Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 31. martā, aizvadīta Rīgas modes nedēļas 24. sezonas otrā diena. Tajā modes baudītāju vērtējumam tika nodotas zīmolu "Anna LED" un "Mareunrol's" jaunākās kolekcijas.


Netradicionāli risinājumi, mūsdienām raksturīgās dinamikas spēles ar pagātnes elpu un neordināras detaļas: tas viss raksturoja Annas Ledskalniņas jauno kolekciju, kas tika izrādīta dizaineres studijā.

Annas Ledskalniņas stils ir atpazīstams un neatkārtojams – dabīgi materiāli un nevainojams piegriezums, neuzkrītošs šiks un elegance, uzmanība detaļām.

Katrā dizaineres kolekcijā harmoniski savijas latviešu kultūras mantotās tradīcijas un karstie modes trendi, etniskie elementi un high tech materiāli. Brenda rokrakstā lasāms Latvijas dabas rāmais ritējums un tās daudzveidība. Mīlestība uz dažādu faktūru savienošanu, pieklusinātiem krāsu toņiem, kas mijas ar spilgtiem akcentiem, mīkstām formām un siluetiem – tā ir brenda neatkārtojamā elegance, apgalvo zīmola autore.

Tāpat jāizceļ arī zīmola "Mareunrol's" unikālo pieeju jaunu tērpu radīšanai un demonstrēšanai, zīmola skatei norisinoties galerijas "Putti" telpās, modes skatei izpelnoties neviltotu viesu interesi.

Jaunā kolekcija "Unexpected Sources" ir stāstu sērija par negaidītu sagadīšanos, par informāciju, kas atrod mūs mirklī, kad vairākas lietas sakrīt vienlaicīgi – skaņa, telpa, troksnis un viss, kas atrodas apkārt mums.

Pirmais kolekcijas stāsts ir par attiecību starp poētisku mežu ainavu un modernu urbāno vidi. Siena, kas sadala sabiedrību, sociālā telpa, privātīpašums, reliģija, domas, uzskati, kultūra un valstis. Siena ir kā simbolisks teritoriāls zīmogs arhitekntoniski urbānā vidē, skaidro zīmola pārstāvji.

Rudens/ziemas 2016./17. kolekcija sevī ietver skaņu gleznas, ko radījis amerikāņu avangarda komponists un minimālists Džons Adamss. Kolekcijas noskaņa ir balstīta uz asociācijām ar dūmakainu ziemas salnu, bērzu biržu ainavām, Arktikā un Norvēģijas ziemeļos atrodamo zvejnieku ciematu askētismu un to iedzīvotāju valkāto vilnas audumu nozīmību.

Jau vēstīts, ka tradicionālā Rīgas modes nedēļa norisināsies līdz 3. aprīlim, un tās ietvaros savas 2016./2017. gada rudens/ziemas sezonas kolekcijas prezentēs Latvijas vadošie dizaineri un modes zīmoli – Natālija Jansone, "Anna Led", "Amoralle", "Narciss", Katya Katya Shehurina, "Nóló", "Mareunrol's", Alexandra Westfal, "IN by Inga Nipane", "One Wolf" un "QooQoo", kā arī šīs sezonas debitants – modes zīmols "Tanti".

Tāpat modes nedēļā pirmo reizi paradīsies arī Latvijas bērnu modes zīmolu – "Aristocrat Kids", "Lazy Francis" un "Paade mode" – skates.

Rīgas modes nedēļā piedalīsies arī vairāki ārzemju modes dizaineri un zīmoli: Ludmila Kislenko no Ukrainas, Lilija Larionova no Lietuvas un "Pohjanheimo" no Igaunijas. Modes nedēļas ietvaros notiks ne tikai profesionālās dizaineru modes skates, bet arī dažādas prezentācijas un modes ballītes. Pilna Rīgas modes nedēļas 24. sezonas programma ir pieejama pasākuma mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!