Foto: Publicitātes foto

Skolotāju darba vidē un profesijā ir dažādi pieņēmumi, kādam jābūt viņu stilam. Taču skaidrs ir viens – pedagogiem, bet jo īpaši skolotājām, jo viņas ir vairākumā, ir ieteicams īpaši piedomāt pie sava vizuālā tēla veidošanas, lai tas vienlaikus būtu gan mēreni formāls, gan arī mūsdienīgs un tendencēm atbilstošs. Gatavojoties jaunā mācību gada sākumam, "Domina Shopping" oficiālās stilistes Indra Salceviča un Jūlija Zolberga sagatavojušas ieteikumus, kā būtu jāģērbjas, jākrāsojas un kopumā jāizskatās mūsdienīgām skolotājām.

Krāsām kostīmos – jā!

Modes dizainere un slavenību stiliste Indra Salceviča norāda: "Jo striktāks līnijās ir tērps, jo nopietnāk tiek uztverts skolotāja teiktais. Tāpēc iesaku ikvienai skolotājai savā garderobē ieviest kostīmu – žaketi ar biksēm vai svārkiem".

Ne vienmēr skolotāju kostīmiem jābūt ļoti klasiskiem. Tie var būt gan piegriezuma līnijās, gan audumā daudz brīvāki, mūsdienīgāki un modernāki. Arī krāsu ziņā tie noteikti var būt košāki un pamanāmāki. Turklāt, kostīms ir ļoti laba investīcija, jo to var veiksmīgi komplektēt ar citām garderobē esošām lietām.

Rudens virsdrēbju karalis – trencis

"Putekļu mētelis" jeb trencis nekad nezaudē savu aktualitāti un, pateicoties savam unikālajam un sev raksturīgajam piegriezumam, tas iederas arī brīvā laika pavadīšanai paredzētā garderobē. Proti, trencis ir universāls arī stila ziņā – tas iekļaujas dažādu subkultūru vizuālo tēlu risinājumos.

Kleitas

Kleitas ir modē 365 dienas gadā. Galvenais noteikums – pareizā piegriezuma izvēle. Kleitai jāatbilst valkātājas auguma proporcijām un tās jākomplimentē. Skolas vidē būtu jāseko arī tādām lietām kā piemērotiem svārku daļas garumiem (midi un maxi) un ne pārāk jāatkailina dekoltē līnija.

Džinsu bikses skolotājām?

Jā un nē! Jā – korektām, vienkrāsainām, klasiska piegriezuma, arī platām vai šaurām starām. Nē – plēstām, balinātām, īsām, pārāk pieguļošām un raibām. Izvēloties džinsa bikses, Salceviča iesaka tās komplektēt ar klasiskas garderobes stilam raksturīgām lietām, piemēram, ar krekla blūzēm un žaketēm.

Bet kāds ir mūsdienīgs skolotājas meikaps un frizūras?

Stiliste Jūlija Zolberga uzsver: "Laiki mainās un skolotājas arī. Jau sen pagātnē palikušas vecmodīgas ar laku pārlietās frizūras "gliemezīši" un metāliski-rozā lūpukrāsas. Šobrīd galvenie noteikumi, kurus diktē skaistumkopšanas mode, ir svaigums, kopts izskats un nepārspīlētība."

Dabisks izskats

Galvenais kritērijs – dabisks un kopts izskats. Dienas grimam vienmēr vajag labi sagatavot ādu – tā jāmitrina ar ādas tipam piemērotu krēmu un, uzklājot bāzi, lai kosmētika turētos visu dienu. Izvēlieties vieglas tekstūras!

Uzacu gēls un vaigu sārtums dara brīnumus

Reti kurai skolotājai no rītiem ir iespēja un arī velēšanās tērēt daudz laika "pilnam grimam". Bet, ja ir brīvs brītiņš, Zolberga iesaka labāk veltīt minūti uzacu sakopšanai, nevis acu ēnu uzklāšanai.

Savukārt dabīga toņa lūpukrāsu stiliste iesaka uzklāt ne vien uz lūpām, bet arī uz vaigiem – tas būs gan skaisti, gan izdevīgi. Ātrākam un maigākam rezultātam, ieteikums ir klāt sārtumu ar otu.

Labs matu griezums ir vērtīgāks par izjukušu frizūru

Aktuālākās frizūras, kas piestāv ikvienai sievietei, tai skaitā skolotājām, ir "bob" un "bob karē". Tas ir viegli kopjams un ātri ieveidojams griezums līdz plecu līnijai vai īsāks, kuram apjomu var viegli piešķirt, ieliekot matos pāris ruļļus, kamēr tiek malkota rīta kafija.

Taču skolotājām var būt arī gari mati, jo tādi modē ir vienmēr. Viegla, gaisīga cope, pāris it kā nejauši krītošas šķipsnas – rezultātā koptēls būs brīvs un nepiespiests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!