Foto: Shutterstock
Manikīrs ar gēla lakas pārklājumu ir tendence, kas iekarojusi daudzu sieviešu sirdis. Tomēr netrūkst gadījumu, kad laku vajadzētu noņemt un nav iespējams apmeklēt speciālistu, lai to izdarītu. Lai, noņemot laku, pārāk netraumētu nagus, piedāvājam iepazīties ar "Women's Health" izstrādātajiem ieteikumiem..

Pirmais solis – atbrīvojies no spīdīgās virskārtas

Lai varētu notīrīt gēla laku, ir ļoti svarīgi atbrīvoties no spīdīgās virskārtas, jo tā neļaus nagu lakas noņēmējam pietiekami iedarboties uz krāsu. To var izdarīt ar nagu vīli. Ja uz nagiem ir kādi dizaina elementi, tie ir jānotīra ar vīli, lai uz naga paliktu tikai bāzes laka. Tad, kad nagu lakas virskārta kļūst putekļaina un matēta, var pievērsties nākamajam solim. Ar vīlēšanu pārcensties nevajadzētu, jo pretējā gadījumā var tikt traumēts nags.

Otrais solis – lakas izšķīdināšana

Lai noņemtu gēla laku, izmanto spēcīgu lakas noņemšanas līdzekli ar acetonu. Paņem vates tamponus, samērcē tos līdzeklī, uzliec uz nagiem un ietin pirkstu galus alumīnija folijā. Ļauj līdzeklim iedarboties apmēram 15 minūtes. Atceries, ka folija ir jāaptin ļoti cieši. Tāpat vari uzvilkt rokās cimdus. Ja uz nagiem iedarbosies nagu lakas noņēmējs un siltums, gēla laku varēsi noņemt ātrāk un vienkāršāk.

Trešais solis – atbrīvošanās no krāsas paliekām

Pēc tam, kad noņemsi foliju no pirkstiem, laka viegli nonāks nost (reizē ar vates tamponiem). Izmanto koka irbulīti, kuru izmanto kutikulu atbīdīšanai, lai noņemtu krāsas paliekas. Ja krāsa nenāk nost tik vienkārši, atkārto iepriekšējo soli. Šoreiz vari pirkstus ietīt folijā uz piecām minūtēm.

Noslēdzošais solis – neaizmirsti par mitrināšanu

Nagi un kutikulas pēc šādas procedūras būs ļoti sausas, tāpēc neaizmirsti tās mitrināt. Nomazgā rokas un uzliec uz kutikulām un nagiem mitrinošu eļļu. Tāpat centies iedot saviem nagiem "brīvu nedēļu". Tas nozīmē, ka vismaz nedēļu nelako nagus, kā arī neliec gēla vai akrila pārklājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!