Foto: Shutterstock
Sākoties siltākam laikam, valkājamo apģērbu kārtas kļūst arvien plānākas un arī īsākas. Katru pavasari daudzas dāmas un arī kungus satrauc tas, ka nākas izrādīt vēl nenosauļotas kājas un rokas. Protams, tas ir tikai normāli, ja pavasarī neesam nosauļojušies, bet šī apziņa ne vienmēr palīdz justies labāk.

Ja pavasarī uzvilksi īsāku kleitu, iztiekot bez zeķubiksēm, lai arī kājas nebūs nosauļotas, līdzcilvēkiem, visticamāk, būs vienalga. Viņi ir pārāk aizņemti, lai satrauktos paši par savu neiesauļoto un citādi kaut kādiem iedomātiem standartiem neatbilstošo ķermeni. Tomēr, ja tev tas palīdz justies laimīgākai un pārliecinātākai par sevi, iedeguma efektu var iegūt arī bez pašiedeguma krēmiem vai solārija apmeklējuma. Piedāvājam iepazīties ar "Daily Mail" ieteikumiem iedeguma efekta iegūšanai.

Atceries, ka pārmērīga sauļošanās palielina ādas vēža risku. Arī solārija apmeklēšana tavai veselībai par labu nenāks. Vairāk par sauļošanās ietekmi uz veselību vari lasīt šajos divos rakstos:

Pats svarīgākais – mitrināta un veselīga āda


Foto: Shutterstock
Ja vēlies, lai tavs ķermenis ne tikai izskatītos labi, bet tu tā arī justos, ir ļoti būtiski parūpēties par savu ādu. Sausa un sasprēgājusi āda var radīt diskomfortu un nepatīkamas sajūtas, piemēram, niezi. Turklāt veselīga un mirdzoša āda var sniegt pārliecību par sevi un savu ķermeni. Un tieši tā tev ir vajadzīga, ja kautrējies parādīt savas rokas un kājas pavasara saulītei (un arī līdzcilvēkiem).

Lai savestu ādu kārtībā var noderēt skrubji, ar kuru palīdzību tu gan atbrīvojies no atmirušajām ādas šūnām, gan izmasē ķermeni, palīdzot ādai vismaz uz brīdi izskatīties tvirtākai un dzīvīgākai. Tāpat noteikti neaizmirsti par kādu mitrinošu krēmu. Turklāt tev nav jāizmet milzu nauda, lai iegādātos dārgus skaistumkopšanas līdzekļus. Skrubja vietā vari izmantot kafijas biezumus, kas palikuši no rīta kafijas, vai arī uzmeistarot barojošu skrubi pati saviem spēkiem.

"Viņa" redaktore Dita Vinovska mēdz sev gatavot pavisam vienkāršu skrubi, kas sastāv no eļļas un sāls. Piemēram, sajauc sasildītu kokosriekstu eļļu ar vīnogu kauliņu eļļu un rozā sāli. Patīkamākam aromātam vari pievienot dažus pilienus kādas dabīgas ēteriskās eļļas pēc pašas izvēles. Vasaras rītiem noderēs atsvaidzinošs laima aromāts, bet, ja skrubējies vakarā, izmanto lavandas smaržu. Ja mājās nav nekādu īpašu eļļu un sāls, vari izlīdzēties arī ar vienkāršu olīveļļu un vārāmo sāli. Pēc skrubēšanās noskalojies un ļauj ādai apžūt, nosusinies dvielī, atstājot eļļas kārtiņu uz ķermeņa, lai tā turpina barot tavu ādu.

Tonālais krēms arī uz kājām un rokām


Foto: Shutterstock
Iespējams, ka ideja par tonālā krēma izmantošanu roku un kāju ietonēšanai var šķist dīvaina, bet grima mākslinieki, kas uzpoš slavenības svinīgiem pasākumiem un ceremonijām, to mēdz darīt. Ja redzi, ka zvaigznes gozējas uz sarkanā paklāja un viņu ādas tonis izskatās vienmērīgs un šķietami nedabīgs, ļoti iespējams – tāds tas arī ir. Lai izskatītos neatvairāmi starmešu gaismās, cilvēki grimu klāj ne tikai uz sejas.

Turklāt veikalos ir nopērkami tonālie krēmi, kas paredzēti klāšanai gan uz sejas, gan uz ķermeņa. Izvēlies vieglu krēmu, kas tonē un izlīdzina ādas toni. Būtiski nenokrāsot sevi pavisam tumšu, bet gan atsvaidzināt toni. Izvēloties krēmu, pievērs uzmanību arī tā noturīgumam. Labāk lieto krēmu, kas paredzēts ķermenim un kas ir pietiekami noturīgs, lai nenosmērētu visas tavas drēbes.

Mirdzumi un zelta spīdumi – tavs labākais palīgs


Foto: Shutterstock
Vēl viens triks, lai āda izskatītos mirdzoša un nedaudz iesauļota, ir spīdumu izmantošana. Veikalos ir pieejami neskaitāmi ķermeņa krēmi un eļļas ar mirdzuma efektu. Tie ne tikai piešķirs mirdzumu, bet arī liks ādai izskatīties nedaudz tumšākai. Protams, ja izvēlēsies spīdumu bronzas vai zelta krāsā.

Krēmi un eļļas arī mitrinās un baros tavu ādu, palīdzot tai izskatīties labāk arī pēc to noskalošanas. Šeit gan der atcerēties, ka ne vienmēr uzreiz var izdoties atrast savam ikdienas ritmam, paradumiem un ādas tipam atbilstošāko. Piemēram, ir krēmi un eļļas, kas iesūcas lēnāk, tāpēc nederēs tiem, kas dodas savās gaitās pavisam neilgi pēc pamošanās. Tā kā šie produkti bieži nav ļoti lēti, ieteicams iepazīties ar atsauksmēm, kā arī ar konsultantu veikalā pārrunāt, kādiem gadījumiem kurš produkts ir vispiemērotākais.

Grimu uz sejas pieskaņo koptēlam


Foto: Shutterstock
Viena no kļūdām, ko pieļauj daudzas, sākoties vasaras sezonai, ir pārspīlēta bronzeru lietošana uz sejas. Jā, tie palīdz ādai izskatīties tumšākai. Ja valkā garās bikses un džemperi, tas neradīs problēmas, bet gadījumos, kad tavas rokas un kājas ir gaišā tonī, tumši ietonēta seja var radīt koptēlu, kādu nepavisam nevēlies.

Lai pārliecinātos par koptēlu, tev var būt nepieciešams spogulis, kurā vari aplūkot sevi pilnā augumā. Lūkojoties mazākā, koptēls var šķist lielisks, jo grims uz sejas ir uzklāts ļoti labi un izteiktas pārejas nav manāmas. Atklājot lielus ādas laukumus, piemēram, kājas un rokas, grims, kādu izmantoji visu ziemu, var vairs nederēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!