Foto: Shutterstock
Mēs visas zinām, ka kreklu un blūžu gludināšana nebūt nav vienkāršs process. Tāpat zināms, ka katrai saimniecei pašas tehnika šķiet vispareizākā, tāpēc variāciju vīriešu kreklu gludināšanā ir visai daudz.

Ja neskaitāmajos variantos jūties apjukukusi un apģērba gabals tomēr nesanāk tik nevainojams, kā gribētos, piedāvājam samērā vienkāršu video pamācību, kas YouTube arhīvā izpelnījusies gana lielu popularitāti, kā arī ir vienkārši saprotama un pārskatāma.

Tāpat iepazīsties ar garmetcare.info apkopotajiem ieteikumiem, kas jāievēro, lai drēbju gludināšana nebeigtos ar iegludinātiem traipiem un spīdīgu un, ļaunākajā gadījumā, apsvilušu audumu.

1. Pārliecinies, ka gludeklis ir pietiekoši silts, lai audumu izgludinātu, tomēr ne karstāks par kopšanas pamācībā norādīto temperatūru!

2. Ja audums ir īpaši smalks, gludini kreklu caur baltu, tīru spilvendrānu.

3. Lai gludināšana būtu vieglāka, apsmidzini kreklu ar ūdeni vai izmanto tvaika gludekli. Tomēr neaizraujies ar pārmērīgu mitrumu, citādi apģērbs ātrāk burzīsies, kā arī tas būs stīvs un nepatīkams valkāšanai.

4. Turi ūdens spreja pudeli pa rokai un izmanto to, ja gludināma kāda stingrāk iesēdusies rieva.

5. Kad gludeklis atrodas uz auduma, neļauj tam vienā vietā atrasties ilgāk par pāris sekundēm, citādi vari apdedzināt audumu,

6. Nekādā gadījumā negludini kreklu, ja tam ir traips. To nebūs iespējams iztīrīt.

7. Kad krekls izgludināts, izlej gludeklī palikušo ūdeni, kā arī izslēdz to un ļauj gludeklim atdzist. Tikai pēc tam ievieto to paredzētajā glabāšanas vietā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!