Foto: Shutterstock

Vasaras sezona nāk ar putekļu notraukšanu dažādu veidu vaļējām kurpēm. Kādas apavu tendences arvien vairāk 2019. gada siltajos mēnešos varēs redzēt uz ielām un modes apskatos, apkopojuši "Harper's Bazaar" eksperti.

Sandales ar dažām, šaurām siksniņām

Tāpat kā kleitām var būt neparasti griezumi, kas atsedz muguru vai plecu daļu, pienācis laiks arī sandalēm, kas ļauj izrādīt kājas visā krāšņumā. Aktualitātēs vieta ierādīta vaļējiem dizainiem, kuru abas pamatnes puses savieno vien pāris šauras siksniņas. Šāda tipa sandales aicina atgriezties deviņdesmito gadu nogalē un šī gadsimta sākumā. Par to atgriešanos īpaši sajūsminātos Kerija Bredšova no "Sekss un lielpilsēta".

View this post on Instagram

A post shared by LINH NILLER • nyc (@linhniller) on Apr 2, 2019 at 6:12am PDT
View this post on Instagram

A post shared by Fashion Canadians (@fashioncanadians) on Apr 4, 2019 at 9:51pm PDT

Sportiskas sandales

Šajā sezonā tendenču augšgalā atgriežas arī sportiskas sandales ar biezu platformu, kas izskatīsies glīti kombinētas ar midi svārkiem vai vasaras un pavasara kleitām. Ja kādreiz šāda tipa sandales bija vienkrāsainas, bez īpašiem izcēlumiem, tad šajā sezonā dizaineri ķērušies klāt to akcentēšanai.

View this post on Instagram

A post shared by Monikh Dale (@monikh) on Mar 7, 2019 at 4:48am PST

Čūskādas raksta apavi

Dzīvnieku raksti pēdējās sezonās ir topa virsotnē – tie bijuši aktuāli gan rudens un pavasara modes tendencēs, gan arī karstākajos jaunumos no peldkostīmu pasaules. Tāpat tie iekļaujami arī dažādos aksesuāros, taču apavos ieteicams lūkoties čūskādas raksta virzienā. Tie būs lielisks garderobes papildinājums kombinācijā ar plandošajām kleitām un vasarīgajām blūzēm.

View this post on Instagram

A post shared by Schutz USA (@schutz) on Mar 3, 2019 at 6:00am PST

Skulpturāli papēži

Izvēloties kurpes uz papēža, vērts dot priekšroku tām, kuru aizmugurējā detaļa sastāv no vairākiem elementiem, piemēram, ģeometriskām figūrām, veidojot skulptūrai līdzīgu elementu. Šāda veida papēdis pat visvienkāršākā stila apavus padarīs piesaistošus.

Runājot par papēžiem, "Cosmopolitan" raksta, ka modīgi būs tie varianti, kas no šaurāka pāriet platākā.

View this post on Instagram

A post shared by Ellie (@slipintostyle) on Mar 12, 2019 at 12:36pm PDT

Caurspīdīgi varianti

Kā minēts iepriekš, šosezon īpaši tiek izcelta brīvība, atklājot pēc iespējas vairāk ķermeņa un ādas, tāpēc caurspīdīgās siksniņas un lences arī iederas vasaras apavu jaunumos. Vienalga, vai dod priekšroku zempapēžu kurpēm vai "platformām", - tās ne tikai glīti izsaktīsies, bet ļaus vēl vairāk izcelties, piemēram, kleitai vai potītes aksesuāriem.

View this post on Instagram

A post shared by Olivia Jeanette💫 (@oliviajeanette_) on Apr 7, 2019 at 3:15pm PDT


Kā raksta "Cosmopolitan", krāsu ziņā īpaši izceļami koraļļu, zilganzaļie un vidēji zilie toņi. Tāpat aktuāli ir apavus rotāt ar dažādiem akcentiem, piemēram, spalvām.

View this post on Instagram

A post shared by nicolette mason (@nicolettemason) on Apr 2, 2019 at 9:55am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!