Foto: Allef Vinicius / cc
Dienas vai vakara grims ir daudzu sieviešu ikdienas sastāvdaļa, lai sapostos svinīgam pasākumam, izceltu acu daļu vai paslēptu ādas negludumus. Tomēr arī meikapa uzklāšana pieprasa zināmas iemaņas, – brīdī, kad kļūdies, tas ir labi pamanāms apkārtējiem. Tāpēc, iedvesmojoties no portāla "Everyday Health", "Viņa" uzskaita četras tipiskākās grima kļūdas.

Tumšs lūpu zīmulis un gaiša lūpukrāsa

Viena no ikdienā redzamākajām kļūdām sieviešu vidū ir ar zīmuli iezīmēta lūpu līnija, kuras tonis nesakrīt ar lūpu vidusdaļu. Šī tendence bija aktuāla pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados, kad kosmētikas nozarē valdīja spožums un košas krāsas, taču 21. gadsimtā izteiktais kontrasts par normu uzskatīts netiek. Tā vietā lūpu zīmuli un krāsu saskaņo pēc iespējas līdzīgos toņos. Mazas krāsu atšķirības nebūs pamanāmas, ja ar zīmuli noklāsi visas lūpas un tad ķersies pie to krāsošanas. Tomēr izteikts kontrasts nebūs tā labākā izvēle.

Birstoša tuša

Laikapstākļu ietekme un tušas derīguma termiņš ir bieži iemesli, kāpēc šis kosmētikas līdzeklis sāk birt un atstāt pēdas ap acīm. Turklāt, ja pārējais meikaps ir izveidots veiksmīgi, birstoša tuša to var vienā brīdī sabojāt. Lai tā nenotiktu, seko līdzi tušas derīguma termiņam, kas nereti ir vien sešu mēnešu ilgs periods. Ja skropstas ir grūti uzkrāsot, tuša kļuvusi sausa, lūko pēc jaunas.

Izteikta vaigu sārtuma līnija

Sejas koptēlu pamatīgi bojā arī pārlieku izteikta vaigu sārtuma līnija, kas nav kārtīgi iztušēta. Meikaps šķiet nepabeigts un sejas vaibsti līdz galam nav iezīmēti. Jāpiebilst, ka bieži sievietes grēko arī ar nepareizu sejas kontūrēšanu. Lai izvairītos no šādas kļūdas, vienmēr izvēlies lielāku otu, ar ko uzklāj vaigu sārtumu – tā vienmērīgāk sadalīs krāsu. Tad ar otu pieskaries kosmētikas līdzeklim un viegli nokrati lieko līdzekli, vēlāk ar vieglāk kustībām tušē vaigu galus, līniju velkot līdz pat matu daļai. Ja vaigu sārtums ir par daudz, uzklāj tam pa virsu mazliet gaiša pūdera, kas izlīdzinās toni. Uzmanies no pārlieku košiem toņiem!

Pārlieku daudz tonālā krēma

Tonālais krēms ir gandrīz katras sievietes kosmētikas maciņā, taču ne visas spēj pareizi to uzklāt, kā rezultātā sejas grims veidojas nevienmērīgs un pārlieku biezā kārtā. Viena no iespējamībām, ka vienkārši kosmētikas līdzeklis ir par daudz, savukārt cita – neesi izvēlējusies savas sejas ādas tipam atbilstošāko. Tonālā krēma mērķis ir padarīt sejas ādas nepilnības mazāk redzamas un izlīdzināt toni, tāpēc pirms iegādājies šo līdzekli, konsultējies ar speciālistu vai zinošu personu – tam ir jābūt tādā pašā krāsā kāda ir tava seja vai pat toni gaišākam. Savukārt siltākos mēnešos labi var noderēt tādi tonālie krēmi, kuru sastāvā ir mitrinošais krēms. Te jāpiebilst arī vēl viena tipiska kļūda – izteikta krāsu atšķirība starp seju un kakla daļu, ko atrisināt iespējams gan ar pareiza toņa tonālo krēmu, gan kārtīgu līdzekļa iztušēšanu, lai neveidotos strīpas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!