Foto: Shutterstock
Novecošanas process ir nenovēršams, tomēr daudzas no mums vēlas, lai tas notiktu lēni un pakāpeniski, nevis vienas nakts laikā. Tomēr tavi ikdienas paradumi var ievērojami paātrināt noviesošanās procesu un pasliktināt tavu ādas stāvokli. Ar labu miegu, pretgrumbu krēmu un ādas aizsargāšanu no ultravioletā starojuma var būt par maz. "Prevention" eksperti nosaukuši vēl četrus paradumus, kas ievērojami paātrina ādas novecošanos.

Gulēšana uz sejas

Gravitācija gūs virsroku, ja gulēsi uz savas sejas. Tās ietekmē var veidoties uztūkums, kā arī parādīties maisiņi zem acīm. Ja uz sejas gulēsi regulāri, zudīs ādas elastība, kā arī samazināsies kolagēna daudzums tajā. Ja nevēlies, lai seja liktu izskatīties vecākai nekā vēsta gadu skaits pasē, neguli uz sejas. Atceries, ka gulēšana uz muguras nāks par labu ne vien tavas ādas stāvoklim, bet arī mugurai.

Sejas nemazgāšana

Notīrīt dekoratīvo kosmētiku laiku pa laikam aizmirst daudzas. Netrūkst arī sieviešu, kam tas ir ieradums, bet, ja vēlies, lai tava āda ir elastīga, starojoša un jauneklīga, nedrīkst slinkot – seja ir jātīra. Pirms došanās pie miera seju ieteicams nomazgāt ikvienam – tā jāattīra ne tikai no kosmētikas, bet arī sviedriem un netīrumiem, kas sakrājušies dienas laikā. Ja esi aktīva un svīsti vai lieto kosmētiku, poras tiek nosprostotas, liekot veidoties pinnēm un izsitumiem. Ja tev ir taukaina āda, par tās regulāru attīstīšanu aizmirst nevajadzētu.

Pārspīlēta ādas kopšana

Ja tu lieto ļoti daudz dažādu ādas kopšanas produktu un neesi pārliecināta, kā tieši tie jālieto, tas var nodarīt vairāk ļaunuma nekā palīdzēt. Ir produkti, kuru lietošana vienlaikus var pasliktināt tavas ādas stāvokli, kairināt to un paātrināt novecošanos. Tādi ir, piemēram, pretgrumbu produkti un līdzekļi, kas paredzēti pinņu mazināšanai. Āda kļūst sausa un sakairināta, veidojas iekaisumi un visas grumbiņas kļūst arvien labāk redzamas. Nepārcenties – lieto produktus, kas atbilst tavam ādas tipam un par kuru iedarbību esi pārliecināta.

Pārāk maz ūdens

Šķidruma uzņemšana tavam organismam ir ļoti būtiska. Tas ietekmē arī tavu izskatu – ūdens ir būtisks ādas un tās struktūru komponents. Ja organismā pietrūkst ūdens, āda zaudē elastību un dzīvīgumu. Ar laiku tā kļūst sausa, kā arī ikviena grumbiņa izceļas daudz vairāk. Ja vēlies, lai āda ilgāk saglabā jauneklīgu izskatu, dienā jāizdzer vismaz sešas glāzes ūdens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!