Foto: Shutterstock
Jauns gads, jaunas aktualitātes. Kas ir modē manikīra pasaulē šobrīd un tuvākajā nākotnē? "Viņa" lasītājām skaidro manikīre Samanta Vējiņa.

Pēc Ņujorkas modes nedēļas pasaulē ir izkristalizējušies šī gada spilgtākie nagu trendi: minimālisms, līnijas, matēti dizaini, abstrakti un askētiski dizaini, tā saucamie – "negative space". Modē ir gliteri un metāliski spīdumi, bet jaunā ampluā – abstraktās kombinācijās. Aktuāls ir "jaunais frenčš", kas ir tas pats vecais franču manikīrs, tikai ar drosmīgiem krāsu salikumiem, iespējams, arī metāliskiem nagu galiņiem. Runājot par formu, modē sāk atgriezties gari, mandeļu formas nagi.

"Vienvārdsakot, nagiem jāpieiet kā mākslas darbam," uzsver manikīre Samanta Vējiņa. "Iepriecina, ka ar katru gadu nagu modei pievērš ar vien lielāku uzmanību. Nagi ir kā tēla papildinājums, teiktu – kā punktiņš uz "i".

Taču manikīre ieskicē arī to, kam šobrīd dāmas dod priekšroku: "Latvijā meitenes vēl joprojām ir diezgan konservatīvas, izvēlas pasteļus, klasiskas vērtības. Lako nagus pārsvarā vienā tonī, iespējams, baidās riskēt vai pārlieku izcelties pārējo neitrālo nagu vidū." Tomēr netrūkstošas arī drosminieces, kas nagus izvēlas rotāt krāšņāk. "Kopumā pozitīvi, ka latviešu meitenes sapratušas, ka raibi, gari nagi ar puķēm uz katra naga un fliteriem vairs nav aktuāli – tas lai paliek Austrumeiropai," uzskata Vējiņa.

Lūk, daži nagu dizaini, ko, iespējams, vērts izmēģināt!

A photo posted by Elena Кlypko (@elena_klypko) on Jan 14, 2017 at 11:23am PST

A photo posted by Elena Кlypko (@elena_klypko) on Jan 9, 2017 at 11:36am PST

A photo posted by Elena Кlypko (@elena_klypko) on Dec 6, 2016 at 12:11pm PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!