Foto: Shutterstock
Šī ziema ir pārsteidzoši skaista, balta un, jāatzīst, brīžiem stindzinoši auksta. Lai gan termometra stabiņš rāda pēdējiem gadiem neraksturīgi zemu temperatūru, lielie mīnusi nedrīkst traucēt aktīvajai atpūtai un, jā, arī izskatam. Iespējams, pateicoties iepriekšējo gadu ziemām, ir aizmirsies, kā tad var "sapakoties", lai tas būtu gan praktiski, gan vizuāli pievilcīgi. Lai to atsauktu atmiņā, ieteikumos dalās stiliste Krista Timze.

Apavi

''Vienmēr atgādinu par apavu nozīmi. Īpaši, ja runājam par ziemas laika apstākļiem – sals, sniegs, mitrums, un uz ielām izkaisīts sāls. Apavu izvēle ir pati svarīgākā, jo, lai ko tu darītu, kājām jābūt siltām. Pat ja ikdienā pārvietojies ar automašīnu un brīvdienās vēlies kāpt kalnos, bez kārtīgiem zābakiem šajā sezonā dzīve nav iedomājama. Mans ieteikums – ziemas zābakus iegādājies kādā no sporta preču zīmoliem. Pievērs uzmanību kvalitātei, zolei, lai tā ir neslīdoša, un, protams, apavu tipam, lai piestāv dažādām dzīves situācijām.

Aksesuāri

Pie stindzinošiem mīnusiem ir ļoti svarīgi parūpēties par neaizsargātākajām ķermeņa daļām – galva, kājas, rokas. Tādēļ tādiem aksesuāriem kā cimdi, zeķes, cepures, šalles, arī slēpotāju maskas ir jābūt rūpīgi izvēlētiem. Pat ja ziemas virsjaka pilnībā nepildīs savu funkciju, ar aksesuāriem tu vari nodrošināties, un tieši tie tavu izskatu pat bargākajos sala apstākļos var padarīt vizuāli pievilcīgu. Mans ieteikums, ja kā ierasti ziemas jaka vai mētelis izvēlēts tumšā tonī, ar aksesuāriem ļaujies prieciņam – variē ar krāsām, rakstiem, tekstūru.

Termoveļa

View this post on Instagram

A post shared by OOSC (@oosc_clothing)

Manuprāt, ir aizmirsts par termoveļas nozīmīgumu! Lai vienkāršotu sev dzīvi ar apģērbu kārtu kārtām, kad galu galā esi tā ''sapakojies'', ka nevari pat pieliekties un aizsiet sev zābakus, iegādājies kādu košas krāsas termoveļas komplektu, ar ko jutīsies ērti un silti. Šobrīd sporta preču zīmoli piedāvā ļoti daudz variācijas par termoveļu, kura liks justies sievišķīgi, nezaudējot odziņu ikdienā.

Flīss

Vēl viena lieta, par kuru esam aizmirsuši, – flīss. Ja pienāk diena, kad aiz loga termometra stabiņš noslīd zem -10 grādiem pēc Celsija, termoveļa + flīsa jaka + ziemas virsjaka, un tu būsi gatava ziemas izaicinājumiem. Flīsa audums ir mīksts un sildošs, ko parasti izmanto bērnu plediņiem. Vienai flīsa jakai vai džemperim ir jābūt katra latvieša garderobē, tostarp bērnu garderobēs.

Košas krāsas

View this post on Instagram

A post shared by OOSC (@oosc_clothing)
View this post on Instagram

A post shared by OOSC (@oosc_clothing)

Nekas tā nespēj iepriecināt saltajās ziemas dienās kā košas krāsas! Pirmkārt, košu un priecīgu krāsu izvēle ir drošības apsvērums, lai transporta līdzekļu vadītāji mūs redzētu. Otrkārt, par spīti tam, ka "jāsapakojas", ir taču tik forši, ka varam spēlēties ar krāsām un košiem aksesuāru kontrastiem. Šogad mums izpaliek ballīšu un randiņu mode, tad šī ir iespēja izpausties un pucēties.''

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!