Foto: Shutterstock
Lai atrastu efektīvāko savas apelsīna miziņas mazinošu krēmu, ir jānoskaidro, kas īsti ir celulīts? Kādi ir biežākie mīti un patiesība?

Lai saprastu, kas ir celulīts, vispirms ir jāizprot, kas tas nav. Apelsīna miziņa neveidojas parasto tauku dēļ! Šī tauku kārta diemžēl neizzudīs ar vingrinājumu un diētas palīdzību.

Celulīts NAV arī šķidruma aizture. Tā ir tikai problēmas daļa, taču arī viens no svarīgākajiem faktoriem, kas problēmzonās notur tauku šūnas.

Celulīts NAV tikai kosmētiska problēma. Tai piemīt arī fizisks raksturs, kurš vēlākās stadijās (kā zināms, celulītam ir četras stadijas!), var radīt nopietnus veselības traucējumus: tūsku, asinsvadu problēmas, sāpes...

Celulīts NAV tikai kosmētisks trūkums. Tā ir slimība, kuras ārstēšana pieprasa ļoti nopietnu, kompleksu pieeju un rūpīgu aprūpi.

Celulīts IR tāds ādas stāvoklis, kurā tauku šūnas ir iesprostotas dažādās ķermeņa zonās, gurnos, rokās un kājās.

Šajās ķermeņa zonās izvietotajām kolagēna šķiedrām piemīt „bišu šūnu" raksts. Šīs „šūnas" piepildās ar tauku nogulsnēm, (kas pilni ar toksīniem), nogulsnes piepilda šo šūnu, tā piebriest un izspiežas uz āru. Tādējādi kļūstot redzama arī uz ādas. Tas savukārt iestiepj kolagēna šķiedras un aptur asins mikrocirkulāciju.

Hormoni, kas izvada no organisma taukus, nevar sasniegt šīs celulīta šūnas, tādēļ nevar arī izvadīt šūnās uzkrātos taukus.

Ņemot vērā to, ka toksīni (bez tauku šūnām, kur to ir visvairāk), ir arī ķermeņa šķidrumos, tad celulīts ir kā toksīnu depo - tur tie ir visaugstākajā koncentrācijā.

Itālijā veiktie zinātnieku pētījumi ir pierādījuši, ka toksiskums un šķidruma spiediens laika gaitā bojā celulīta šūnas. To sieniņas kļūst vēl biezākas un cietākas, līdz ar to vēl vairāk apgrūtina tauku izvadīšanu. Faktiski tauki un toksīni ir iesprostoti.

To, ka celulīts ir saslimšana, šobrīd zina vai katra sieviete. Arī skaistumkopšanas salonu piedāvājumā ir daudz un dažādu procedūru cīņai ar apelsīna miziņu. Parādās jaunas celulīta diagnostikas metodes, kas ļauj vēl precīzāk noteikt celulīta skartās vietas, kā arī efektīvāk sekot ārstnieciskajiem pasākumiem un to efektivitātei.

Patiesībā, lai nodrošinātu kompleksu pieeju, kas garantē arī acīmredzamus rezultātus, ar pašas spēkiem un mājas diagnostiku līdzēts nebūs. Ir nepieciešama profesionāla diagnostika un speciālista ieteikumi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!