Foto: Shutterstock
Liela daļa no mums dažādus "defektus" cenšas maskēt ar kosmētikas palīdzību. Tomēr šai sakarā jāatceras, ka nemākulīga grima uzklāšana var radīt tieši pretēju efektu, paspilgtinot nepilnības un radot nogurušāku tēlu. Iepazīsties ar "Goodhousekeeping" speciālistu apkopotajām kosmētikas lietošanas kļūdām, kas rada nogurušu izskatu!

Tu nelieto mitrinošu krēmu

Sausa āda daudz vairāk izceļ krunciņas, tāpēc vienmēr, pirms sejai uzklāj tonālo krēmu vai pūderi, lieto ādu mitrinošu krēmu, kas piemērots tās specifikai.

Nepareiza tonālā krēma lietošana

Ja tonālo krēmu sejai uzklāj pārāk daudz, nelieto to vispār vai izvēlies nepiemērotu toni, tavs izskats noteikti neuzlabosies. Piemēram, lietojot skropstu tušu, bet sejai neuzklājot ne tonālo krēmu, ne pūderi, tā izskatīsies kā nomazgāta, savukārt pārāk liela tonālā krēma kārta neizskatīsies dabiski, tam, visticamāk, sakrājoties arī krunciņās un izceļot tās. Te atradīsi visu, kas svarīgs, saistībā ar tonālo krēmu.

Vaigu sārtuma neizmantošana

Ja vēlies iegūt dabisku un starojošu izskatu, lieto ādu mitrinošu krēmu, nedaudz pūdera vai tonālā krēma, skropstu tušu un vaigu sārtumu. Izcel ar to vaigu kaulu apakšējo daļu, vien uzmanies ar pārspīlēšanu, lai seja neizskatītos kā teātra maska! Šajā sakarā noteikti vērts ielūkoties, kā to pareizi uzklāt, atbilstoši sejas formai.

Pārspīlēta lainera līnija

Ja lainera līnija ir pārāk bieza un izteikta, acis izskatīsies mazas un nogurušas, kā arī melnā krāsa izcels asinsvadu sārtumu acīs, ja būsi maz gulējusi. Novērs to, izvēloties neitrālākas krāsas zīmuli (piemēram, toni tumšāku par tavu ādas krāsu), kā arī gar acs apakšējo plakstiņu novelc līniju ar baltu zīmuli – tā acis it kā atverot un padarot mirdzošākas.

Grima neatsvaidzināšana dienas laikā

Nepieļauj skropstu tušas nobiršanu, tā izceļot tumšos lokus zem acīm, vai lūpu krāsas un tonālā krēma izsmērēšanos! Dienas laikā atsvaidzini seju, pielabo grimu un nopūderē degunu, tā padarot savu izskatu koptāku un novēršot savītušas sejas iespaidu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!