Modes metropolē Ņujorkā ar oriģinālu un pamanāmu stilu izceļas ne tikai jaunas sievietes, modes industrijas pārstāvji un vienkārši drosminieki, bet arī cienījamu gadu skaitu sasniegušas kundzes, kuras pārsteidz ne tikai ar neticamu modes un stila izjūtu, bet arī apbrīnojami jauneklīgu, optimistisku un, jāatzīst, pat savdabīgu skatījumu uz dzīvi.

Viņu pamanāmā āriene ik dienas liek apstāties neskaitāmiem skatieniem, par sieviešu stilu interesējoties ne tikai modes entuziastiem, bet arī cilvēkiem, kuri no pārmērīgām ārišķībām pašu izskatā daļēji baidās, tomēr nespēj pretoties tā valdzinājumam.

Progresīvi domājošās ņujorkietes, kuras pārstāv pilsētas iedzīvotāju vecāko paaudzi, piesaistījušas arī īsfilmu veidotāju Līnas Plīoplitas un Seta Koena uzmanību, kuri uzņēmuši dokumentālu filmu "Advanced Style", iepazīstot krāšņi ģērbtās kundzes, viņu personību un, protams, arī skapju saturu.

Dokumentālā filma, sekojot modes dāmu ikdienas piedzīvojumiem, pārdzīvojumiem un sadzīvei, pēta septiņu unikālu Ņujorkas iedzīvotāju dzīvi, kuras ir vecumā no 62 līdz 95 gadiem, tomēr nebaidās izcelties ar individuālu un drosmīgu stilu. Šīs dāmas uzskata, ka svarīgākais ir mūsu dvēseles stāvoklis, tāpēc par novecošanu un uz priekšu ritošajiem gadiem gluži vienkārši nav vērts satraukties.

Kā atzīst filmas veidotājs Sets Koens, sākotnēji vīrietis uzskatījis, ka pamanāmās ārienes iemesls ir sieviešu vēlme iegūt slavu un, iespējams, ar to arī nopelnīt. Tomēr, iepazīstot 81 gadu veco izbijušo teātra dejotāju, 93 gadus veco mākslinieci un citas ekstravagantās sievietes, Koens sapratis, ka krāšņo aksesuāru, spilgto akcentu un nepārprotamās uzdrošināšanās pamatā ir sieviešu ne mazāk apbrīnojamās, izteiksmīgās un neparastās personības.

"Šīs dāmas nepārprotami attēlo, ka ar unikālu pasaules redzējumu un spēju domāt neatkarīgi no sabiedrībā valdošajiem priekšstatiem ikvienu dzīves šķērsli var pārvarēt ar netveramu eleganci un stilu. Viņas patiešām pierāda teiciena "Tu esi tik vecs, cik jūties!" patiesumu," teic filmas veidotāji.

Vairāk informācijas par filmu un projektu "Advanced Style" šeit.

Savukārt turpinājumā redzamajā video apkopotas spilgtākās filmas varoņu atziņas, kas patiešām liek no sirds pasmaidīt un ikdienas nebūšanas uzlūkot mazāk nopietni!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!