Foto: Vida Press
Dabai mostoties, arī modes noskaņojums ir spožs un košs. Dizaineri modes skatēs piedāvā savu, bet pilsētu ielās un influenceru garderobēs tiek demonstrēta īstenā realitāte – ko un kā valkāt šajā pavasarī/vasarā. Izpētot vadošo modes gardēžu stilu, lūk, praktiski ieteikumi, kā modes tendences pielietot savā ikdienā.

Materiāls: džinss

Foto: Vida Press


Džinss vairs nav tikai biksēm, no šī universālā, izturīgā un ikdienišķā materiāla top korsetes, svārki, kleitas, mēteļi un pat zābaki, un arī audums ir kļuvis neatpazīstams. Džinss ir izšūts, krāsots, aplikāciju tehnikā apstrādāts, rotāts šķēlumiem, volāniem, kristāliem. Arī valkāšanā ir jāpiemirst par mērenību, džinsā jātērpjas no matu galiņiem līdz papēžiem.

Svārki: galējībās no mini līdz maksi

Foto: Vida Press


Pateicoties "TikTok" paaudzes apsēstībai ar 2000. gadu modi (jeb y2k), svārki iemieso šīs desmitgades stila galējības. Kā superīsi minisvārki, kas valkājami ar pusgarām zeķēm un stila līdzsvaram – brīvāku kreklu, džemperi, bleizeri, tā garie svārki ar pazeminātu jostas daļu un miniatūriem, augumam piegulošiem krekliņiem.

Bikses: jo lielākas, jo labāk

Foto: Vida Press


Mīlestība pret pārlieliem apģērbu izmēriem turpinās jau vairākas sezonas un šogad tā mazināties negrasās. Šorti, džinsa un kostīma bikses sniegs komfortu un kustības brīvību ar vēl lielāku jaudu (t.i. izmēru), un uz gurniem turēsies tikai ar cieši savilktas jostas palīdzību. Valkāšanas formula – ar augumam piegulošu, garumā saīsinātu krekliņu, un tam pāri – lieli bleizeri.

Detaļa: kabatas, kabatas, visur kabatas

Foto: Vida Press


Dekoratīvas kabatas vairs nav vien uz militāra stila haki krāsas biksēm, tās šopavasar ir gan pa labi, gan pa kreisi, gan uz biksēm, gan uz svārkiem un pat cepurēm un zeķēm. Par funkcionalitāti jāaizmirst, kabatas ir jaunā, šikā rota!

Krāsa: slīkt dopamīnā

Foto: Vida Press


No rozā līdz kivi zaļajai – krāsas izvēle ir katra paša ziņā, ar piezīmi, ka tai jābūt spilgtai, dzidrai un jāpauž prieku. Lietojama lielās devās – šiki viscaur vienas krāsas apģērbu komplektos vai pieticīgāk ar neitrāli bēšiem un pasteļtoņiem.

Komplekts: gandrīz birojā

Foto: Vida Press


Labs kostīms būs aktuāls vienmēr, taču arī formālām lietām ir nepieciešams sezonāls atsvaidzinājums. Modē vēl aizvien būs lielas žaketes ar platām biksēm, kostīmu inovācijas būs šorti līdz celim, svārki kā no skolas formām, krekli ar pārspīlēta izmēra apkaklēm un ignorējama saskaņotība krāsās un rakstos.

Noskaņojums: svētki katru dienu

Foto: Vida Press


Tāpat kā dopamīna krāsas, uzlabotais džinss un pārveidotais biroja kostīms, modē dominē prieka, enerģijas un svētku dzirksts. Tādēļ drīkst un ieteicams ikdienā valkāt to, kas ierasts Jaunā gada svinībās – metāliskas, mirdzošas krāsas jeb visu, kas saulē spīd un laistās.

Aksesuārs: soma ir mākslas darbs

Foto: Vida Press


Vēl vairāk pastiprinot to, ka kabatas var būt tikai kā rota, arī mantu uzglabāšanas vieta – soma – zaudē savu funkcionālo nozīmi. Krāsās spilgta, formā un izmērā neierasta, šī rota nav jāsaskaņo ne ar kurpēm, ne ar tērpu un tajā nekas nav arī jāievieto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!