Foto: DELFI

Šķiet, sieviete, kura vēlas, lai mati būtu gari un mirdzoši, ir gatava uz visu. Un to pierāda neskaitāmie video, kā arī pamācības raksti, kā ar "vienkāršu" galvas masāžu var panākt, ka mati nedēļas laikā izaug vairāk nekā par diviem centimetriem garāki. Patiesība vai kārtējais mīts? Tas man bija jāizmēģina pašai.

Internetā iespējams apskatīt neskaitāmi daudz un dažādu video, kurā katrs tā autors stāsta, ka nedēļas laikā matus var padarīt šokējoši garākus. Kāds sola, ka mati kļūs par septiņiem centimetriem garāki, kāds, ka par pieciem, bet es izvēlējos izmēģināt to variantu, kurā tiek solīts reālākais no nereālākajiem lielumiem – nedaudz vairāk nekā divi centimetri. Ņemot vērā, ka vidēji mēnesī izaug aptuveni viens centimetrs, tas, ka tik daudz izaugtu nedēļā būtu pat vairāk nekā apmierinoši, taču nolēmu, ka cerēšu uz tiem diviem centimetriem – lai iet!

Lai sāktu eksperimentu, vispirms jānodrošinās ar visām vajadzīgajām lietām – mērlenti, kokosriekstu eļļu un pacietību!

Kad šīs lietas sagatavotas, jāķeras pie mērlentes un jāmēra, cik tad gari mati man ir. Matu garumu mēriju no sava matu celiņa, kas man ir nemainīgs. Pēc mērījumiem, varu paziņot, ka mati ir 46 centimetrus gari.

Foto: DELFI

Eksperimenta gaita

Vispirms kokosriekstu eļļu izkausē katliņā vai ūdens peldē. Es izvēlējos eļļu sagatavot eksperimentam ūdens peldē, jo, manuprāt, pēc sildīšanas daudz vieglāk visus sasmērētos traukus tādā veidā ir novākt.

Kad eļļa gatava laiks sēsties uz soliņa, noliekt galvu uz leju un sākt eļļu masēt matu saknēs. Gluži tāpat, kā runājot par to, cik nedēļas laikā garākus matus var izaudzēt, arī galvas masāžas laiks atšķīrās – kāda šo procesu veica trīs minūtes, kāda – minūti, bet es izvēlējos to veikt piecas minūtes, ar domu, jo ilgāk, jo labāk – varbūt, ka tomēr izdodas.

Saprotams, ka masējot uz leju noliekto galvu, tā var sākt nedaudz reibt, tāpēc ik pa brīdim tomēr vērts to atliek un ļaut visam nostabilizēties, pēc tam turpinām iesākto. Šeit svarīgi pieminēt, ka pēc masāžas nevajadzētu arī strauji celties kājās, jo galva, kura turēta piecas minūtes uz leju, var likt visai pasaulei griezties straujāk.

Šī masāža jāatkārto septiņas dienas pēc kārtas, bet pēc tam jāķeras pie mērlentes un jāmēra, vai šim visam procesam maz bija jēga.

Rezultāts un secinājumi

Pēc mokošās nedēļas, kurā katru dienu nācās cītīgi mazgāt matus, jo tie visu laiku šķita ārkārtīgi eļļaini, ķēros pie darbarīkiem un uztraukuma pilna sāku mērīt.

Foto: DELFI
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!