Foto: Instagram
Daudzi no mums savu ikdienu pieraduši iesākt ar dzestru dušu – lai pamostos, lai sagatavotos dienai. Tiesa, dažkārt, kad modinātājs noskanējis daudz vēlāk un sanāk izlaist šo ikrīta rituālu, jūtamies neērti un nepierasti. Tomēr divas dāmas izdomāja veikt nelielu eksperimentu, laužot higiēnas standartus un pierādot citiem teju neiespējamo.

Divas sievietes Džila Provosta un viņas asistente Džessika Amaris strādā skaistumkopšanas nozarē. Kā vēsta Džila portālā "Totalbeauty.com", tā kā viņa bija aktīvi gatavojusies, lai noteiktu labākos skaistumkopšanas produktus, mēneša laikā viņa bija notestējusi aptuveni 500 līdzekļus, tāpēc pēc šī trakā skaistuma maratona, viņai vajadzēja nelielu atpūtu. Lai būtu pavisam atpūtusies no visas šīs pasaules, viņa izdomāja mēnesi nemazgāties un nelietot nekādus līdzekļus, kas varētu uzlabot viņas izskatu, ar noteikumu, ka ikdienā tomēr var izmantot vienu smidzinošo līdzeklīti, kurš padara ādu tīrāku, lai kopējā skāde tomēr nebūtu tik liela.

Tā kā visai pārējai komandai un kolēģiem šķitis, ka sieviete viena pati to nevarēs paveikt, Džila pierunāja arī savu asistenti Džessiku.

Uzsākot eksperimentu, tiek izvirzīti noteikumi – nekādu vannu, dušu un baseinu, vien reizi trīs dienās, ja tas ir nepieciešams, drīkst noskalot seju un vēl dažas norunātās vietas. Visa eksperimenta laikā – nekādu ziepju, dezodorantu, šampūnu, kosmētikas – tātad nekādu skaistumkopšanas produktu.

Jāatzīst, ka eksperiments tomēr abām dāmām bija liels solis, jo, piemēram, Džila bija pieradusi pie savas ikdienišķās kosmētikas devas, bez kuras uz darbu viņa negāja.

A photo posted by Jill Provost (@jilleprovost) on May 17, 2016 at 10:01pm PDT

Mēneša garumā abas uzklausīja aizrādījumus un sūdzības no apkārtējiem par to, ka sievietes tomēr sevišķi labi neožot, taču par spīti tam, lūk, ko viņas atklāja. Džessika, kura cīnījās ar sejas ādas problēmām iepriekš, eksperimentu pabeidza ar tīru, gludu un teju perfektu ādu – uz tās nebija neviena izsituma. Savukārt Džila, mēnesi nemazgājot matus, atklāja, ka galvas ādas problēmas bija pazudušas, taču, atsākot mazgāties, tās atkal parādījās no jauna. Jāsaka, ka arī Džilai bija gludāka āda, kas noteikti skaidrojams ar to, ka katru dienu nebija uzklāta kārtīga kosmētikas kārta, kā tas bija ierasts. Pēc šī eksperimenta viņa arī ikdienā sāka lietot mazāk grima.

Šeit vari iepazīties ar fotogrāfijām un detalizētāku aprakstu no paša eksperimenta.

A photo posted by Jill Provost (@jilleprovost) on May 7, 2016 at 7:21am PDT

A photo posted by Jessica Amaris (@siremj) on Mar 18, 2016 at 1:48pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!