Līdz ar ārkārtējās situācijas ieviešanu Covid-19 izplatības dēļ spēkā ir stājušies daudzi drošības pasākumi. Šobrīd noteikts, ka strādāt nav atļauts arīdzan skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzējiem, kas rada jautājumu – kāpēc televīzijas ekrānos joprojām redzam sapucētus un sagrimētus raidījumu vadītājus?

"Šajā gadījumā grima mākslinieku darbs televīzijā nav saimnieciskais pakalpojums Ministru kabineta rīkojuma "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" un Ministra kabinetu noteikumu Nr. 360 izpratnē. Tā ir raidījuma veidošanas sastāvdaļa. Līdzīgs princips, ir piemēram, filmējot kādu filmu vai organizējot fotosesiju kādai reklāmai un tamlīdzīgi," skaidro Veselības ministrijas komunikācijas speciāliste Anna Strapcāne. "Vienlaikus grima māksliniekam ir jālieto sejas maska un jāievēro citi piesardzības pasākumi."

Savukārt, ja šajā laikā esat nolēmuši mīt gredzenus, izmantot vizāžista vai grima mākslinieka pakalpojumus nav atļauts, jo būtība kāzām ir cita – tas ir privāts pasākums, "Delfi" uzsver Veselības ministrijas pārstāve. "Šobrīd ļoti būtiski ir samazināt savstarpējos kontaktus un uz laiku atteikties no pakalpojumiem, kas nav pirmās nepieciešamības," teic Strapcāne.

"Delfi" jau iepriekš vēstīja, ka, ņemot vērā epidemiologu izvērtējumu par pieaugošiem Covid-19 izplatības riskiem, no 9. novembra līdz 6. decembrim Latvijā tiek izsludināta ārkārtējā situācija, nosakot stingrus veselības drošības pasākumus, vienlaicīgi garantējot iedzīvotāju pamattiesību ievērošanu un piekļuvi pakalpojumiem pamatvajadzību nodrošināšanai.

Ņemot vērā noteiktos drošības pasākumus, nestrādā arī skaistumkopšanas, pīrsinga un tetovēšanas pakalpojumu sniedzēji, taču pieejami frizieru pakalpojumi pēc iepriekšēja pieraksta un ievērojot divu metru distanci starp klientiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!