģeniāls deviņdesmito aksesuārs, kurš nupat piedzīvoja savu otro elpu. Ikgadējais mūzikas un mākslas festivāls "Coachella" katru gadu ievieš kādas bohēmiskākas stila vēsmas kopējā modē. Un šogad ļoti izteikti pasākuma apmeklētāju vidū tieši bija šīs kaklarotas, ka cieši apvijas ap kaklu.

Atkailināti pleci

Arī par atkailinātiem pleciem kā šīs sezonas modi vēstījām jau iepriekš. Tagad vairs nav jādomā, kā piesegt savus plecus, tos droši var atrādīt nekautrējoties.

Īsi krekliņi

Arī nabu atrādīšana deviņdesmitajos bija gana aktuāla. Mūsdienās, protams, kopējais stils ir nedaudz uzlabots, bet kopumā idejiski tas palicis tāds pats. Starp citu, tagad šādas apģērba detaļas, kombinējot ar pareizajiem svārkiem vai biksēm, tiek atzīts kā gana svinīgs tērps.

Militārie zābaki

Ērti un lieliski apavi tām, kuras ik dienu nav radušas pie papēžkurpēm. Un gadījumā, ja ir, dažkārt ar izskatu taču jāpaeksperimentē un jāizveido kāds tēls, kas pārsteigs citus. Un, protams, kā jau visas pārējās aktualitātes, arī šī ir atgriezusies mūsdienās.

Spīdumiņi, mirdzumiņi un dārgakmeņi matos

Atsaucot atmiņā krāšņākās diskotēkas, atgriezušies ir arī spīdumi matos. Vienalga, kādas formas vai lieluma, galvenais, lai tie mirdz arī šodien!

Atkailināti tikai paši plecu stūri

Gadījumā, ja nebija atkailināta naba vai visi pleci, tomēr kaut ko atkailināt vajadzēja – šajā gadījumā tikai pašus plecus.

Rūtaini krekli

Rūtaini krekli noteikti bija katras rokenrola dievietes drēbju skapī. Lielākas vai mazākas rūtis – tam īsti nav nozīmes, jo rūtains krekls paliek rūtains, un tam noteikti ir vieta mūsu sirdīs un skapjos arī šodien.

Tumšas lūpas

Šis noteikti uzjundī atmiņas no pagātnes un sarkano paklāju maģijas. Tumši violets, garšīgs bordo vai vēl kāds tumši piesātināts tonis, kurš liks atplaukt smaidam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!