Foto: Shutterstock

Pieņemts uzskatīt, ka tieši acis ir galvenais sievietes sejas akcents, taču ko darīt, ja daba nav apveltījusi tevi ar garām skropstām, kas padara skatienu izteiksmīgu un apburošu? Kosmētikas ražotāji, protams, priecē ar dažādiem līdzekļiem un pieaudzēšanas procedūrām. Taču visas šīs metodes ir mītiem apvītas jau no paša tirgū ienākšanas brīža. Portāla intensa.pro redakcija nolēma noskaidrot, vai var padarīt skropstas kuplākas un garākas bez pieaudzēšanas? Meistare Elīna stāsta par procedūru "Yumi Lashes" - skropstu laminēšanu pēc speciālās Šveices tehnoloģijas.

Kas ir skropstu laminēšana

"Yumi Lashes" procedūra ir populāra visās Eiropas valstīs, un neskatoties uz to, ka pavisam nesen parādījās Latvijā, tā jau strauji iekaro popularitāti arī pašmāju klientu vidū. Galvenais, ar ko šī procedūra atšķiras no pārējām, ir tas, ka šīs procedūras laikā nekas netiek pieaudzēts, bet tiek akcentēts tevis pašas skropstu efekts. Pateicoties barojošiem komponentiem, kas ir procedūras laikā izmantoto produktu sastāvā, skropstas tiek piepildītas ar dažāda veida vitamīniem. Vēl viena šīs tehnikas priekšrocība ir tā, ka neviens no izmantojamajiem sastāviem neietekmē skropstu sakni, tikai pašus matiņus. Tāpēc sakne paliek neskarta, stāsta meistare.

Kam procedūra ir vispiemrotākā

Šī procedūra būs ideāls risinājums taisno vai gaišo skropstu īpašniecēm. Šajā gadījumā procedūras efekts būs pamanāms visvairāk. Skropstu laminēšana būs piemērota arī tiem, kam nepatīk skropstu pieaudzēšana vai tiem, kuri vienkārši nejūtas ērti ar mākslīgām skropstām.

Meistare Elīna uzskata, ka šī procedūra ir īpaši piemērota vasaras periodam, kad gribas pēc iespējas mazāk lietot dekoratīvo kosmētiku, un protams, procedūra ir ideāla jūras ceļojumiem.

"Kontrindikācijas varētu būt tikai alerģija pret silikonu, vai, piemēram, jutīgas acis. Manā praksē šādi gadījumi nav bijuši," saka meistare.

Procedūras ilgums

Procedūra tiek veikta vairākos posmos, pēc kārtas uzklājot dažādus komponentus. Sākumā no acīm notīra kosmētiskos līdzekļus. Skropstām jābūt tīrām, bez acu ēnām, tušas vai tonālā krēma. Otrā posmā uz acu plakstiņiem piestiprina speciālās silikona plāksnītes, uz kurām izkārto skropstas, lai veidotu izliekumu. Visu fiksē ar caurspīdīgo līmi uz cukura bāzes. Tā, protams, nav nekāda superlīme, tāpēc nav pamata bažām.

Trešajā posmā uz skropstām uzklāj pirmo sastāvu, to apsedz ar plēvi, lai radītu pirts efektu. Tā rezultātā matiņi fiksējas un nostiprinās atlocījums/vilnis. Ceturtajā posmā skropstas apstrādā ar speciālu serumu, kas atver matu un palīdz nākamajā posmā piepildīt to struktūru, padarot matiņus biezākus, un kalpo, ka bāze skropstu aizpildīšanai ar pigmentu.

Tad skropstas "aizpilda" ar speciālu pigmentu. Tas ir etaps, kad skropstas iegūst tev vajadzīgo krāsu. Procedūras noslēgumā skropstas "aizpilda" ar keratīnu.

Process ilgst aptuveni 60 minūtēm, kuru laikā klienta uzdevums - gulēt ar aizvērtām acīm. Procedūras ilgums var būt atkarīgs arī no klienta skropstu garuma. Dažreiz atnāk meitenes ar ļoti taisnām skropstām, kas nekādi nelīmējas klāt, tas tāpēc, ka jo stiprāks ir mats, jo grūtāk ar to strādāt. Ļoti īsas skropstas, savukārt ir grūti saķert, bet gadās otrādi - skropstas ir tik garas, ka nepietiek vietas to pielīmēšanai, darba noslēpumus atklāj Elīna.

Kāds gaidāms rezultāts

Pēc procedūras tu iegūsti pagarinātas skropstas bez pieaudzēšanas, uzlocītas un vēlamā tonī nokrāsotas skropstas. Sākumā izskatās, ka skropstas it kā salīp kopā, bet no šī efekta nav jābaidās. Rezultāts būs pamanāms pēc 24 stundām. Acis izskatīsies plaši atvērtas un izteiksmīgas, acs kontūra pasvītrota, bet skropstas - tumšas, kuplas un spīdīgas.

Lūk, vienas sievietes viedoklis pēc procedūras veikšanas

Stāsta Kristīne:

"Es jau esmu mēģinājusi gan pieaudzēšanu, gan skropstu ieveidošanu. Tāpēc attiecībā uz "Yumi Lashes" procedūru biju noskaņota skeptiski.

Procedūra ilga vairāk par stundu, kura laikā es neizjūtu nekādu diskomfortu - varēju mierīgi atpūsties vai pat pagulēt. Un protams, par rezultātu! Pirmais iespaids mani pārsteidza, es negaidīju, ka manas skropstas ir tik garas. Lai panāktu labāku un ilgāk noturīgu efektu, acis nedrīkst slapināt veselas dienas garumā. Teikšu godīgi, bija grūti izturēt. Taču, kad es beidzot nomazgāju acis, skropstas kļuva ļoti kuplas, garas un skaistas.

Efekts sanāca ļoti līdzīgs pieaudzēšanas rezultātam, tikai skropstas ir īstas, nevis mākslīgas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!