Foto: Toms Norde

Līdz 2. jūnijam galvaspilsētā atgriežas Rīgas modes nedēļa (Riga Fashion Week), piedāvājot apskatīt vietējo zīmolu jaunumus, kā arī novērtēt ārzemju modes mākslinieku veikumus. Savu radošo pasauli modes nedēļas ceturtajā dienā stila gardēžiem tematiskajās prezentācijās atrādīja zīmoli "Saint Key" un "QooQoo".

Modes nedēļas 34. sesiju atklāja Ukrainas 3D modes dizaineru digitālās apģērbu kolekcijas skate, kas radīta sadarbībā ar pirmo un vienu no lielākajām apģērbu dizaina skolām Ukrainā "Pushka School". Paralēli digitālajai apģērbu kolekcijas skatei modes mīļiem bija iespēja apmeklēt ekskluzīvus modes filmu seansus par leģendāriem industrijas personāžiem – Žanu Polu Gotjē un Pjēru Kardēnu.

Lai gan Rīgas modes nedēļa ir jau pusē, patiesībā tā tikai vēl ieskrienas! Līdz 2. jūnijam uz galvenā Hanzas Perona podiuma savas kolekcijas rādīs "Anna Led", "Narciss", "Natalija Jansone", "Selina Keer" un labi pazīstami citi zīmoli. Savukārt zīmoli "Amelii" un "Dobrzanska" savas kleitu kolekcijas prezentēs viesnīcas "Grand Hotel Kempinski Riga" telpās.

Vērts piebilst, ka modes nedēļas goda viesu statusā šogad iecelti ciemiņi no Uzbekistānas un Igaunijas, attiecīgi zīmoli "Moel Bosh" un "Ivo Nikkolo". Viņu modes skates būs iespēja novērtēt 1. jūnijā.

Kamēr līdz šīm šiem iznācieniem vēl nedaudz jāpaciešas, vari novērtēt, ar kādiem risinājumiem, piegriezumiem un krāsām šogad pārsteidza zīmols "Saint Key".

Savukārt galerijā zemāk aicinām novērtēt brīvību mīlošā zīmola "QooQoo" prezentāciju. Šis zīmols kopš 2010. gada rada nepieradinātas un inovatīvas drēbes drosmīgiem un radošiem cilvēkiem, kas nebaidās izpaust savu personisko individuālo stilu, vēstīts modes nedēļas mājaslapā.

Ar plašāku modes nedēļas programmu vari iepazīties šeit, bet, ja vēlies salīdzinātu šī gada veikumus ar 2021. gada rudens modes skatēm, ielūkojies šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!