Foto: Privātais arhīvs
Dienvidkorejā mītošās sievietes ne reizi vien pārsteigušas pasauli ar neordinārām plastiskajām operācijām, kuras izmaina sejas vaibstus. Nu klajā nākusi jauna plastiskās ķirurģijas tendence – lūpu kaktiņu koriģēšana, radot filmas "Betmens" slavenā tēla Džokera mūžam smaidošās sejas efektu, vēstī "Daily Mail".

Operācija, kas ir ne tikai bīstama, bet arī visai sāpīga, sastāv no augšējā un apakšējā žokļa kaulu korekcijas, kā arī lūpu kaktiņu iešķelšanas, kas izmaina arī sejas muskuļu stāvokli.

Popularizējot neparasto procedūru, Korejas skaistumkopšanas eksperti uzsver, ka "sievietes, veicot šo procedūru, iegūs eiropeiskākus sejas vaibstus, vairāk līdzinoties rietumu pasaules sievietēm, kuras var lepoties ar garākām un izteiksmīgākām lūpām".

Tiesa, mākslīgā smaida radīšana, kas sejai piešķir mūžam smīnošu izteiksmi, var rezultēties ar ievērojamām rētām un citām komplikācijām, tomēr tas neattur valstī dzīvojošās sievietes no šādas sava izskata uzlabošanas.

Dienvidkoreja ir viena no valstīm, kurā plastiskā ķirurģija ir īpaši populāra. Valstī dzīvojošās sievietes veic ne tikai standarta plastiskās operācijas, uzlabojot sejas kaulu formu un palielinot krūtis, bet arī krietni vien neparastākas manipulācijas, piemēram, tauku injicēšanu apakšējos plakstiņos, lai radītu tā dēvēto "maisiņu" efektu, kas piešķirot sejai jauneklīgāku izskatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!