Foto: Shutterstock
Mūsdienu frizūru pasaulē eksistē neskaitāmi varianti, kā atsvaidzināt matu griezumu vai krāsu. To var izdarīt pat neveicot drastiskas pārmaiņas, bet vienkārši – izvēloties kolorītu matu stīpu vai banti. Vajadzīga vien iedvesma un mazliet pacietības. Portāls "Good Housekeeping" apkopojis rudens matu frizūru tendences, kas pārsteidz ne tikai vienkāršībā, bet arī ar elegantu pieskaņu.

Celiņš vidū

A post shared by Nine Zero One (@ninezeroone) on Aug 13, 2018 at 2:33pm PDT

Pavisam vienkārši – ņem smalkāku ķemmi un velc cauri matiem pa galvas vidu. It īpaši tām dāmām, kurām matu celiņš bijis sānos, šī var būt pilnīgi jauna pieredze un izskats. Celiņu vidū var apvienot ar citu tendenci, piemēram, taisniem un gludiem matiem, lai panāktu vajadzīgo efektu.

Augstā un zemā zirgaste, kas mazliet "pajukusi"

View this post on Instagram

A post shared by Ramirez|Tran Salon (@ramireztransalon) on Aug 11, 2018 at 6:34pm PDT

Dažāda veida zirgastes gandrīz vienmēr ir sastopamas aktuālo tendenču sarakstos, tomēr šoreiz izmēģini matus padarīt mazliet kuplākus un ar nekārtības efektu. Piemēram, izveido augsto asti un izvelc pāris šķipsnas sānos. Tāpat vari sākumā izveidot nekārtīgās lokas un tad saņemt zemajā astē. Galvenais – esi radoša!

Matu stīpiņas

View this post on Instagram

A post shared by KRISTIN ESS HAIR (@kristin_ess) on Jul 10, 2018 at 2:53pm PDT

Matu stīpiņas ik pa laikam atgriežas un tiek iekļautas frizūru veidošanā. Vai tas būtu nevīžīgi veidots mezgls, vai arī kārtīgas lokas, pamēģini frizūru noslēgt ar karalisku matu stīpu, kas piedos vajadzīgo eleganci un svētku sajūtas noskaņu. Tāpat ikdienā atsvaidzināt pierasto matu frizūru vari ar smalku stīpiņu, kas maigi vizuļos matos visas dienas garumā.

Rudenīgs pastelis matu krāsā

View this post on Instagram

A post shared by KRISTIN ESS HAIR (@kristin_ess) on Apr 12, 2018 at 9:58am PDT

Jāpiebilst, ka šobrīd arvien vairāk sievietes izvēlas savus matus iekrāsot košās krāsās, piemēram, violetā, zilā vai zaļā. Parasti tas ir īslaicīgs efekts un ātri izmazgājas, tomēr efekts tiek panākts. Rudenim noteikti piestāvēs kāds maigs pastelis, kas vizēs tavos matos, piemēram, maigi rozā.

Sievišķīgās bantes

View this post on Instagram

A post shared by KRISTIN ESS HAIR (@kristin_ess) on Jul 24, 2018 at 8:54pm PDT

Tāpat, kā matu stīpas, arī bantes vari izmantot, lai matos ieviestu pārmaiņas un sievišķīgu akcentu. Te var noderēt gan speciāli veidotas ar metāla stiprinājumiem, gan platākas lentes un košāki auduma gabali. Pētot matu bantes populārākajos frizieru instagrama kontos, atrodami neskaitāmi piemēri, kur bantes izmantotas visdažādākajās krāsās – iesienot matos vai vienkārši apņemot zemā ponija matu asti.

Taisni un gludi

View this post on Instagram

A post shared by Ramirez|Tran Salon (@ramireztransalon) on Aug 26, 2018 at 12:18pm PDT

Kā iepriekš tika minēts, taisni un gludi mati ir vēl viena rudens tendence. Saprotams, ka cirtainu matu īpašniecēm šo ir grūtāk panākt, tomēr labs efekts tiek panākts matus veidojot taisnus un gludus bez cirtām. Arī Holivudas zvaigznes šo tendenci ir labi pieņēmušas, arvien vairāk izvēloties matus veidot taisnus un klāt pieskaņojot greznus auskarus.

Nekārtīgs mezgls

View this post on Instagram

A post shared by KRISTIN ESS HAIR (@kristin_ess) on Aug 24, 2018 at 7:55pm PDT

Nekārtīgs mezgls ir īpaši populārs pēdējos gados, tomēr šogad to "saulē izcēla" prinča Harija laulātā Saseksas hercogiene Megana. Viņa izvēlējās eleganto matu mezglu padarīt mazliet nekārtīgāku. Matu mezglus iespējams izveidot dažādiem matu garumiem, kā arī tie der gan darba ikdienai, gan krāšņām rudens vakaru ballītēm.

Karaliskas lokas

View this post on Instagram

A post shared by KRISTIN ESS HAIR (@kristin_ess) on Mar 18, 2018 at 4:36pm PDT

Varētu teikt, ka karaliskas lokas ir bijušas modē vienmēr. Tomēr arvien vairāk parādās tieši nekārtīgās matu frizūras, kas apiet skaisti veidotās matu cirtas. Elegantas un sievišķīgas lokas var būt laba izvēle nopietnos pasākumos, kā arī šī izvēle ir klasiska un ar to reti var "nošaut greizi".

Mezgls galvasvidū

View this post on Instagram

A post shared by KRISTIN ESS HAIR (@kristin_ess) on Jan 15, 2018 at 10:51am PST

Dažāda veida mezgli ir atrodami rudens matu frizūru tendencēs. Arī mezgls galvas augšpusē ir sastopams un šobrīd aktuāls. Īsāku matu īpašnieces var saņemt tikai augšpuses matus nekārtīgā bumbulī, savukārt garāki mati būs viegli saņemami. Te arī iespējams variēt, sākot ar elegantu mezglu, līdz pat nekārtīgam izskatam, piemēram, izvelkot pāris šķipsnas ārā.

Slapjais efekts uz aizmuguri

View this post on Instagram

A post shared by KRISTIN ESS HAIR (@kristin_ess) on Aug 13, 2017 at 4:00pm PDT

Vēl viena rudens tendence, kas derēs lieliskiem pasākumiem, ir slapjais matu efekts, kuri vēl ir kārtoti uz aizmuguri. Klāt vien nepieciešams dūmakains grims un pareizie aksesuāri. Jāpiebilst, ka slapjos matus ir aktuāli ieveidot cirtās un atstāt viegli krītošus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!