Foto: Katrīna Ģelze/Andra Marta/Katrīna Ģelze

Ar jauno pavasara-vasaras kolekciju, kam dots nosaukums "The Dreamer", plašāku publiku iepazīstina apģērbu zīmols "One Wolf". Leģendārā dziesma "Imagine", kurā Džons Lenons un Joko Ono iedomājas pasauli bez paradīzes un elles, bez valstīm un reliģijas, ir kolekcijas iedvesmas pamatā, vēsta zīmola pārstāvji.

Pēdējo divu gadu laikā, pandēmijas ietekmē, "One Wolf" kolekciju prezentācijas risina netradicionālos veidos, gan veikala skatlogu pārvēršot skatuvē, gan arī izmantojot pilsētvides un digitālās iespējas. Kas attiecas uz 2022. gada pavasara-vasaras kolekciju "The Dreamer", tās modes skate tika iemūžināta zīmola un Ivara Burtnieka kopīgi veidotā īsfilmā.

Kā jau teikts, kolekcijas iedvesmas pamatā ir dziesma "Imagine". Tā aicina uz cilvēces un pasaules vienotību un jau gandrīz pusgadsimtu ir miera cīnītāju un nevardarbīgās pretošanās aktīvistu himna.

Kolekcija "The Dreamer" veidota, domājot par pandēmijas nogurdināto pasauli, vardarbīgām, nepārtrauktām politiskām cīņām un reizē vēlmi aktualizēt pozitīvu domāšanu, optimismu un šķietami naivu ticību labākai nākotnei. Sociālā distancēšanās ir ieviesusi jaunas metodes, lai uzturētu sakarus, paustu savu pārliecību, bēdas un priekus. Domas par ierasto socializēšanos, viedokļu un domu apmaiņu klātienē, rosina mūs sapņot, cerēt un idealizēt rītdienu, jo pareizās atbildes šobrīd nav nevienam, uzsver zīmola pārstāvji.

Lūk, ieskats īsfilmā, kā arī kolekcijas prezentācijā un fotogrāfijās!

ONE WOLF SS22 "THE DREAMER" FASHION SHOW from One Wolf on Vimeo.

One Wolf SS22 THE DREAMER from One Wolf on Vimeo.

"One Wolf" ir Latvijas modes zīmols, kas dibināts Rīgā. Zīmola filozofija ir iedvesmot cilvēkus kļūt drosmīgākiem, būt brīviem un paust savu radošumu. Zīmols rada uniseksa apģērbus. Katra kolekcija ir jauns stāsts par neparasto cilvēku dzīvē un atspoguļo pārdomas par mūsdienu pilsētas dzīves estētiku.

Rīgas modes nedēļas ietvaros "One Wolf" saņēma "Latvijas modes gada balvu 2020" kategorijā "Radošākā modes skate 2020. gadā" par kolekcijas "City Monk" prezentāciju Rīgas pilsētas centrā 2,3 kilometru garā maršrutā.

"One Wolf" kolekcija "The Dreamer" un tās pavadošie materiāli tapuši ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un mērķprogrammas "KultūrELPA" atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!