Foto: Shutterstock

Franču modes dizainere un biznesmene Koko Šanela ļoti labi prata mums, sievietēm, atgādināt, ka gadi ir tikai skaitlis. Citējot ikonisko dizaineri: ''Sievietes vecums nav svarīgs: tu vari būt apbrīnojama savos 20, pārsteidzoša savos 40 un palikt pasakaina visu atlikušo mūžu.'' Un mode var palīdzēt mums palikt sievišķīgām un iekārojamām jebkurā vecumā. Tiesa, ejot gadiem, ''noteikumi'' nedaudz mainās.

Šoreiz, iedvesmojoties no portāla ''Reader's Digest'', esam apkopojuši dažus stila un sava ārējā tēla veidošanas ieteikumus, kas būtu jāzina ikvienai dāmai. Tos paturot prātā, ikviena sieviete jebkurās dienas gaitās varēs justies pašpārliecināta, sievišķīga un iekārojama.

Labi pieguļošs krūšturis ir obligāta nepieciešamība

''Es zinu – tas izklausās vienkārši, bet tev ir jāiegulda augstas kvalitātes krūšturī, kas tev perfekti der,'' stāsta Itālijas luksusa apakšveļas zīmola ''Cosabella'' izpilddirektore Silvija Kampello. ''Tavs krūšturis ir tavas garderobes pamatā, un, ja tas tev der pareizi, tas liks tev izskatīties un justies lieliski.'' Iegādājoties jaunu krūšturi, velti laiku, lai uzmērītu vairākus izmērus. Jā, arī tos, kas, tavuprāt, būs par mazu vai par lielu. Tas nepieciešams, jo krūtis laika gaitā dažādu iemeslu dēļ mainās, līdz ar to arī krūštura izmērs, kuru izvēlies jau gadiem, ļoti iespējams, patiesībā krietnu laiku jau vairs nav piemērots tev.

Tu drīksti nezaudēt seksapīlu

''Mums jālauž sabiedrībā pieņemtie stereotipi,'' uzsver luksusa apakšveļas ''Journelle'' izpilddirektore Sapna Palepe un norāda, ka, kļūstot vecākām, sievietēm rodas arvien lielāka izpratne par sevi un savu ķermeni, tāpēc nevienai dāmai nevajadzētu kļūt piezemētākai un zaudēt savu sievišķību kā 20, tā arī 50 gadu vecumā. Palepa iedrošina sievietes jebkurā vecumā izpaust savu seksualitāti, izmantojot atsegto apakšveļu. ''Izmēģini apakšveļu nēsāt kā virsdrēbes, to kombinējot kārtās ar citiem apģērbiem, lai iegūtu gaumīgu līdzsvaru,'' viņa iesaka.

Foto: Shutterstock
Kā būt jutekliskai un seksīgai, bet nepāršaut pār strīpu? Neatklāj par daudz. Piemēram, ja tu izvēlies dziļa dekoltē topiņu, zem kura rēgojas melns mežģīņu krūšturis, pārliecinies, ka augšdaļu sakombinē ar pieklājīga garuma svārkiem. Turpretim, ja vēlies tērpties mini svārkos, augšdaļai izvēlies ko piezemētāku. Labs piemērs, no kura iedvesmoties, kā apakšveļu un nakts tērpus pārvērst par seksīgu un gaumīgu ikdienas apģērbu, ir pašmāju zīmola ''Amoralle'' apģērbu līnija.

Valkā tikai ērtus apavus

Nekas nevar sabojāt tavu tēlu tā, kā nepiemēroti un neērti apavi. Apavi, kas pieguļ ideāli, ''negrauž'' un ir komfortabli, tavu gaitu padarīs pašpārliecinātāku, un sievietēm nav labāka aksesuāra par pašpārliecību. Te, līdzīgi kā ar krūšturi, jāatceras, ka mūsu pēdas ar gadiem mainās. Piemēram, vai atceries, kā 20 gadu vecumā visu dienu bez problēmām varēji pavadīt padsmit centimetru augstos papēžos? Kļūstot vecākai, zemie papēži noteikti liekas vilinošāki. Tāpat, iegādājoties apavus pievērs uzmanību arī apavu platumam, jo, gadiem ejot, pēdām ir tendence kļūt platākām.

Vienmēr atceries – ērti apavi ne tikai tev lieks izskatīties lieliski, bet arī mainīs citu uztveri par tevi un tavu sievišķību.

Saki ''jā'' neparastiem peldkostīmiem

Pieņēmums, ka sievietēm pēc noteikta vecuma pludmalē vai peldbaseinā ir jāslēpjas aiz dvieļiem vai jāvalkā garlaicīgi kopējie peldkostīmi, ir nepatiess. Jebkurā vecumā, kā 20, tā arī 30, 40 vai 50 gados, tu vari izvēlēties un tērpties neprastos peldkostīmos, kas atklāj tavu sievišķību. Ja tomēr jūties neērti divdaļīgajā peldkostīmā, izvēlies kopējos ar dažādiem izgriezumiem, kas nedaudz vairāk atsedz ādu, tādējādi izceļot tavas labākās ķermeņa daļas. Vienīgais noteikums ir – neaizmirsti uzklāt sauļošanās krēmu, lai neiesauļotu dīvainas iedeguma līnijas.

Jauneklīgākam izskatam aksesuārus valkā slāņos

Daži stili raksturo jaunību, un tas arī noteikti atteicas ar ''spēlēšanos'' ar aksesuāriem. Diemžēl spēles ar aksesuāriem, kļūstot vecākām, kaut kāda iemesla dēļ, šķiet, samazinās, kļūst piesardzīgākas. Taču tā ir kļūda! Jauneklīgākam izskatam aksesuārus valkā slāņos. Un tev pat nav jābūt stilistei, lai to darītu. Šobrīd iespējams iegādāties kaklarotu un ķēdīšu komplektus, kurus pratīs uzvilkt un nēsāt ikviens. Padoms: pārliecinies, ka izvēlētā kaklarotu kombinācija ''nosēžas'' tieši starp tavām krūtīm un atslēgas kaulu. Tas pievērsīs uzmanību tavam skaistajam dekoltē.

Foto: Shutterstock

Atvadies no šallītēm


Daudzas sievietes arī siltajā laikā izvēlas ietīties šallītēs, jo uzskata, ka tādā veidā paslēpj problēmzonu – kaklu. Tomēr šāda nevajadzīga slāņa pievienošana kakla un krūšu zonai liek izskatīties mazākai, un tu iegūsti pretēju efektu vēlamajam. Tā vietā virs kakla līnijas valkā lielus, masīvus aksesuārus, kas pievērsīs uzmanību tavai sejai. Piemēram, te lieti var noderēt lieli auskari, kā arī masīvas kaklarotas. Lai arī šāda kaklarota atradīsies kakla zonā, tā samazinās problēmzonas laukumu, tādējādi it kā slaidinot kakla līniju.

Nekad nenovērtē par zemu saulesbrilles


Papildus bezmiega radīto melno riņķu un grumbiņu noslēpšanai, kā arī acu un jutīgās ādas ap tām pasargāšanai, saulesbrilles var būt arī lielisks aksesuārs, ar kura palīdzību paspilgtināt savu tēlu. Vari rotaļāties ar rāmju formu, lai akcentētu savus sejas vaibstus. Piemēram, kaķu acu forma slaidina seju, savukārt tavu žokļa līniju darīs izteiksmīgāku lielāki briļļu ietvari.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!