Foto: IMAXTREE
Ja vien neesi profesionāla friziere ar specialitāti pinumos, tevis veidotās bizes, visticamāk, izjūk jau stundu pēc matu ieveidošanas. Lai beidzot uzzinātu, kā izveidot noturīgu un interesantu frizūru, iepazīsties ar īpašiem trikiem pinumu veidošanā, ko apkopojis portāls "Women's Health".

Iztiec bez spoguļa

Lai iegūtu izpratni un dabiski justu, kā matus labāk veidot, trenējies pinumu veidošanā bez spoguļa! Kad būsi iemanījusies sapīt matus, vien ar rokām jūtot, kā bizi izveidot, varēsi frizūru sataisīt ātri un viegli, apgalvo eksperti.

Pin sausus matus

Matus nevajadzētu pīt slapjus, jo tad tie ir smagāki. Rezultātā tie ne tikai stiepjas un vieglāk lūst, bet arī frizūras veidošana ir krietni neērtāka.

Parūpējies par matu struktūru

Tīri mati ir slideni, tāpēc tos ir grūti sapīt. Savukārt nemazgāti mati izskatās nepievilcīgi. Lai atrastu zelta vidusceļu starp taukainām saknēm un noturīgu frizūru, pirms matu pīšanas ieliec tajos sauso šampūnu!

Uzmanies ar "pārdozēšanu"

Lai mati nekļūtu ķepīgi, nelieto pārlieku daudz produktu. Pretējā gadījumā šķipsnas būs neiespējami atdalīt vienu no otras, un frizūra vienkārši neizveidosies.

Uzkasi

Lai pinums izdotos apjomīgāks un labāk "sēdētu", uzkasi matu saknes. Tas piedos kuplumu un ļaus vieglāk veidot matus.

Piemērota matu gumija

Ja veido franču bizi vai arī "asaciņu", nostiprini matus ar caurspīdīgu gumiju – tā ir tik plāna un nemanāma, ka mati izskatīsies nostiprināti bez tās. Izvauries no lielām un pamanāmām gumijām, kas rada lētu iespaidu!

Kā pīt "asaciņu"?

Lai bize – "asaciņa" neizjuktu, ņem pavisam plānas šķipsniņas un pin tās stingri!

Vispirms kārtība, tad uzlabošana

Lai izveidotu nevainojamu bizi ar šķietamu izjukšanas efektu, vispirms sapin to pēc iespējas kārtīgāku. Kad būsi matus nostiprinājusi, vari sākt izvilkt šķipsnas un bužināt tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!