Foto: Vida Press

Francūzietes ir tās, kurām allaž izdodas izskatīties dabiskām, elegantām un izsmalcinātām. Stereotipam, ka franču sievietēm ir labākais grims, ir pamats. Kā nekā, Francija ir mājvieta kā modei, tā labākajiem un lielākajiem skaistumkopšanas zīmoliem, un ir tikai pašsaprotami, ka Francija tiek saistīta ar skaistumu.

Ikviens, kurš kaut reizi ir bijis Francijā, zina, ka franču grima stili un tendences atšķiras. Pirmkārt, tas ir ļoti kvalitatīvs un otrkārt, veids kā tas tiek uz sejas klāts, ir citādāks. Dabiskums, smalkums, mirdzums un formula – mazāk ir vairāk!

Kopjošā kosmētika ir meikapa pamats

Foto: Vida Press

"Franču sievietes saprot, ka mirdzoša un veselīga āda ir viņu skaistuma galvenais noslēpums," izdevumā "Insidr" galveno noteikumu – laba, mirdzoša sejas āda – , apstiprina franču grima mākslinieks Patriks de Fontbrunē.

Dekoratīvo kosmētiku frncūzietes izmanto sava skaistuma izcelšanai un nevis transformēšanai. "Pirms dekoratīvās kosmētikas lietošanas, āda tiek sagatavota ar atbilstošiem serumiem, mitrinātājiem un farmaceitiskajiem vitamīniem. Viņas izmanto aerosolus uz ūdens bāzes, seko bagātīga seruma un plāna mitrinātāja kārta. Aukstā laikā – mitrinātājs biezākā konsistencē. Un viņas arī zin, ka uztura paradumi ir galvenais priekšnoteikums ādas mirdzumam un veselībai," skaidro de Fontbrunē.

Arī franču mūziķe un aktrise Vanesa Paradī medijos ir pus pa jokam stāstījusi, ka viņas ādas galvenie elementi ir "miegs, ūdens un prieks". Tā kā neviena, ne bieza, ne plāna kosmētikas kārta nespēj noslēpt ādas nepilnības, pirmām kārtām ir jārūpējas par tās veselību.

Dabiskums

Franču sieviešu filozofija ir izcelt dabisko skaistumu, nevis koncentrēties uz nepilnību maskēšanu. Pēc franču aktrises Šarlotes Geinsbūras teiktā: "Izmantoju pigmentus, lai noslēptu tumšos lokus zem acīm, apsārtumu vai pumpas. Taču neaizmirstu, ka šīs nepilnības atklāj emocijas un tieši tas ir pievilcīgs un burvīgs."

Tā kā tonālais krēms nedara neko citu kā vien sejas ādai liek izskatīties nedabiskai pat tad, kad krēma lietošanas māksla ir izkopta līdz perfekcijai, francūzietes izvēlas lietot vieglus tonējošos līdzekļus. Piemēram, BB un CC krēmus, kas vienlaikus mitrina un sniedz toni, bet korektoru lieto tikai tad, ja tas patiešām ir nepieciešams. Lai ievēro sievieti, nevis viņas grimu!

Ar prātu un mēru

Foto: Vida Press

Lieliska skropstu tuša ir franču grima stūrakmens. Aktrise Kjara Mastrojāni iesaka uz skropstām klāt tikai nelielu tušas daudzumu, jo salipušas un smagas skropstas nav pievilcīgas (pat nerunājot par pieaudzētajām). Viņas recepte ir ar zīmuli "pavirši" uzvilkt acu kontūras līniju un tad to ar pirkstiem izsmērēt, un pēc tam uzklāt vienu tušas slāni. Tā būšot gan dramatiski, gan seksīgi.

Bet meikapa mākslinieks de Fontbrūns uzsver, ka neviena franču sieviete neiztiekot bez skropstu atliekšanas un to kopšanas līdzekļiem: "Franču sievietes vienmēr izmanto arī skropstu kondicionieri, kas vienmēr būs arī līdzi rokassomiņā."

Viens līdzeklis visam

Foto: Vida Press

Grima rituāli nedrīkst prasīt daudz laika vai pūļu. To zina arī franču kosmētikas zīmoli un ražo lūpu krāsas, kas ir tik universālas, ka lietojamas daudzpusīgos, dažādos veidos. Uz lūpām, uz vaigiem kā sārtumu un pat uz plakstiņiem kā ēnas. Gan skaisti, gan ātri un viegli!

Izcelt vienu skaistuma aspektu, parasti – lūpas

"Vai nu izcelt lūpas ar košu krāsu vai acis ar dramatiski dūmakainu tonējumu,"dekoratīvās kosmētikas formulu min de Fontbrūns.

Iecienītākais un franču simbols ir sarkanas lūpas, kas pat ikdienišķās džinsa biksēs un t-kreklā tērptajai, piešķir drāmas momentu. Un ar kvēli sārtajām lūpām, pārējais meikaps ir atturīgs, ja vien tas vispār ir.

Perfekcija nav mērķis

Foto: Vida Press
Tādi matējošie līdzekļi kā pūderi un tonālie krēmi neiederas francūziešu skaistumkopšanā. Tāpēc to vietā ir šķidras konsistences tonējošie līdzekļi, kas piešķir ādai dabiskāku efektu un neslēpj tādas unikālās pazīmes kā vasaras raibumus. Arī acu ēnojums nedrīkst būt "perfekts".

"Populāra tendence ir ikdienišķs grims. Izmantojot zīmuli, tas tiek izpludināts ar pirkstiem, lai krāsojums nebūtu perfekts un tādējādi – pievilcīgs. Seja nedrīkst būt pārāk konturēta, izēnota. Tā vietā, izgaismotājus un bronzerus klāj tikai, lai akcentētu savas specifikās iezīmes. Viss ir par dabisku un veselīgu izskatu," de Fontbrūns atgādina.

Avoti:
French makeup secrets / Insidr
Take Note-These Are the 6 Makeup Rules French Women Swear By / Shannon Lawlor, Who What Wear
How To Do French Makeup / Esha Saxena, Nyssa Green, Style Craze
How To Do Your Makeup Like a Chick French Woman / Leonce Chenal, Leonce Chenal
6 French Girl Makeup Tips, According to a French Makeup Artist / Maya Allen, Ashley Rebecca, Byrdie

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!