Foto: Shutterstock
Lai ar savu ārējo izskatu žilbinātu ik dienas, svarīgi saprast, ka nav vienalga, kāda piegriezuma vai krāsas apģērba gabalus izvēlies. Turpinājumā lasāmi vairāki vērā ņemami padomi, kas palīdzēs dažādu augumu sievietēm izskatīties slaidākām.

Lai gan drēbēm ir liela nozīme, atceries, ka svarīga ir arī tava stāja, piemēram, vai neesi sakumpusi, tādējādi izgāžot arī vēderu uz priekšu. Ja iztaisnosi muguru un pacelsi zodu, jau izskatīsies nedaudz garāka un slaidāka.

Klasiska kleita

Katras sievietes garderobē vajadzētu atrast vietu klasiskai kleitai, taču tā padarīs tevi tievāku vien tad, ja izvēlēsies piemērotas detaļas. Lai efekts būtu pamanāms, izvēlies tumšas krāsas kleitu līdz celim. Tā nedrīkst būt īpaši piespīlēta vai pārāk brīvi krītoša. Tāpat vērs uzmanību audumam – ja tas būs ļoti spīdīgs, iespējamais slaidais efekts pazudīs kā nebijis.

Zīmuļsvārki

Daudzas sievietes klasiskajiem zīmuļsvārkiem iet ar lielu līkumu, jo baidās, ka tie liks viņām izskatīties platākām, taču pareizajā piegriezumā tie var būt labs līdzeklis izskata uzfrišināšanā. Vislabākais variants ir tos iegādāties garumā līdz celim, taču slaidāku kāju īpašnieces var droši skatīties arī īsāku variantu virzienā.

  • Lai gan ir uzskats, ka melnā krāsa slaidina, šo pieņēmumu nevar vispārināt. Ar eksperta viedokli, kā ģērbties korpulentām dāmām, iepazīsties šajā rakstā.

"V" veida kakla izgriezumu

Ja vēlies izskatīties slaidāka, izvēloties kreklus, blūzes un džemperus, skaties uz tiem, kurus rotā "V" veida kakla izgriezums. Tas palīdzēs novērst uzmanību no problēmzonām, piemēram, pleciem, skatienu vēršot dekoltē zonai un kaklam, kas to padarīs vizuāli garāku.

Starp citu, ja tomēr dikti iepatīkas krekliņš, kuram nav "V" veida izgriezums, vari izlīdzēties arī garāku kaklarotu, kuras vidū ir masīvs elements. Arī tas radīs nepieciešamo efektu, lai vizuāli ķermeni pagarinātu.

Somiņu izvēle

Kad sieviete tuvu ķermenim nēsā rokassomiņu, piemēram, ar īsu rokturi, tas ārējo izskatu padara masīvāku. Tieši tāpēc labākais variants ir izvēlēties variantus ar garākiem rokturiem vai likt uz rokas, lai iegūtu maksimāli veiksmīgāko rezultātu. Ja sievietei ir plati gurni, viņai nevajadzētu nēsāt somu uz viena pleca, kura sniedzas līdz pat šai ķermeņa daļai, savukārt dāmām, kuru problēmzona ir viduklis, tieši ieteicams lūkoties garāku aksesuāru virzienā.

Žakete

Kad izvēlies žaketi, svarīgi pievērst uzmanību ķermeņa apaļīgākajai vietai un saprast, vai drēbe tur labi pieguļ. Ja šajā vietā žakete ir ļoti apspīlēta, jāņem lielāks izmērs arī tad, ja citās vietās tā izskatās lieliski. Nozīme ir kopējam skatam, un šajā gadījumā viena nianse iespējamo efektu var mazināt. Vairāk par to, kāda veida žaketes labi piestāv katrai ķermeņa formai, uzzini šajā rakstā.

Zīmējumu izvēle

Ja vēlies doties uz pasākumu vai darbu strīpainās biksēs un pieskaņot tāda paša raksta kreklu, pārliecinies, ka strīpu izmēri nav pilnībā vienādi. Lai gan absolūti identisks zīmējums noslēps problēmzonas, šādā variantā pilnībā pazudīs ķermeņa aprises, kas arī noteikti nav tas, ko vēlies. Tieši tāpēc izvēlies rūtiņas, strīpas vai jebkuru citu rakstu nedaudz atšķirīgā versijā, lai koptēlu padarītu glītu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!